pirms 4 gadiem
"Mūzika dejām", protams, ir krutākais latviešu mūzikas albums ever, tam es piekrītu bez jelkādām ierunām, vien gribēju aizrādīt raksta autoram par albuma "Dzeriet van Hutena kakao" nosaukumu – tie nav Majakovska poēmas "Mākonis biksēs" galvenā varoņa pēdējie vārdi, poēmas trešajā daļā vienkārši ir pieminēta šī frāze kā atsauce uz "tālaika avīzēs plaši aprakstītu faktu, kad kāds uz nāvi notiesātais piekritis soda izpildīšanas brīdī uzsaukt "Dzeriet van Hutena kako!" Par šo reklāmu van Hutena firma bija apsolījusi lielu naudas balvu notiesātā ģimenei." (citēts pēc zemsvītras piezīmes pie "Mākoņa biksēs" atdzejojuma 1967. gada Majakovska dzejas izlasē latviski).

Henriks Eliass Zēgners
pirms 4 gadiem
Nedaudz palaboju, lai nebūtu šādu pārpratumu. Bet, manuprāt, nebūtu nekorekti arī teikt, ka tie ir dzejoļa varoņa pēdējie vārdi, ņemot vērā to, kādā stilā poēma rakstīta.

"Labi, kad dvēsele dzeltenā jakā
paslēpta
un kad grūti nav
vēl uz ešafota asins smakā
izkliegt:
"Dzeriet - kakao "Van-Hutens*"!"

Un šo sekundi
bengālisko, skaļo,
es nemainītu
ne pret kādiem mirkļiem
tizliem..."
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!