Aija Puzarele
pirms 4 gadiem
Neatbalstu nekāda veida vardarbību, un uzskatu, ka izvarotāji ir nelieši, kas pelnījuši cietumu. Tanī pat laikā man gribas jautāt, vai tiešām tās sievietes, kuras bārā piekrīt iet līdzi mazpazīstamam vai nepazīstamam vīrietim līdzi uz dzīvokli iedomājas,ka viņi tur lasīs Raini, skatīsies vecmāmiņas foto albumus, Purvīša gleznas vai meksikāņu seriālus? Protams,ka ne. Vai sievietes, kas ģērbjas maigi izsakoties pieticīgi padomā, kādus signālus viņas raida? Ar to es negribu teikt,ka minētajās situācijās vīrietim būtu tiesības kļūt varmācīgam, pilnīgi noteikti ne. Tomēr, kā vēsta tautas sakāmvārds, sargies pats un Dievs tevi pasargās. Līdzīgi kā cilvēks,kurš piebāztā sabiedriskā autobusā skaļi visiem redzot un dzirdot lielās,ka viņam līdzi ir liela naudas summa, lai nebrīnās,ka viņu pēc tam apzog, kas,protams, nekādi neattaisno zagļa rīcību. Un par slavenībām, bagātniekiem runājot, jā viņi var pastrādāt visu ko, bet, vai nav savādi, ka kamēr Jānis Bērziņš ir nevienam nezināms puisis no lauku mazpilsētas neviena nesūdzas par izvarošanu, bet tiklīdz kā šis Jānis Bērziņš kļūst bagāts un slavens tā sarodas vesels bars ''izvaroto'', kuras ir tikušas izvarotas ne jau tagad, bet toreiz pirms padsmitgadiem, kad puisim nekas nepiederēja? Vai tas neizskatās pēc mēģinājuma iedzīvoties?

Juta Cibre
pirms 4 gadiem
Kas tā par domāšanu, ka sieviete ir kaut kāda gaļa, kas automātiski bez piekrišanas drīkst saņemt pilnīgi visus seksuālos aktus un nodod savu ķermeni brīvā citu rīcībā, tiklīdz izdara kādu aijasprāt un “pēc kara visi gudri”prāt nepareizu izvēli vai soli? 

Krisjanis
pirms 4 gadiem
Es arī kādreiz tā domāju, bet tad parunājot ar gudriem cilvēkiem sapratu, ka kļūdos. Kāda atšķirība vai sieviete ir pieticīgi ģērbusies? Viņu nedrīkst izvarot tik un tā. Pa, ja sieviete ietu pa ielu kaila, nevienam nebūtu tiesību viņai pieskarties, lai cik izaicinoši tas būtu. Un kāpēc vienmēr tikai sievietei ir jāuzmanās kā viņa izturas un izskatās, bet nekad netiek runāts par to, ka vīrietim vajadzētu sevi vienkārši kontrolēt, mēģināt neizvarot? Parasti it īpaši par slavenībām daudzas sievietes negrib ziņot, jo ir kauns (jo viņas tiek vainotas visā) un slavēnībām/bagātniekiem ir vara, ir spējas nospiest tās sievietes. Elementāri.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Šķiet tas bija rudenī,kad mediji ziņoja,ka Bolderājā ir izvarota,nožņaugta un pēc tam iemesta upē nepilngadīga meitene. Vēlāk informācija tika papildināta,ka tas noticis kopīga tusiņa laikā un ka vainīgie ir pieauguši vīrieši, arī ar kriminālu pagātni. Vai nepilngadīgām meitenēm ir jāsvin dzīve kopā ar pieaugušiem vīriešiem? Vai kādu pieugušo vai valsts iestādi sodīja par nepilngadīgo neuzraudzību,jeb bija pareizi,ka meitenei bija absolūta izvēles brīvība kā rīkoties?

Vai veselās sabiedrības kaunināšana,ka izvarot ir slikti ,no vardarbības atturēs neveselo sabiedrības daļu?
Kāpēc mēs izejot no mājas slēdzam durvis ciet,kaut gan zinam,ka zagt ir slikti un ka to nevajadzētu darīt?

dzimmijs13
pirms 4 gadiem
Jā, tā tas viss ir, bet tomēr atļaušos atgādināt ka līdzīga situācija ir arī pārējos kriminālnodarījumos, laupītājus aizstāv advokāti, nemaz nerunājot par "balto apkaklīšu", finansu, noziedzniekiem (tajos vispār ļooooti reti notiesā), savukārt cietušajam jāpierāda ka tiešām cietis.
Iespējams, esam pārāk aizrāvušies ar noziedznieku tiesībām.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!