Aktualitātes
12.09.2019

No dzīves aizgājis amerikāņu dziesminieks Daniels Džonstons

Komentē
0

58 gadu vecumā pēc sirdstriekas miris amerikāņu dziesminieks, dziedātājs Daniels Džonstons, ziņo ārvalstu mediji.

Džonstons piedzima Sakramento, Kalifornijā, bet uzauga Rietumvirdžīnijā. Viņš sāka rakstīt mūziku jau vidusskolas laikā, pēc tam neilgu laiku studēja gan Abilīnas Kristīgajā universitātē Rietumteksasā, gan Kentas Universitātes mākslas programmā. Šajā laikā, 1980. un 1981. gadā, viņš ierakstīja savu pirmo plati "Songs of Pain".

Pēc izstāšanās no universitātes Džonstons pārcēlās uz Ostinu Teksasā, kur turpināja ierakstīt kasetes ar savām dziesmām un izdalīt tās garāmgājējiem. Plašākai auditorijai viņš kļuva zināms pēc dalības "MTV" raidījumā "The Cutting Edge" 1985. gadā. Interese par Džonstonu, kurš šizofrēnijas dēļ ik pa laikam uzturējies dažādās ārstniecības iestādēs, pieauga, kad "Nirvana" līderis Kurts Kobeins vairākkārt tika nofotografēts, valkājot kreklu ar Džonstona albuma "Hi, How Are You" vāka attēlu.

Džonstona unikālais stils tiek raksturots kā "tīrs", "bērnišķīgs" un "vienkāršs". Viņa diskogrāfiju veido vairāk nekā 30 ieraksti, tostarp 17 studijas albumi, pēdējais no tiem izdots 2012. gadā. Tiek uzskatīts, ka viņa daiļrade atstājusi būtisku ietekmi uz popmūzikas attīstību.

2005. gadā iznāca dokumentālā filma par Džonstonu "The Devil and Daniel Johnston".

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!