Projekta kuratore - interneta žurnāla "Punctum" redaktore Laura Brokāne
 
Aktualitātes
13.09.2018

"Open Kim? Call 2019" uzvar interneta žurnāla "Punctum" izstādes projekts

Komentē
0

Š.g. jūlijā "kim?" izsludināja ikgadējo "Open Kim? Call 2019" konkursu, kas pretēji iepriekšējiem gadiem, kad uzmanības centrā bija mākslinieki, pievērsās kuratoru praksei. Paturot prātā mākslas ekosistēmas nebeidzamo izplešanos un mainīgos sociālpolitiskos apstākļus kā Latvijā, tā ārpus tās, "Open Kim? Call 2019" aicināja kuratorus no jauna izvērtēt izstāžu formātu kā mediju, kas var tikt izmantots, lai artikulētu, veicinātu un pasludinātu parādības, kurām jātop materializētām kā kolektīvi uztveramai pieredzei.

"Open Kim? Call 2019" pieteikumus izskatīja žūrija: Kaspars Groševs (mākslinieks/kurators), Inga Lāce (kuratore), Santa Hirša (mākslas kritiķe) un Zane Onckule ("kim?" programmas direktore) un izvēlējās par labu Lauras Brokānes kūrētās izstādes pieteikumam ar nosaukumu "Eižena Berga dzīve un darbi".   

Interneta žurnāla "Punctum" veidotā un Lauras Brokānes kūrētā izstāde "Eižena Berga dzīve un darbi" būs Latvijas vienīgajam starpkaru avangarda dzejniekam veltīta izstāde, kas veidosies starpdisciplināras sadarbības rezultātā. Izstāde tiks veidota kā laikmetīgās mākslas versija par dzejnieka memoriālo istabu, māksliniecei Viktorijai Ekstai sastrādājoties ar dzejniekiem Arti Ostupu, Kārli Vērdiņu, Aivaru Madri, Eināru Pelšu un Raimondu Ķirķi. Izstāde norisināsies "Kim?" Laikmetīgās mākslas centrā 2019. gadā februārī-martā. 

Izstāde "Eižena Berga dzīve un darbi" būs Latvijas literatūras vēstures pārstāvim veltīta izstāde, interpretējot memoriālā dzīvokļa jēdzienu un aicinot aizdomāties par arhivētām atmiņām tieši patlaban – viltus ziņu laikmetā. Izstāde tiks veidota kā laikmetīgās mākslas versija par dzejnieka memoriālo istabu, kuras iekārtojumā tiks izmantoti muzeja ekspozīcijām raksturīgi elementi – mēbeles, dzejoļu rokraksti, korespondence, piemiņas lietas, fotogrāfijas, iespieddarbi, balss un video ieraksti un mākslas darbi. Izstādes mērķis ir veicināt starpdisciplināru projektu veidošanos, īpaši uzsverot literatūras un laikmetīgās mākslas saiknes kopīgā jaunradē.

"Open Kim? Call" iniciatīva radās 2016. gadā ar mērķi veicināt daudzsološu un talantīgu mākslinieku un/vai kuratoru savlaicīgu atklāšanu, nodrošinot pēc iespējas labākus priekšnosacījumus un ietvaru viņu radošās ieceres veiksmīgai īstenošanai.

Laura Brokāne (dz. 1985) ir Literatūras un filozofijas interneta žurnāla "Punctum" redaktore, publicējusi recenzijas un intervijas vairākos kultūras medijos, strādā Rakstniecības un mūzikas muzejā, Latvijas Mākslas akadēmijā apgūst kuratoru studijas.

Viktorija Eksta (dz.1987) ir vizuālā māksliniece un pedagoģe, kuru interesē ilgtermiņa foto projekti, performance un vizuālu arhīvu pētniecība. Kopš 2014. gada piedalās izstādēs Latvijā un starptautiskos projektos. Apguvusi fotogrāfiju pie Andreja Granta un EFTI fotoskolā Madridē. Ekstai ir bakalaura grāds filmu teorijā un maģistra grāds vizuālajā komunikācijā. 2016. gadā viņa saņēma ADC Young Guns balvu un Rīgas Fotogrāfijas Biennāles balvu jaunajiem Baltijas fotogrāfiem.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!