Latvijas ietekmīgākie domātāji 2016
 
Aktualitātes
02.02.2016

Noskaidrots Latvijas ietekmīgāko domātāju tops 2016

Komentē
4

Interneta žurnāls "Satori.lv" lasītāju aptaujā noskaidrojis, kurus Latvijas domātājus mēs varam dēvēt par ietekmīgākajiem 2016. gadā. Lielāko balsu skaitu arī šoreiz ieguvis teātra režisors Alvis Hermanis, kurš par ietekmīgāko domātāju tika atzīts jau 2013. gada aptaujā.

Pēc trīs gadu pārtraukuma interneta žurnāls "Satori.lv" izsludināja lasītāju aptauju par Latvijas ietekmīgāko domātāju, kurā izdarīti teju 1000 balsojumi. Kritēriji bija vienkārši – šim cilvēkam ir jābūt dzīvam un regulāri ar plašsaziņas līdzekļu, savu rakstu vai publisku uzstāšanos starpniecību jāpauž savs viedoklis par Latvijai svarīgiem jautājumiem, par svarīgāko uzskatot to, cik lielā mērā šī cilvēka teiktais ietekmē mūsu prātu.

Pirmajā vietā atkal ierindojies latviešu režisors un ilggadējs Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis. Otro vietu balsu skaita ziņā ieguvis cilvēktiesību aktīvists un žurnālists, kas 2013. gada aptaujas topā neiekļuva, – Didzis Melbiksis. Savukārt trešo vietu topā ieņem filozofs, politologs un publicists Ivars Ījabs, kas topā tika minēts arī iepriekšējo reizi, bet nu pakāpies par vienu vietu uz augšu. Savu vietu topa desmitniekā noturējuši arī mācītāji Juris Rubenis (4. vieta), mācītājs Juris Cālītis (5. vieta), politoloģe Vita Matīsa (6. vieta), kā arī bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga (8.–10. vieta).

 

Jaunpienācēji Latvijas ietekmīgāko domātāju topā ir dzejniece Inese Zandere (7. vieta), bērnu ārsts reanimatologs Pēteris Kļava (8.–10. vieta) un vēsturnieks un pasniedzējs Harijs Tumans (8.–10. vieta). Savukārt, salīdzinot ar iepriekšējo aptauju, no topa izkrituši Aivars Endziņš, kas toreiz ieņēma 2. vietu, un Roberts Ķīlis, kas ieņēma 3. vietu, kā arī Uldis Tīrons un Mārcis Auziņš.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
4

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!