Aktualitātes
13.12.2018

No cienītājiem atvadās bāri-kultūrvietas: "I Love You" un "Aptieka"

Komentē
0

Savos sociālo tīklu kontos par darbības beigām paziņojuši divi iecienīti Vecrīgas bāri-koncertvietas: "I Love You" un "Aptieka".

"I Love You", kas durvis vēra 2003. gadā, darbojās ne tikai kā bārs, bet arī kā koncertvieta, turklāt ar šādu nosaukumu radusies ierakstu kompānija "I Love You Records". Šī gada 19. decembrī bāram aprit 15 gadu, taču jubilejas vietā notiks atvadu pasākums, un jau 1. janvārī bāra durvis būs slēgtas.

"Mēs atvērāmies ar domu – sev un draugiem, kur paklausīties pašiem tīkamu mūziku. Bija pat ultrautopiska doma – bez izkārtnes, savējie atradīs! Savējie arī atrada, tiesa: izkārtni tomēr vajadzēja izlikt," paziņojumā "Facebook" raksta bāra īpašnieki. "Nebija pat ne mazāko domu, ka te varētu notikt koncerti, lai arī nelieli, bet gana nozīmīgi, kā vēlāk izrādījās, gan pašmāju, gan arī citu valstu muzikālajā dzīvē, ka šos muzikālos atklājumus mums būs iespēja atrādīt Baltijas ietekmīgākajā mūzikas festivālā "Positivus", turklāt pašiem uz savas – "I Love You" skatuves – kūrēsim savu skatuvi kopā ar "Positivus" "Tallinn Music Week" ietvaros, ka mēs paši sāksim šos mūziķus arī izdot, tiesa ne visus."

Kā teikts paziņojumā, slēgšanā vainojams īres cenu kāpums Vecrīgā. "Pie mums jau sen nenāk tikai savējie, lai gan liela daļa vēl joprojām par tādiem kļūst, mēs vēl joprojām gatavojam programmas savai skatuvei festivālos, vēl joprojām izdodam lielisku mūziku un vēl joprojām esam tas pats muzikāli principiālais bārs. Tad nu lūk, 1. janvārī "I Love You" bāra izkārtne tiks noņemta (nu nevaram mēs pacelt īres celšanu, neviens to nevarētu)," teikts "I Love You" paziņojumā. Bāra pēdējā darba diena būs 31. decembris.

Atvadoties no uzticamajiem apmeklētājiem, bārā līdz pat slēgšanai notiks koncerti, dīdžejvakari, kā arī "I Love You Records" ierakstu izpārdošana. Vairāk par bāra programmu lasiet feisbukā.

Janvārī beigs pastāvēt arī krogs-koncertvieta "Aptieka", kuru 2008. gadā pēc atgriešanās atvēra Amerikas latvietis Kristaps Krēsliņš. "Aptiekas" pagrabstāvā regulāri notika alternatīvās mūzikas koncerti, kā arī bārs bija vienīgā vieta Vecrīgā, kur atrodas īsta mūzikas kaste jeb "juke box".

Kroga īpašnieks Kristaps Krēsliņš feisbukā raksta, ka iemesls kroga slēgšanai ir iecere atvērt jaunu atpūtas vietu Kurzemē."Ir jau visādi iemesli, bet galvenais ir, ka es jūtos, ka ir laiks pašķirt jaunu lapu. Īstenībā – sākt rakstīt jaunu grāmatu. "Aptieka" pavasarī pārveidosies par jaunu krodziņu Kurzemē (ar citu nosaukumu). Bet gribu pateikties visiem darbiniekiem, grupām un dīdžejiem, kas ir dzinuši šo krogu uz priekšu. Šis krogs ir bijis fenomenāls veids, kā viens klaida latvietis varēja iepazīties ar Latviju. Un klienti ir arī bijuši fenomenāli (pārsvarā, he - he - he). Paldies jums!" raksta Krēsliņš.

Kroga "Aptieka" pēdējā darba diena būs 2019. gada 12. janvāris.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!