Photo by Linnea Sandbakk on Unsplash
 
Aktualitātes
15.11.2018

Par dzīvniekiem un pret vienaldzību. Rīgā notiks vērienīgs gājiens dzīvnieku aizstāvībai

Komentē
0

24. novembrī Rīgā norisināsies pirmais gājiens "Par dzīvniekiem", kurā dzīvnieku aizstāvji un draugi aicinās likumdevējus pievērst uzmanību zvēraudzēšanai un citām Latvijā piekoptām praksēm, kuru dēļ cieš dzīvnieki.

Kā norāda organizētāji, biedrība "Dzīvnieku brīvība", gājiena mērķis ir parādīt likumdevējiem, ka dzīvnieku aizstāvības jautājumi ir sabiedrībai svarīgi un tos nedrīkst ignorēt.  

"Liels skaits dzīvnieku dzīvi pavada briesmīgos apstākļos. Pat zvēraudzēšana, kas ir aizliegta 14 Eiropas valstīs un pret kuru iestājas divas trešdaļas Latvijas sabiedrības (65% pēc "SolidData" aptaujas rezultātiem), Latvijā joprojām ir atļauta. Šīs nav sabiedrības vērtības. Mēs dzīvojam demokrātiskā valstī, kurā likumdošanai ir jāatspoguļo sabiedrības nostāja, nevis neētiska uzņēmējdarbība. Zvēraudzēšana noteikti būs viens no jautājumiem, ko ar gājiena palīdzību vēlamies aktualizēt," stāsta "Dzīvnieku brīvības" pārstāve Maija Krastiņa.

"Tomēr nevienas pārmaiņas nenotiek, ja aiz tām nestāv ilgstošs, neatlaidīgs darbs. Tāpēc mēs negaidām, ka nākamajā dienā pēc gājiena Saeimā tiks izvirzīti likumprojekti par dzīvnieku labturības vai aizsardzības uzlabošanu. Mēs sagaidām, ka brīžos, kad dzīvnieku aizstāvības jautājumi tiek apspriesti kādā varas institūcijā, tad tiek uztverti kā nopietnas, sabiedrībā svarīgas problēmas, nevis vienas organizācijas vēlmes. Šis gājiens pārstāv katru dzīvnieku draugu, un mēs vēlētos, lai arī valsts radītās sistēmas pārstāvētu sabiedrības balsi," uzsver Krastiņa.

Šai pat dienā līdzīgs gājiens notiek arī Tallinā, Igaunijā. To organizē dzīvnieku aizstāvības organizācija "Loomus", kas gājienus par dzīvniekiem rīkojusi jau iepriekš. 2017. gada gājiena fokusā bija zvēraudzēšanas jautājums, un, tā kā 14. novembrī Igaunijas sociāldemokrāte Barbi Pilvre kopā ar 17 citiem parlamenta biedriem iesniedza likumprojektu par zvēraudzēšanas aizliegumu, arī šogad tiek rīkots gājiens, kas parādītu atbalstu šim aizliegumam un citiem dzīvnieku labturības uzlabojumiem.

Pulcēšanās gājienam Rīgā sāksies plkst. 12:30 Rātslaukumā pie Rīgas Domes.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!