Anna L
pirms 5 gadiem
Es arī pieteicos izaicinājumam. 
Un aizdomājos-cilvēks pieradināja lopiņus, lai nebūtu jāiet medīt un varētu nodarboties ar citām lietām, kas noteikti ir iemesls cilvēces progresam kā tādam. Bet lielākā mūsdienu problēma ir pārprodukcija it visā-daudz apģērba, ledusskapis līdz augšai piestūķēts ar produktiem, kurus nemaz nav iespējams apēst. 
Cerams, ka vairāk cilvēku šis izaicinājums vismaz liks aizdomāties, ka nav visiem pasaules labumiem jābūt katrā mājā. 

Sandris Ādminis
pirms 5 gadiem
Paldies par rakstu! Jā, sabiedrības pārveidošanās vegāniskas pasaules virzienā liekas visai neizbēgama. Iespējams, jau pēc gadsimta dominēs uzskats, ka justspējīgu būtņu ekspluatācija ikdienišķu vajadzību un izklaides nodrošināšanai ir nehumāns barbarisms.

Amizanta piebilde par sieru - klupšanas akmeni ļoti daudziem, kas vēlas pārtraukt ēst no dzīvniekus ķermeņiem iegūtos produktus. Siers būtībā ir mātes pienā esošo vielu koncentrāts, savukārt zīdītāju piens satur t.s. kazomorfīnus - tātad sierā to ir īpaši daudz. Šo vielu evolucionārā funkcija varētu būt rosināt mazuli atgriezties pie mātes krūts un zīst vēl un vēl, gremdējoties apmierinājumā. Tā ka varbūt nav brīnums, ka daudzi (arī mani ieskaitot) tieši pie siera turējās un nelaidās vaļā, gluži kā reizēm dažādu sugu bērni kam laiks likt mierā mātes pupu.

Sliktais Jānis
pirms 5 gadiem
Ja pierunāsi 5 indusus un 5 āfrikāņus taisīt par 5 bērniem mazāk, nekā ir to npadsmit brāļu un māsu ģimenēs- Zemeslode ļaus tev aprīt katru dienu vien maz cuciņ un būs ļoti pateicīga!

Paula Katrīna Purmale
pirms 5 gadiem
Varbūt pārfrāzēt "pierunāt" uz kaut ko efektīvāku (diemžēl ne reālāku) kā izglītot. Ja visos šajos apgabalos nemainīsies domāšana, tradīcijas un pieradumi, mēs varēsim neēst vispār, bet tur tāpat būs 7 bērni, kuri mirs no bada.

Jānis Rābants
pirms 5 gadiem
Interesanti palasīt divkosīgu cilvēku viedokli.
Aizlidot tāpat vien uz Bolīviju, sadedzinot pa ceļam vairākas tonnas degvielas, ieraugot dūmus virs mūža meža, un aizdomāties – var būt gaļu neēst, lai planētā samazinātu globālo sasilšanu?
Gaļas neēšana vien nepalīdzēs. Ja sasilšana ir sākusies, tad tā neapstāsies cilvēku darbības vai bezdarbības rezultātā. Tā turpināsies, tāpat kā iepriekšējo klimatu pārmaiņu laikā, tā ir jāpieņem kā fakts, un jāsāk dzīvot pēc jaunajiem “likumiem”.

theaffectionate one
pirms 5 gadiem
Tas var palīdzēt un pie tam ļoti.
https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/veganism-environmental-impact-planet-reduced-plant-based-diet-humans-study-a8378631.html
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!