Andis Kalviskis
pirms 4 gadiem
Un cik no viniem ir nonākuši līdz piedošanai no savas sirdsapzinjas? VDK post sovjetu biznesa projekts rullē uz priekšu ar visiem tās varonjiem. Ehh, pietrūkst mums Volanda apciemojums,..

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Labi - vēl īsi - kad, ja vispār kaut kad, būs raksti, diskusijas par padomju okupācijas upuriem - īstajiem upuriem?
Šobrīd visa sabiedrības uzmanība tiek koncentrēta uz to , lai čekistu - komunistus padarītu par upuriem , bet patiesos režīma upurus par prastiem neveiksminiekiem, jeb lūzeriem.

Kad LATVIJAS sabiedriskajos medijos pārādīsies analītiski raidījumi.

Literatūra mums ir mirusi - tikko pārlasīju 2019.gada visus Konteksta numurus un sapratu, ka latviešu literatūra ir mirusi - mums - sabiedrībai. Kaut kāda pašapkalpošanās sistēma -viens otru apbalvo, viens otru slavina, atsevišķi un kopā ceļo , bet tas arī viss. Kam tas ir izdevīgi?

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Es par kristieti kļuvu ar mācītāja Modra Plātes svētību, viņš mani kristīja un mani iesvētīja.
Lasu un spriežu, ka man un autorei ir diametrāli pretēji priekšstati par kristietību.
Piemēŗam - ''Cilvēka situācija saskaņā ar šo doktrīnu ir traģiska: pasaulē pastāvošā kārtība ir Dieva noliktā kārtība, taču Dieva nodoms, radot pasauli, cilvēka prātam paliek neizdibināms.'' - Tas, ko man mācīja M.Plāte un kā es saprotu kristietību un kāpēc par spīti miljons vilinājumiem un smagas vilšanās brīžiem esmu palikusi kristiete - ir tas, ka Kristus ne tikai pieņem grēksūdzi un grēku nožēlu, bet arī solījumu vairs negrēkot. Ne grēksūdzei, ne grēku nožēlai nav nekādas nozīmes, pilnīgi nekādas, ja tā nav - kā moderni saka reklāmisti - trīs vienā - grēku izsūdzēšana, grēku nožēla un apņemšanās negrēkot. Lūk, apņemšanās negrēkot pirms tam atbrīvojoties no grēku nastas =vainas apziņas man ir tas kristietības virsbauslis - ja tā var teikt.
Es nekad neesmu pat mēģinājusi nožēlot melošanas grēku Kristus priekšā tieši šā iemesla dēļ, jo zinu, ka nespēšu nemelot. Tāpat es nemēdzu solīt ne sev , ne citiem, jo man uzreiz KRISTUS uzliek pārbaudījumus un es solījumu , pat it kā objektīvu iemeslu dēļ , nespēju pildīt.

Lūk, šādu manu apsvērumu dēļ, autores virspusējā kristietības un morāles piesaukšana manā vērtējumā ir ūdens duļķošana - prasti un brutāli čekistu un viņu kalpu armijas, ja gribiet - kritušo eņģeļu aizstāvībai un upuru pašvainas kultivēšanai.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Kas būtiski - manuprāt, visa šodienas dzīve, katra rīta panorāmas ziņa, viss sliktais , ko mēs šodien piedzīvojam kā reiz ir sekas tam, ka tie, kuri patiešām dažādu iemeslu dēļ kļuva gan par čekistiem, an čekas kalpiem - ne tikai savus grēkus nav atzinuši, nav nožēlojuši un centušies negrēkot - t.i. - nav centušies kļūt morāli tīri, bet tieši otrādi - šo velna asinsdarbu izpausmes veidu - čekismu iedzīvina uz katra soļa. Piemēru tam ir miljoniem, kaut vai vakardien skatījos ltv1 programmā filmu par vēža slimniekiem , kuriem valsts atsaka finansējumu, kamēr šorīt tas pats ltv1 RP uz KARIŅA aicinājumu medicīnas sistēmu sakārtot un izvērtēt, kur īsti paliek miljards eiro , ko katru gadu saņem medicīnas nozare - jā uz to žurnālisti korī kliedza pretī - jā bet kur nauda.
Lūk, čekistu - komunistu izpausme - izpiest naudu no mirstošiem pacientiem, ļaut nomirt saslimušiem pat nemēģinot sniegt palīdzību par spīti vienam miljardam eiro. Tā arī neviens politiķis - arī opozīcijas politiķis , neviens žurnālists nav izpētījis un nosaucis faktus - kāds medicīnas budžets uz cik iedzīvotājiem ir piemēram, Igaunijā , kādām pozīcijām tas tiek izmantots. Mans brālis saka, ka Zviedrijā notiek asas diskusijas, lai nepieļautu tādu situāciju kā Latvijā, kad milzīgas summas aiziet privātajai medicīnai, kura gadu garumā nav spējusi samazināt mirstības rādītājus.
Nekā citādi kā čekistu - komunistu varu es šo situāciju nevērtēju - tik ciniska līdzcilvēku iznīcināšana, viņu aprīšana tomēr nav un nedrīkst būt demokrātiskās valstī.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Tas, ko vēlos pateikt, bet ko steidzoties nepasaku - ka runa ir par šo čekistu komunistu ietekmi uz mūsu visu domāšanu. Ka upuri paši ir vainīgi, ka ir upuri, ka varmākām tāpat ir cilvēktiesības un ja labi padomā, viņi visi - tas ir gan čekisti =komunistu ,gan viņu kalpi ir tikai un vienīgi apstākļu upuri, cilvēki, kuri grib dzīvot labāk un nevis visas sabiedrības kopējās morāles, kopējo vērtību nodevēji.

Tas , kas sobrīd notiek Latvijas sabiedrībā ir patiesībā dziļi šausminoši- ja Krievijā atdzimst staļinisms, tad Latvijā čekisms - komunisms nekad nav nomiris tikai izlīdis no pagultes, kur Atmodes laikā bija iesprucis.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
tas ka komunistu laiku zvaigzne dzejniece = komuniste - noziedzīga režīma balss noliedz čekistu asinsdarbus un tagad braukā pa pasauli pārstāvēdama Latviju - tas nevienam neraisa pārdomas, jautājumus?
Esmu bijusi salīdzinoši daudzos pasākumos, kuri ir nosaukti par sarunām - Virtuves sarunas, sarunas muzejos un bibliotēkās un interesantais ir tas, ka sabiedrība, publika nekad pie runāšanas vispār netiek pielaista. Vienmēr ir kādi no "skatuves'' , kuri pasludina viedokli un publika to var norīt, vai var turēt muti sakniebtu un mest krustus.

Piemēram, pats autores uzstādījums - kam ir tiesības tiesāt čekistus -komunistus ļoti sasaucas ar profesores Vitas ZELČAS reiz Upīša muzejā teikto - ka esot jāizbeidz šī čekistu - komunistu kaunināšana , jo padomju - nevis padomju okupācijas laikos mēs visi bijām kolaboracionisti. Es gribēju iebilst, bet tiesības runāt publikai nebija. NU nebija. Tāpat kā kolaboracionisti bija nevis tie, kuri reģistrēja laulības, miršanas un dzimšanas, piedalījās vēlēšanās , bet gan tie, kuri guva visāda veida labumus - sadarbojoties ar okupācijas varu. Porfesore to perfekti apzinās, saprot un tomēr - sludina to pašu , ko fedosejeva- ka visi esam grēka augļi un attiecīgi vainīgi.
Nē - dāmas - tā nav un tā nekad nav bijis un nebūs
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!