Signe D
pirms 6 gadiem
"Zinātne ir viens no cilvēces progresa stūrakmeņiem."

Kas aplams šādā apgalvojumā? Un kā tas implicē, piemēram, reliģijas noliegumu?

Man tiešām ir interesanti.

jonass
pirms 6 gadiem
paga, paga, paga, vai raksta autore tikko atļāvās apgalvot, ka ķirzakas nevalda pār pasauli? tātad viss tas skepticisms ir vienkārši iluminātu konstruēts apziņas ierocis mūsu acu aizmālēšanai, patiesības noskaidrošanas traucēšanai, plaša skatījuma ierobežošanai? paldies, tas nav priekš manis.

arnolds
pirms 6 gadiem
tas savādi. noliedzot vienu, dogmatiski tiek uzspiests cits, turklāt tikpat viennozīmīgi dogmatiski kā pirmais.
kas "zem jostas vietas" - senebreju pasakas, vai citas ezotēriskas muļķības. delfu komentāru līmenis

Izbanotais
pirms 6 gadiem
Lielisks, skaidrs un vienkāršs rakstiņš, kurā skeptiķis (normāls, domājošs cilvēks) visam piekritīs un neuzzinās nekā jauna, bet horoskopu un senebreju pasaku lasītājs, sertificētu profesionālu zīlnieku un ekstrasensu apmeklētājs tāds arī paliks.

kuģis
pirms 6 gadiem
īstam skeptiķim tātad vajadzētu būt skeptiskam arī par savu skepsi un par 'kā arī cieņa pret zinātnisko metodi un pierādījumiem'. autores augstprātīgais tonis par to neliecina. hence, secinu, ka arī viņa ir dogmātiska skeptiķe, kas, saprotams, ir viens no mūsdienu lielākajiem biediem, jo ved pretim pozitīvismam un scientismam (zinātniskajam imperiālismam). skepticisms nav akla turēšanās pie faktiem un evidencēm, turklāt minētos teju deificējot un mitoloģizējot.

kuģis
pirms 6 gadiem
ak, jel, un vai šis nav dogmatisms - 'svarīgi, lai publiskā sfēra ir pēc iespējas racionālāka un brīva no dažādām specifiskām uzskatu sistēmām, kas rada šķelšanos un diskriminē kādu sabiedrības grupu.'?

proti, neapšaubāmi un nekritiski pieņemt, ka racionāla, zinātniski pamatota, loģiska, utt blā blā publiskā sfēra nepieciešami būs tāda, kas nešķeļ un nediskriminē.

kuģis
pirms 6 gadiem
Lasīju līdz "Galu galā, šādi metodiski novērojumi mūs noved pie zinātnes, kas ir viens no cilvēces progresa stūrakmeņiem." un pātraucu. Nabadzība, droši vien autore ir arī rūdīta ateiste, kas viņu padara vēl jo nabadzīgāku un vērā neņemamāku.

dukurs
pirms 6 gadiem
jauks raksts.Ja kādreiz būšu prezidents -Signe būs mans padomnieks.
p.s.SPORĀDISKI-???
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!