Aktualitātes
11.05.2018

Notiks otrais Rīgas Zīnu festivāls

Komentē
0

No 23. maija līdz 3. jūnijam Rīgā norisināsies Rīgas Zīnu festivāls, veltīts neformālajai izdevējdarbībai jeb pašizdošanai.

Zīns (saīsinājums no angļu "magazine" — žurnāls) ir mazas tirāžas, neliela formāta izdevums, kurā tiek publicēti oriģināli teksti, dzeja, komiksi, fotogrāfijas, gan ar roku zīmēti, gan datorā izstrādāti zīmējumi utt.  Zīns ir demokrātisks mākslinieciskās izpausmes veids, jo šis mākslas darbs ir pieejams plašākai publikai.

Zīnu festivāls Rīgā notiks jau otro gadu, un tā programmā nu jau tradicionāli ir gan vairākas izstādes un zīnu tirgus, gan zīnu konkurss,  diskusijas, radošās darbnīcas.

Festivāls sāksies ar Annas Haifišas (Anna Haifisch) izstādes "The Artist" atklāšanu galerijā "Micēlijs" un mākslinieces vadītu radošo darbnīcu Gētes institūtā Rīgā, savukārt festivāla centrālais notikums būs zīnu, mākslinieku grāmatu izstāde-pārdošana 25.-27.maijā Ģertrūdes ielas teātrī. Tajā piedalīsies autori, autoru kolektīvi un izdevniecības, kas nodarbojas ar zīnu veidošanu un publicēšanu. Izstādē būs aplūkojami arī Latvijas mākslinieku (Luīze Rukšāne, Alise Sondore, Rasa Pavilona, Rūdolfs Štamers, Līva Rutmane, Inga Ģibiete, Lote Vilma Vītiņa, Līga Spunde, Eltons Kūns)  īpaši festivālam veidoti autorizdevumi, kā arī zīnu konkursa dalībnieku darbi.

Dažādās vietās Rīgā notiks mākslinieku Semija Šteina (Sammy Stein), Rasas Pavilonas, Palefruā (Palefroi) personālizstādes. Ģertrūdes ielas teātrī būs iespējams piedalīties diskusijā par pašizdošanu kā māksliniecisko praksi un tendencēm Eiropā neatkarīgās izdevējdarbības jomā.

Izvērsta Rīgas Zīnu festivāla programma, kā arī cita papildinformācija atrodama festivāla mājaslapā. Ieeja visos festivāla notikumos ir bez maksas.

Festivālu rīko "Popper Publishing" un "kuš! komikss".

Vairāk par to, kas ir zīni, lasi Ilvas Skultes rakstā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!