Anton Giovanni
pirms 2 gadiem
patiesi, es vēlos novērtēt LAPO mikrofinansējumu par to, ka man piešķīra aizdevumu 19 000 €, lai rūpētos par savu slimo bērnu. ja jums ir nepieciešams steidzams aizdevums, izvairieties no viltus aizdevēju krāpšanas un piesakieties, izmantojot reālu aizdevumu uzņēmuma e-pastu [email protected]
Whatsapp +447883183014

Anton Giovanni
pirms 2 gadiem
patiesi, es vēlos novērtēt LAPO mikrofinansējumu par to, ka man piešķīra aizdevumu 19 000 €, lai rūpētos par savu slimo bērnu. ja jums ir nepieciešams steidzams aizdevums, izvairieties no viltus aizdevēju krāpšanas un piesakieties, izmantojot reālu aizdevumu uzņēmuma e-pastu [email protected]
Whatsapp +447883183014

Henio Dominik aizdevuma piedāvājums
pirms 4 gadiem
Sveiki visiem!
Es esmu Anna, šobrīd dzīvoju Valkā, Latvijā. Es šobrīd esmu atraitne kopā ar diviem bērniem, un septembrī biju nonākusi finansiālā situācijā, un man vajadzēja pārfinansēt un samaksāt rēķinus. Es mēģināju meklēt aizdevumus no dažādām aizdevumu firmām gan privātām, gan korporatīvām, bet nekad bez panākumiem, un vairums banku atteicās no mana kredīta. Bet tā, kā Dievam būtu, mani ar kooperatīvu vadīja kāds Dieva cilvēks - privāta aizdevuma aizdevējs, kurš man piešķīra 80 000 eiro aizdevumu un šodien esmu uzņēmuma īpašnieks, un maniem bērniem šobrīd veicas labi, ja jums jāsazinās ar jebkuru firmu, lai nodrošinātu aizdevumu bez ķīlas, bez kredīta pārbaudes, bez parakstītāja ar tikai 2% procentu likmi un labākiem atmaksas plāniem un grafiku, lūdzu, sazinieties ar Dante Paola kungu pa e-pastu: [email protected] Viņš nezina, ka to daru, bet tagad ir tik laimīgs, un es nolēmu ļaut cilvēkiem uzzināt vairāk par viņu, un es arī vēlos, lai Dievs viņu vairāk svētītu. Jūs varat sazināties ar viņu pa e-pastu: [email protected], lai iegūtu ātru tērzēšanas zvanu vai WhatsApp / +35677926593

Paldies
Anna

Kellie Wilson
pirms 6 gadiem
Tas ir Oceanic finansējums, mēs piedāvājam aizdevumus privātpersonām un uzņēmumiem visā pasaulē, mums ir reģistrēta un licencēta aizdevumu sabiedrība. Vai jums ir nepieciešams aizdevums, lai samaksātu rēķinus? Vai jums ir nepieciešams aizdevums, lai uzsāktu uzņēmējdarbību? vai jums ir nepieciešams aizdevums, lai nopirktu dzīvokli? Mēs piedāvājam visu veidu aizdevumus, ja jūs interesē saņemt jebkāda veida aizdevumu. E-pasts: [email protected] vai whats-app: +1(267)725-7570

Artis Oltre
pirms 6 gadiem
Tas taču ir vāks! Kritiski domāt tagad nozīmē atstāstīt Euronews virsrakstus? Ja pareizi sapratu no šī raksta, tas ir vispārzināms un zinātniski apstiprināts fakts, ka krievi ir stulbi, neracionāli un bez kritiskās domāšanas.

tenisists
pirms 6 gadiem
Iespējams, ka Amerika un Eiropa ir tik skaudīgas uz Krieviju un tik ļoti nicina Putinu, galu galā Sočos bija olimpiāde un būs nākamais pasaules čempionāts futbolā (ja būs kā paredzēts), ka ar saviem spiegiem un ietekmes aģentiem piespieda Ukrainā dzīvojošos cilvēkus sadumpoties un uzsākt genocīdu pret krieviem, kā arī gāzt gādīgo prezidentu, turklāt, gandrīz simts ukrai'ņu protestētāju bija tik ļoti amerikāņu aģentu uzpirktu, ka bija gatavi pat riskēt un atdot dzīvību.
Tālāk, Ukraiņi ir tik ļoti Amerikāņu sazombēti, ka savā rusofobijā un fašismā nespēj ar sajūsmu pieņemt faktu ka Krima tagad būs varēnās Krievijas sastāvā. Un tā vietā, lai ļautu krievijas algotņiem mierīgi slepkavot un spīdzināt, viņi uzsāk REĀLU KARU ar tiem. Iedomājaties, ka ir tādi, kas savā fašistiskajā vājprātā atļaujas runāt ukraiņu valodā, zemē, kurā dzīvo krievi. Mēs taču zinām cik ļoti tas var tevi aizvainot, ja kāds runā ne tavā valodā. Piemēram, kā tu justos ja tu aizbrauktu uz Vāciju un tavā klātbūtnē cilvēki runātu nevis latviski, bet vāciski, tīrākais fašisms!!!, to, protams, nav spējīgi saprast amerikāņu un rietumu melīgās propogandas sazombētie. Labi, ka ir Putins un viņam uzticīgais humānists Ramzans Kadirovs, izlēmīgi un sirdī goda vīri.
Visbeidzot, tagad, kad itkā visai pasaulei vajadzētu būt skaidrs, ka Ukraiņi sabombīja to pasažieru laineri, VIŅIEM TAK TĀ JAU NAV PIRMĀ REIZE!!! Amerikas un rietumu ļaunie ģēnija jau atkal visu ir tā sagrozījuši (ak tie nolādētie sabiedriskās domas veidotāji, piaršiki), ka valstis ar vislielākajiem pēc skaita cietušajiem, apsūdz un apvaino Krieviju, VISAS KĀ VIENA, turklāt bez neviena faktiskā pierādījuma, holandiešu karavīri ir pat gatavi braukt karot ar lielās svētās krievu tēvijas aizstāvjiem.
Turklāt šeit ir absolūti skaidrs, ka no 300 cilvēku bojāejas iegūst tikai un vienīgi Ukraina, un, protams, melīgie gejfašisma propogandas samaitātie Rietumi.
Ja tik ļoti liela zloba uz krieviem, lai tad atbrauc uz Krieviju, tb. pribaltiku, na jomase sanāks forši cilvēki un varēs paskatīties kā māk priecāties par dzīvi krievijas 30% no ikp ( bez per capita). Varbūt tad Amerikāņiem un pārējai pasaulei paliks kauns no savas skaudības un nenovīdības.

tenisists
pirms 6 gadiem
Lasot komentārus, rodas iespaids, ka komentētāji ir vai nu šizofrēniķi, vai apzināti kretīni.

Nevajag ieslīgt kaut kādos murgainos datos par dolāriem, eiro un ārējiem parādiem. Protams, lai radītu viedoklim "kompetences" auru, parasti, noder visādu skaitļu un datu piesaukšana, labi zinot, ka neviens tāpat nepārbaudīs un lielākā daļa tāpat neorjentējas valstu ekonomiskajos rādītājos. Piemēram, valstu vai reģionu ārējais pārāds nebūt neliecina par tajā dzīvojošo cilvēku labklājības līmeni. Te drīzāk varētu būt tuvāks rādītājs valsts kredīt reitings, jo galu galā maksātspējīga valsts var atļauties arī lielu parādu, taču nabadzīgai neviens tāpat neaizdos, vai aizdos ar lieliem %. Nemaz nerunājot par tādiem rādītājiem, kā IKP, ārējās tridzniecības bilance, bezdarba līmenis, GINI index. Varbūt salīdzināsim dažus no šiem starp ASV un Krieviju.
1. Fitch valstu kredīt reitingi: ASV - AAA ; RUS - BBB-
2. IKP uz iedzīvotāju (2013gadā,$): ASV - 53.101 ; RUS - 17.884
3. Dzīves labklājības index (prosperity index,2013): ASV - 11.v. ; RUS - 61.v.






Ināra Balode
pirms 6 gadiem
Nekādas konkrētības , ne argumentu rakstā nav. Tāds vispārināts izdabāšanas ūdensgabals mūsu ''elites'' oficiālajai nostājai.
Kamēr ASV drukā naudu uz parāda savu federāļu globalizatoru kriminālgrupējumam, kamēr šie apgādā savas eiro-vietvalžu-vietējās''elites'',kamēr esam 51.uašingtonas štats..
Kamēr algas ..hahā..un konti ,kur eiro ir faktisks doll āra (marionešu naudas) klons bez seguma..Kamēr ASV parāds 18 triljoni aug augumā ...
Tikmēr ''parazitējošā'' māte Krievija būs visur pie vainas, kamēr neatdos pēdējo pensiju eiromazmeitas komfortablajai uzdzīvei.
Ir vienkārši saprotamas un konkrētas lietas.
Sameklē Eiropas valstu ārējo parādu sarakstu. Parēķini uz vienu iedzīvotāju, sadalot pa galviņām. Salīdzini ar Krieviju. Apskati zelta rezerves.
TAS IZSAKA VISU. Pārējais ir - tukša filozofēšana.
P.S.Latvija piegrābās jau ap 5 miljardi eironaudas..
Kas to naudu ražo???
Bet - savelciet jostas ciešāk.
Būs jāatdod vēl taviem mazmazbērniem. Aitas - mūžam parādā. Un tās turpinās cirpt par naudas aizdevumiem,kuriem nav un nevar būt seguma.
Ja Krievijai izdosies atkratīties no kaunpilnās atkarības pie dolāra piesaistes, ko dzērumā parakstīja Jeļcins..
Tad BRAVO PUTINAM!!!
Lai Dievs viņu nosargā.
Jo Čsušesku ģimeni noslepkavoja vien par to, ka viņiem izdevās izvest valsti no ārējā parāda jūga.
Un ..Kas vēl gribēja ieviest īstu ZELTA DINĀRU?? KAS NOTIKA AR ŠIEM ''DIKTATORIEM''?!
VIŅUS JEŅĶI BRUTĀLI LIKVIDĒJA.
Nevajag visu sarežģīt,kad viss ir acīmredzams.

Kisus Bite
pirms 6 gadiem
Kas vieniem ir terorists, otriem ir brīvības cīnītājs. Pat Latvijas vēsturē pēc piemēriem nav tālu jārakājas.
Autora aprakstītie propogandas paņēmieni tiek izmantoti abās ideoloģiskajās frontēs. Arī morāli šķīstie civilizācijas, miera, pārticības un demokrātijas nesēji "rietumi", slīkst savas objetivitātes purvā. Abas puses izmanto vardarbību savu mērķa sasniegšanai. Morāli tas nav attaisnojami, tapēc neatbalstāmas ir abas puses. Bet, ja runā, tad par abu pušu nesmukumiem. Lai ir vienlidzīga attieksme pret naidniekiem.

qwerty
pirms 6 gadiem
Paldies. Uzrakstījāt to, uz ko nevarēju īsti savākties. Bet varu pievienoties katram vārdam.

Mazliet paturpinot savu iepriekšējo komentāru. Ir jauns fakts - Doņeckas sperātisti ir nodevusi abas melnās kastes Malaizijai. To apstiprina gan nodošanas ceremonias video materiāli, gan atbisltoša informācija iekš http://www.malaysiaairlines.com. BUK teorijas piekritējiem tagad droši vien būs daudz jautājumu - kapēc gan paši seperātisti ir nodevuši visus pierādījumus Malaizijai? Padarbinot loģiku, kādas versijas varētu izvirzī?

qwerty
pirms 6 gadiem
Lai arī patiešām ir svarīgi kritiskā domāšana, loģiskums, konstruktīva argumentācija, utt, tomēr maunprāt, pirmā atkāpe šajā rakstā tomēr ir lieka.

Tad varbūt mēģināsim padarbināt elementāru loģiku. Pilnībā norobežojoties no faktiem.

Mums taču ir zināms, ka ir 2 konfliktējošās frontes: 1. Krievija 2. visi, kas ir pret Krieviju. Jautājums - vai mēs varam izteikt pieņēmumu, ka katra no pusēm vienu un to pašu faktu mēģinās atspoguļot sev par labu? Atbilde ir - jā, protams. Un tātad no konfliktējošajām pusēm mēs nedzirdam faktus, bet gan to versijas. Vienmēr vismaz divas. Loģiski taču. Ko dara žurnālists? Viņš paņem sev tīkamāko versiju un pasniedz to kā faktu. Tieši tā dara arī cien. raksta autors. Viņš ir izvēlējies varsiju, kurā visa pasaules ļaunuma sakne ir Krievija, bet Putins tajā visā ir pats velns. Tieši tāpat kāds citas valsts žurnālists izplata tieši pretēju informāciju, proti, ka Krievija ir mēģina konfliktu atrisināt, bet ASV ar ES, Ukrainas un NATO palīdzību pretdarbojas. Tātad ir divi žurnālisti, kur katrs izplata savstaprēji pretēju informāciju. Elementārā logika prasa uzdot vienkāršu jautājumu - kurš no viņiem ir idiots? Jeb varētu pajautāt savādāk - vai raksta autors nesaskata iespēju, ka piedzimstot kaut kur citur (piem. Krievijā vai Kazahstānā), viņš šobīd atrastos "otrā ierakumā"? Vai varētu būt tā, ka tieši tā arī būtu? Protams, ka varētu. Tātad - vai ir produktīvi saukt otras versijas pieritēju par idiotu? Nē - jo tad būtu taisnīgi šādu titulu piešķirt arī sev pašam. Līdz ar to, ja žurnālists sevi neuzskata par idiotu - viņam pieklātos balstīties tikai uz faktiem. ar MH17 aviolainera katastrofu uz doto brīdi ir zināms šķiet, ka tikai 1 fakts: tas ir patiešām nokritis Ukrainas teritorijā 17.07 ar gandrīz 300 cilvēkiem uz klāja. Fakts vismaz pagaidām pat nav tas, ka visi pasažieri ir gājuši bojā. Arī tas, ka lidmašīna ir notriekta ar zenītraķetēm arī nav fakts. Utt.

Ko te vēl lai pasaka - ir arī jāgaida izmeklēšanas rezultāti un jācer, ka politiskās izmeklēšanas būs mazāk nekā profesionālās. Un mēs katrs varam izvēlēties, kam ticēt un arī dzīvot saskaņā ar savu realitāti. Un vairumam ar to pat pilnīgi pietiek.

shulaev
pirms 6 gadiem
Pats interesantākais, ka latviešu masu lasītājs vienmēr vaininieku redz tikai un vienīgi krievos. Nesarēžģī sev dzīvi ar to, lai padomāt par to, ka rietumu propagandai ir ļoti izdevīgi izdomāt absurdus apvainojumus pret Krieviju un krieviem, lai starp tautām Austrumeiropā vienmēr būtu naids un karš, bet angļi un amerikāņi skatītos no tālienes ar smaidiņu un liekulīgi tēlotu no sevis miera nesējus.

shulaev
pirms 6 gadiem
Ja Jūs aicinājat domāt loģiski, neticēt propagandai, tad es piedavāju būt konsekventam līdz galam.
Ja neticēt propagandai, tad neticēt gan oficiālai Krievijas propagandai, gan Rietumu un Ukrainas propagandai.
Kapēc Jūs apriori, bez visādas izmeklēšanas darbības apvainojat Doņeckas Tautas Republikas pārstāvjus līdmašīnas iznīcināšanā?
Kāpēc Krievijai tā tragēdija var būt izdevīga? Loģikas nav nekādas. Savukārt tieši Ukrainai tas varēja būt izdevīgi, jo amerikāņiem vienmēr atbalstīs Krievijas pretinieku, kādu lai viņš zvērību neizdarītu. Piemērs - nodēdzināti Odesā cilvēki. Visi rietumnieki apklusa un līdz šīm nekā nesekmē objektīvo izmeklēšanu tur...
Kapēc konkrēto līdmašīnas reisu ukraiņu dispetčeri apzināti novirzīja kara darbības reģionā, tur, kur iepriekš šāda reisa līdmašīnas iepriekš nelīdoja?
Krievu lasītājiem, lasošiem Latvijas presi, var rasties iespaids, ka latviešu publicisti nodarbojās ar tādu pašu propagandu, ka Krievijas darbinieki. Tikai, varbūt, smalkāk un rafinētāk. Izskolojušies pie amerikāņu skolotājiem...

Vija
pirms 6 gadiem
Arī BUK iekārtu var nopirkt. Nu labi, ne jau brīvā pārdošanā, bet, ja labi pacenšas, gan jau kaut kur VAR nopirkt. Nē, nu labi, praktiski nevar nopirkt, bet teorētiski var. Tātad tomēr VAR. Tātad jebkurš varēja nopirkt BUK un izšaut raķeti. Tas vairs nav apstrīdams. :)

Vija
pirms 6 gadiem
Arī Satori pilns ar krievu troļļiem. meerciite, shulaev un qwerty kometāri ir elegants piemērs rakstā minētajām demagoģijas shēmām.

Valdis Balcers
pirms 6 gadiem
nepieciešamība domāt. un, protams, personības pilnveidošanās gaitā noteikti arī kritiski. par to šaubu nav.
tomēr Krievijas gadījumā uz sejas ir "da, ja dolžen pomnitj. no - ne pomnju..." (Žeņa no "Likteņa ironijas" par viņa ceļojuma iemesliem un pašu lidojumu ar lidmašīnu). kurš var pateikt, ka pilsoņi kaimiņvalstī ļoti labi neapzinās + un -, ko nes līdzi kritiska (t.i. ne mistiska) domāšana un faktu analīze? un ka daudzi reālisti atmetuši tai ar roku, sak, par daudz no mums prasīts, un "soijdet i tak!"? domāt, domāt kritiski, samērot to ar savu iekšējo cenzoru - varbūt, patiesie smaga un krievu normālpatriotam lieka nasta? tad jau izbrīna kas cits: kur paliek krievu cilvēku spēja just līdzi? tās trūkumu līdz šim nu gan neesmu manījis ne pie sādžu skamejačku deldētājām māmuļām, nedz skurbulī brāvūrīgajiem dvēseļizlējējiem - bābu mīlulīšiem. krievu cilvēks vienmēr ir bijis sirsnīgs; lai neprātīgs, mežonīgs, traks, bet vienmēr uzstājis uz savu plašo dvēseli, kurā izpaudusies fenomenoloģiski novērojama sirsnība pret līdzcilvēkiem. kur tad tā tagadiņ dējusies?! slāvs slāvu slaktē!... un Krievijā par labu no tautas masām atzīts. Putins viens pats bez plaša atbalsta netrakotu. viņš ir vnk prasmīgs bajānists, kurš atron pareizo ritmu un plēšu paplešanas garumu, lai pljaska neapstātos: bet to jau prasa viesu pūlis. ...acīmredzama analoģija ar noskaņojumu starpkaru Vācijā un rekonstrukcijas(?) sovjetijā.
vērtību ķēdē kritiska domāšana nāk pēc pašapliecināšanās. ironiski, ka Rietumos pēdējā ir daudz maz konsekventi izaugusi no tās pašas kritiskās domāšanas, nerodot šīs idejas evolūcijas ceļā citu nozīmīgāku ētisku motivatoru. Krievija nav Rietumi. Var būt, ka par daudz prasīts.

WAT
pirms 6 gadiem
Kaut kā "neitrālie novērotāji" mēģina bildi iegriezt 50% v. 50%, akurāt moskovijas propogandas manierē.
Paldies Dievam fakti liecina par kaut ko citu:
* Bruņotais konflikts notiek UKR teritorijā, aizsargājas UKR, uzbrūk moskovijas segtie teroristi.
* Moskovijas militārā klatbūtne UKR ir skaidri apliecināta ar Krimas aneksiju(pat medāļus sagudroja dižais Vladimirs, kurš tur numurs), un citiem tiešiem faktiem AUkrainas konflikta zonā.
* Ja jau pilsoņu karš, ko tādā gadījumā tik masveidīgi tur meklē moskovijas algotņi, virsnieki, kurātori, tehnika? Nezin kāpēc pilsoņu karš kaut kā neaizdegās ne Odesā, ne Harkovā, ne Dņepropetrovskā, mēģināja pielaist uguni, bet nekā, bez tiešas masveidīgas moskovijas diversantu iesaistes( ko nevar īsti veikt UKR iekšējos reģionos) pasākums izčākstēja.
* Ja jau moskovijas propogandai ir tikpat liela ticamība, kā UKR,LV, ASV, ES mēdiji, tad jau iznāk, ka LR ir bezmaz 3DR ekvivalents attiecībā pret krievvalodīgajiem? Bet vai tas tā ir?

Bilde ir pilnīgi asimetriska, Moskovijas info var ticēt pēc 80-90% informācijas nofiltrēšanas( labākajā gadījumā), savukārt UKR,ES,ASV info var ticēt nofiltrējot 10-20% liekā, nepateiktā.

Nezin kāpēc moskovijas adepti , 2PK un jūdu jautājumā negrib to pašu savu olekti ( 50/50) pielietot attiecībā pret 3DR un oponentiem...

WAT
pirms 6 gadiem
Jūs kaut kā tā neitrāli gribat, bet ja nu bilde ar Jūsu oponentiem ir šāda:

Ir laupītājs, kas izsenis ir nodarbojies ar laupīšanu, un visa viņa ģimene ir pārtikusi ar šo ārodu( to darījis viņa tēvs, vectēvs utt.., vārdu sakot dzimta tāda), un uzskata , ka pārējie ir nelieši ,kas neleģitimizē viņa nodarbošanos, bet mēģina piespiest pārtraukt.
Un ir parasti ikdienas ļautiņi, kam patīk čakarēties ar finanšu pārkāpumiem, savu mazo labumiņu uz cita mazā ļautiņa rēķina, +- nodrošinot šiem pasākumiem leģitimitāti, galvenais ,ka šiem mazajiem ikdienas ( mediocracy) tomēr visiem ir savstarpēji vienota sistēma, justīcija, kā vērtēt savus darbus.
Bandīts tagad izaicina "mediocracies", dodot pa štangu, mazo ļautiņu aizbilstamajam(UKR), kas izdomāja pamukt no bandīta grupējuma.
Kam ir vairāk objektīvās patiesības, bandjugānam, vai mazajiem ļautiņiem, un vēl kas esam mēs vērotāji? Vai tiešām Dievs, neitrālais vērotājs, vai tomēr mazo ļautiņu sabiedrība, kur tomēr +- ir kopīga sistēma?

Lai piemērs būtu vēl izteiktāks ,kam bija vairāk objektīvas patiesības 3DR , vai tomēr GB,ASV &co( Kobas bandu nepieminēšu-3DR ekvivalents)?

Jūdu jautājumā, vai tiešām 3DR bija tieši tikpat objektivitātes cik oponentiem?


WAT
pirms 6 gadiem
Lai nu kurš būtu vaidējis....
Ja nu kāds moskovītus un to darbus( arī vārdus aiz kuriem slēpjas darbi) pazīst, tad tie noteikti ir Baltieši, poļi, moskovītu melus varam atkost vienā piegājienā, nu jau tas ir refleksu līmeni, tur pat nevajag pieslēgt kritisko domāšanu, savukārt kr. domāšanu jāpieslēdz analizējot moskovītiem pretējās puses informāciju.
Tūkstoti gadu pieredze ar nepārtrauktiem teritoriāliem tīkojumiem , iznīcību, postu, sērgu. Un tā nav nekāda propoganda, bet tikai fakti. Īsais periods ,kad Baltijai moskovītu valdīšana nesa labumu 19.gs vidus-1.P.K., arī tas pats bija nekas cits kā neadekvāts kukulis Baltijas elitei, kura +- veiksmīgi administrēja to neveiklo Golemu (KrImp) caur Pēterburgas valsts institūcijām, uz to gan moskovītu ideologi atbildēja ar "skaldi un valdi" politiku Baltijā, RečPospoļitas teritorijā, klaju nepateicību bāzētu uz Dugina priekšteča Pobenosceva ideoloģiju.

ko_neko
pirms 6 gadiem
viss par šo tēmu jau pateikts 1991.gadā pašā Krievijā

http://ok-video.net/video/fitil-164-08-gluhaja-zaschita-1991.html

serdenis
pirms 6 gadiem
kristiskā domāšana - bet kurš tad pirks žurnālus "Ko dakteri mums nestāsta", "Astroloģijas vēstis" un doktora Levina magnētiskās saites?

nahimovs
pirms 6 gadiem
Man ir sanācis pēdējā laikā runāties ar Krievijas krieviem. Ar sakarīgiem cilvēkiem. Bet tikko pieskaras Ukrainas tēmai, var dzirdēt visādus brīnumus. Reizēm ir pat sajūta, ka viņus kaut kam pieslēdz. Vai atslēdz smadzenes. Nekad nebiju domājis, ka tā mēdz būt.

black_data
pirms 6 gadiem
Es, tātad, saprotu, ka Krimā šobrīd mierā un saticībā mitinās laimīgie Ukrainas valsts piederīgie, un ziņas par Krievijas aneksiju, vai okupāciju, ir tikai rietumu propagandas "krievi pie visa vainīgi" tipa pasaciņa?

Helmuts Caune
pirms 6 gadiem
Kur tieši Tīrons par preambulu kļūdās? Varbūt varat nosaukt 2-3 aspektus, sliktākajā gadījumā - vienu?

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
Jā, par troļļu "krutākajām" sazvērestības teorijām - šorīt vienā krievu forumā izlasīju vienkārši ekselentu domu pērli - ka lidmašīnu uzspridzinājuši CIP ļaundari, jo - uz borta atradās vadošais AIDS apkarotājs, kurš esot atradis zāles pret imūndefīcīta sindromu, un šīs brīnumzāles atradušās uz lidmašīnas borta.
No sākuma pat neiebraucu - kāds sakars? - pamazām pieleca vien domās "tinot atpakaļ" elegantākās teorijas ka lūk "iluminati" esot imūndeficīta sindromu palaiduši lai samazinātu "nevērtīgo" populāciju. Nu domādams neizdomāsi!
Vārdu sakot - vistrakākās teorijas - lai tikai nebūtu jāsecina vienkārši banālais, prozaiskākais - ka nedrīkst šādus ieročus dot cilvēku, kuri spēlē "kazakus razbainiekus" rokās. Pat tuvumā šādus nevar tiem laist. Te arī atbilde uz viena komentētāja "shulaev " "Kāpēc Krievijai tā tragēdija var būt izdevīga? Loģikas nav nekādas." - protams, ka loģikas tur nav nekādas nekādas. Atgādinu - "kazaki" paspēja izlielīties ka notriekuši ukraiņu armijas kravas AN - 26, pat paspēja paziņot to pa Krievijas telekanālu. Un rezultātā - Torezas rajonā nekāda AN paliekas nav, toties nokritis boings. Lūk arī visa loģika, ka loģikas nekādas. Krievija "patsaniem" iedeva tādas spēļmantiņas, tagad sūdi līdz acīm.

Marī
pirms 6 gadiem
Būs arī īpašumu pārdošanas aizliegums Krievijas pilsoņiem u.c., būs. Lai mērcīši var gulēt mīerīgi, neuztraucoties par nekonsekvenci.

Marī
pirms 6 gadiem
Diemžēl Tīrona murgi par satversmes preambulu "Rigas laikā" liecina, ka pat itkā izglītoti cilvēki kritiskās domāšanas māku nepārvalda.

akmens
pirms 6 gadiem
Latvija ir katastrofiskā stāvoklī. Viss tiek darīts, lai uzburtu ienaidnieka tēlu. Tie nav ierēdņi, bet krievi.

dukurs
pirms 6 gadiem
nu šo rakstu par manipulācijas trikiem vajadzētu pārpublicēt visos portālos un avīzēs.
tas ka Satori.lv uzradušies komentētāji -troļļi ļoti interesanti.

dukurs
pirms 6 gadiem
nu re -Šlāpins izstāstija par manipulācijas trikiem-un še -tev:
meerciite
2014. gada 21. jūlijā, plkst. 11:42

Pats interesantākais, ka latviešu masu lasītājs vienmēr vaininieku redz tikai un vienīgi krievos - tas pat nav interesanti. Tas ir traģiski. Jo tā aizsegā politiskās partijas īsteno teroru pret latviešu tautu. Baida ar Krieviju, ar Putinu, bet kad Putins ieradīsies, te jau priekšā būs vieni vienīgi krievu oligarhi un latviešu pakalpiņi un latviešu vergi.
Mani visvairāk satriec autora amoralitāte. Un kā ar Ascendum? Kā ar mums pašiem? Mūsu kritisko domāšanu par mūsu pašu rīcībām? Ar kuru mirkli sākas ļaunums, bezatbildība, noziegums?

+1 + –

anrilafosel
pirms 6 gadiem
...kaut gan tās bruņutehnikas kolonnas, ja tik tiešām var ticēt Ukrainas medijiem, ja tas nav Krievijas valdības roku darbs, tad paliek baisi par to, kas notiek Krievijā...

anrilafosel
pirms 6 gadiem
Atceroties naftas karu un tā arī neatrastos ķīmiskos ieročus, ASV propagandistiem šoreiz ticu tikai mazlietiņ tāpēc, ka neredzu tiešu iemeslu pārāk melot. Nu, ja, bet ko lai dara vienkāršs karavīrs, jāiet karot būs pat tādu pārliecinošu iemeslu dēļ, ka pretinieks esot uzsūtījis NLO.
Domājot par puisīti pie krusta, vienmēr nāk prātā tās situācijas, kad sākās pilnīgs bezpreģels, kad lielpilsētā pazūd gaisma un sākas dedzināšanas, laupīšanas, izvarošanas. [No vienas puses, tā sacīt, vēl briesmīgākas lietas notiek pat miera laikā] Cik nez visi ukraiņi bija vienoti (un vai pēc tam nebija šķelšanās un bardaks), visas revolūcijas, deklasēti elementi ir visās sabiedrībās un tiklīdz pazūd valsts vara un kontrole, notikt var nezin kas, domāju, ka puisīšu ar vai bez krusta vēl uzradīsies gana, pat ja tas bija Krievijas PR, neprasmes vai neveiksmes dēļ neatrasta demonizācijas piemēra trūkuma dēļ, tad vēl daudz kas uzpeldēs, kā tas vienmēr notiek bardakā. Bet tā notriektā lidmašīna, mhm, nezinu, vai visā tajā revolucionāru barā nevarēja atrasties nepieciešamā tipa speciālists, bet laikam jau ne līdz galam speciālists. Kā arī - zinot, kāds ir Krievijā bardaks, ja atceras ieroču tirdzniecību valstij, ar kuru pati Krievija karo, tā nebūtu pirmā reize un veikli zēni ne tādas lietas vien var noorganizēt, brīnums, kā pa tādiem ceļiem neviena atombumba vēl nav aizgājusi pa kreisi. Nebūtu liels brīnums, ka tā ierīce tā arī nokļuva dumpinieku rokās. Vai arī Krievijā pašlaik vai konteksta laikā nav tāds bardaks?...
Bet Krima - galvenais faktors jau tik un tā - ir tas, cik tad procentuāli tur bija krievu no sākuma, pastāvot kaut vai 60% krievu, cik pēc tam ukraiņi spiediena pēc pazuda, un kas parasti notiek tādās teritorijās? Eiropā piemēru netrūkst. Katalonija, Ziemeļīrija. Valsts nav tikai teritorija, valsts ir arī tās iedzīvotāji.
Galvenais, ko pats cenšos tajā neaizmirst, ir neizdarīt kategoriskus spriedumus. Arī valsts, kura cīnās par savu iedzīvotāju simpātijām, arī viņai var būt kaut kādā ziņā taisnība un morālas tiesības, taču, tikai līdz zināmām robežām, un tas, ka viņa vienreiz kaut ko melo, nepadara automātiski par absolūto ļaunumu. Kā, piemēram, ASV nav uzreiz absolūtais ļaunums pat ja tie ķīmiskie ieroči netika atrasti, kaut gan - tas mazina ticamību un kādā veidā tad var zināt pēc tam, ka viņa atkal nemelo, jo ne jau es kāds Dievs Tas Kungs vai ķīmisko vai kāda cita veida eksperts lai kaut ko zinātu, tieši tāds pats kā visi citi - visu uzzinu no ziņām un tad gudri spriežu. Patiesība ļoti bieži ir kompleksa lieta un cilvēki ne vienmēr viņu saprot ne arī no visām pusēm ir redzējuši. Slikti ir tas, ka sabiedrībā arī inteliģences līmenī pēc šādiem lielvaru grēciņiem, kurās tās kaut ko samelo, viņas automātiski uz visiem laikiem kļūst par ļaunajiem. Un pats sliktākais ir tas, ka darbojas princips, kurš pirmais paspēja. Kurš pirmais paspēja kļūt par ļauno, tad viņa pretinieks uzreiz ir labais. Cerams, ka tas nav noticis ar mesjē Šlāpinu. Un, protams, ja ASV pagaidām nav pat ne reizi melojušas, jo varbūt nav bijusi vajadzība, vai arī interese, tad uzreiz viņi ir svētie?
Mhm, viss tas kārtējo reizi pierāda to, ka lai gan dzīvojam informācijas sabiedrībā, kur visiem viss par visiem ir zināms (un, lai gan varbūt kļūst aizvien grūtāk kaut ko noslēpt, tajā pašā laikā aizvien vieglāk kļūst kaut ko noviltot), šai informācijai tik un tā nav nekāda drošības garanta. Kaut kāda fotogrāfija sociālajos tīklos, sazvērestības teorijas nevalstiskos, dzeltenos portālos nevar būt par pamatu patiesības apziņai, ja jau pat dažu valstu mediji nodarbojas ar informācijas sagrozīšanu.
Skumji ir tas, ka vispār kaut kas tāds var notikt. Kaut kāda Dievs vien zina kur Irāka kaut kur pasaules galā visiem ir svarīga, bet tas, ka notiek pilsoņu karš bezmaz vai Eiropas vidū, tas nav nekas, ne NATO tas satrauc, ne visas pārējās organizācijas.Valsts iekšējā lieta ir valsts iekšējā lieta, bet kad vairs nav valsts, nezinu.
Karavīru asinīm tika nodrošināta kaut kāda kārtība Austrumos, mēģinājumi izveidot kaut kādu valsti, cik nu sekmīgi tas sanāca, bet tie ir musulmaņi, cita mentalitāte. Vai ar vien klātbūtni nepietiktu Ukrainā? Ja man būtu vara, tad tādās situācijās, kad pazūd valsts kā tāda, ievestu NATO karaspēku, un tad vienkārši pieskatītu situāciju, lai valsts atkal dabiski un maksimāli nepiespiesti atkal atjaunojas, vienalga kā, taču bez asins izliešanas, kaut vai federalizējas. Un tā Krima, man ir aizdomas, ka arī tādā gadījumā atdalītos.
Labi, pietiek sapņot. Lai nu kā, galvenais ir nekļūst par 'sporta fanu'. Man labāk patīk 'dzeltenie'! Bet man labāk 'sarkanie'!
Kā derētu Latvijai arī nemeklēt 'labos' un 'sliktos', varbūt ka paši ir labi? Kā Norvēģija vai Zviedrija. Bet varbūt pašlaik ir tīri izdevīgi tomēr būt tieši ES, par NATO laikam īsti nešaubos. Tad vēl varētu. Man patīk Somija. Neatceros, vai ir NATO, droši vien, ka ir, bet paļaujas tomēr uz sevi, neatsakās no iespējamas papildus drošības, tajā pašā laikā visvairāk ticot pašiem sev. Jo, kad sākas globālpolitika, kā tas jau iepriekšējā gadsimtā reiz jau bija, tad viss var gadīties, arī pats sliktākais scenārijs.

Ilmārs Šlāpins
pirms 6 gadiem
Kas tas par murgu par divām konfliktējošām pusēm - Krieviju un ASV? Tas eksistē tikai Putina, Dugina un viņu sazāļoto ģeopolitiķu smadzenēs. Izejiet ārā no šīs hipnotizējošas shēmas un tad paskatieties uz to, kas notiek.

malva
pirms 6 gadiem
Da nu Dieva dēļ beigsim dalīt to kritisko domāšanu krieviskajā, ukrainieciskajā, latviskajā, rietumnieciskajā vai austrumnieciskajā! Melo, meloja ( un diemžēl melos) visos laikos, visos kontinentos, visos līmeņos un jo niknāk - visā globālajā tīklā. Bez jelkādas kritiskas domāšanas. Par to liecina pasaules šaubas kaut vai par to, vai Šekspīra darbi ir Šekspīra darbi, vai Šekspīrs maz ir Šekspīrs, par to, vai Jēzus maz ir sists krustā, par to, kas tad ir beigu beigās Svētais Grāls, kur viņš ir un vai maz ir bijis, par to, vai Gagarins bija pirmais, kas pabija Kosmosā, ar cik nullēm jāraksta genocīda upuru skaits, kurš ko izgudrojis vai piesavinājies kāda izgudrojumu utt. utt. Bet aicināt katru kritiski domāt ir laba lieta. Ja tas vispār vēl ir iespējams pie tik blīvas un ilglaicīgas melošanas.

malva
pirms 6 gadiem
Kāda jēga kritiskai domāšanai, ja nepastāv vairs loģiska domāšana? Padomju laikos, piemēram, skandēja visriņķī: ``brīvība, brālība, vienlīdzība!``, bet notika mazo tautu nežēlīga rusifikācija: visa lietvedība - krieviski, runas no tribīnēm, masu ruporiem - krieviski, sadzīvē - veikalos, transporta līdzekļos, medicīnas iestādēs utt.utt - krieviski, bet pamatiedzīvotājiem brālīgie un vienlīdzīgie ieteica: jūs taču mājās, virtuvē varat runāt savā valodā.... Pat vēl vienlīdzīgāk: `` Mēs jūsu suņu valodu nemācīsimies!`` Tas pats turpinās arī šolaik, bet visi izliekas, ka tā nav.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!