Aktualitātes
25.06.2012

Nozagta 150 000 dolāru vērta Salvadora Dalī glezna

Komentē
0

Pagājušajā nedēļā, 19. jūnijā, no Medisona avēnijas mākslas galerijas Manhetenā ("Venus Over Manhattan") nozagta 150 000 dolāru (75 000 latu) vērta sirreālistu mākslinieka Salvadora Dalī glezna "Cartel des Don Juan Tenorio", ziņo laikraksts "New York Daily News".

Salvadors Dalī "Cartel des Don Juan Tenorio"

Kā teikts "New York Daily News" ziņā, zaglis lūdzis apsargus uzņemt ar viņu fotogrāfiju, tādā veidā radot iespaidu, ka ir parasts galerijas apmeklētājs. Pēc tam, kad apsargi bija no viņa novērsušies, zaglis gluži vienkārši nocēlis vērtīgo 1949. gadā tapušo gleznu no sienas, ievietojis to melnā iepirkumu somā, nobraucis ar liftu no trešā stāva līdz pirmajam un mierīgi izgājis pa mākslas galerijas durvīm.

Vīrietis fiksēts galerijas novērošanas kameru uzņemtajos materiālos. Ņujorkas policija izsludinājusi tā meklēšanu, aicinot ikvienu, kura rīcībā ir informācija par attēlos uzņemtā vīrieša vai paša mākslas darba atrašanās vietu.

Fotogrāfija ekrānšāviņš no "NY Daily News" mājaslapas "www.nydailynews.com"

Galerijas īpašnieks, miljonārs un radiostacijas magnāts Adams Lindermans atteicās sniegt komentāru par viņa galerijā notikušo zādzību. Lindermans ir diezgan ietekmīgs mākslas darbu kolekcionārs, kas raksta sleju laikrakstā "The New York Observer". Leģendārā sirreālistu mākslinieka Salvadora Dalī 1949. gadā tapusī glezna "Cartel des Don Juan Tenorio" bija viens no Lindermana šāgada maijā atvērtās galerijas pirmās izstādes darbiem.

Pēdējo gadu laikā Ņujorkas mākslas galerijās notikušas vairākas vērtīgu mākslas darbu zādzības. Piemēram, 2011. gada maijā no mākslas galerijas Čelsijā tika nozagts Stīvena Parino zīmējums "Tarantula" 30 000 dolāru vērtībā, bet šāgada martā kāds mākslinieks nozaga vairākas Elenas Harvejas gleznas, kas gan tika vēlāk atgūtas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!