Aktualitātes
22.02.2019

"Oskari" tuvojas. Kur un kad paspēt noskatīties labākās filmas?

Komentē
0

Jau svētdien, 24. februārī, Losandželosā notiks 91. ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars" svinīgā ceremonija, kur par labākās filmas godu sacentīsies astoņas kinolentes. Lai arī divas no tām – "Melnā pantera" un "Melnais KKKlanmens" – jau pametušas Latvijas kinoteātrus, sešas pretendentes uz iekārojamāko "Oskaru" vēl var paspēt noskatīties.

1. "Ceļvedis"
Kad un kur: ceturtdien, 21. februārī, plkst. 20:05 "Forum Cinemas"

Pītera Farelija filmas "Ceļvedis" centrā ir neparastā draudzība starp Donu Šērliju, melnādainu pasaules līmeņa pianistu, un Toniju, mazizglītotu bāra apsargu, kurš viņu 60. gados pavada koncertturnejā uz rasisma un neiecietības joprojām caurstrāvotajiem Dienvidu štatiem. "Ceļvedis" izvirzīts "Oskariem" gan kā viena no pagājušā gada labākajām filmām, gan atnesusi "Labākā aktiera" nomināciju galvenās lomas tēlotājam Vigo Mortinesam un "Labākā aktiera otrā plāna lomā" nomināciju Maheršalam Ali.


2. "Favorīte"
Kad un kur: piektdien, 22. februārī, plkst. 18:10 "Forum Cinemas"

Grieķu izcelsmes režisora Jorga Lantima jaunākā filma jau saņēmusi vairāk nekā 100 dažāda mēroga kino balvas pasaulē un nominēta 10 "Oskariem", tādēļ tiek uzskatīta par vienu no reālākajām pretendentēm uz ASV gada filmas statusu. Tās darbība risinās 18. gadsimta sākumā, kad Anglijas tronī sēž slimību māktā karaliene Anna (Olīvija Kolmena), bet valsti pārvalda viņas tuvā draudzene – lēdija Sāra (Reičela Vaisa). Klimats pilī mainās, kad tur ierodas jaunā kalpone Ebigeila (Emma Stouna). Filmā var novērtēt virkni lielisku aktierdarbu, jo "Oskariem" nominētas visas trīs aktrises.

3. "Vara"
Kad un kur: sestdien, 23. februārī, plkst. 17:15 "Splendid Palace"

Uz patiesiem notikumiem balstītā un astoņām "Oskara" balvām nominētā Ādama Makkeja filma vēsta par kādreizējo ASV viceprezidentu Diku Čeiniju un viņa kļūšanu par vienu no ietekmīgākajiem cilvēkiem pasaulē. Galvenās lomas atveidotājs Kristians Beils jau ieguvis "Zelta Globusa" balvu, kā arī ir nominēts "Oskaram".

4. "Zvaigzne ir dzimusi"
Kad un kur: sestdien, 23. februārī, plkst. 21:50 "Forum Cinemas"

Režisora Bredlija Kūpera debijas pilnmetrāžas filma atnesusi tās veidotājiem septiņas "Oskara" nominācijas, tostarp "Labākais aktieris galvenajā lomā", kam nominēts pats Kūpers, un "Labākā aktrise galvenajā lomā", ko ar savu pirmo lielo lomu nopelnījusi Lady Gaga. Filma vēsta par pieredzējušo mūziķi Džeksonu Meinu, kurš iemīlas jaunajā dziedātājā Elijā. Lai gan Elijas karjera strauji uzplaukst, abu personīgās attiecības samezglojas, jo Džeksons grimst arvien dziļāk atkarību purvā.

5. "Bohēmista rapsodija"
Kad un kur: svētdien, 24. februārī, plkst. 18:15 "Forum cinemas"

Filma, kas par straumētāko 20. gadsimta dziesmu padarīja "Bohemian Rhapsody", stāsta par grupas "Queen" galvu reibinošo ceļu uz panākumiem, pateicoties radītajām kulta dziesmām un revolucionārajam skanējumam, kā arī par grupas atrašanos uz izjukšanas robežas tās solista, Fredija Merkūrija, nekontrolējamā dzīvesveida dēļ. "Bohēmista rapsodija" nominēta pieciem "Oskariem", tostarp "Labākā aktiera" balvai, kam izvirzīts Merkūrija atveidotājs Rami Maleks.

6. "Roma"
Kad un kur: jebkurā laikā tiešsaistes straumēšanas servisā "Netflix"

Neizejot no mājas, iespējams noskatīties vēl vienu potenciālo "Oskara" laureāti, meksikāņu režisora Alfonso Kuarona melnbalto filmu "Roma", kas nominēta 10 kategorijās. Tā vēsta par kādas vidusslānim piederīgas ģimenes dzīvi Meksikas galvaspilsētā Mehiko pagājušā gadsimta 70. gados, bet par galvenās varones, ģimenes kalpones un bērnu aukles, prototipu kļuvusi paša režisora aukle, ko izcili atveido neprofesionālā aktrise Jalica Apričio.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!