Aktualitātes
08.07.2019

Nauris Puntulis kļūst par kultūras ministru

Komentē
0

Pirmdien, 8. jūlijā, Saeima kultūras ministra amatā apstiprinājusi operdziedātāju un Nacionālās apvienības politiķi Nauri Puntuli. Par Puntuli balsoja 63 deputāti, bet pret bija 20.

Nauris Puntulis (1961) ir Latvijas Nacionālās operas un baleta solists, kā arī bijušais grupas "Pērkons" vokālists. Pārstāv Nacionālo apvienību un kopš 2013. gada ir deputāts Rīgas domē, kur pilda frakcijas vadītāja pienākumus.

Amatā Puntulis aizstāj Daci Melbārdi, kura maijā tika ievēlēta Eiroparlamentā.

Pēc kļūšanas par amata kandidātu Puntulis medijiem uzsvēra, ka viņa prioritātes kā kultūras ministram būs vidējā atalgojuma celšana nozarē, kultūrizglītība, kā arī Nacionālās koncertzāles projekta attīstīšana.

Savukārt, runājot par integrāciju un mediju politiku, Puntulis norādījis, ka šajās jomās viņa un iepriekšējās kultūras ministres Daces Melbārdes "rokraksts varētu atšķirties". Pretrunīgu vērtējumu izpelnījusies viņa nostāja jautājumā par Latvijas krievvalodīgo mediju nozīmi integrācijā. "Nepiekrītu domai, ka mums būtu jāatbalsta mediju telpa krievu valodā, baidoties, ka klausītājs vai skatītājs izglītosies svešu mediju telpā, kas nav mūsu valsts interesēs. Ja cilvēks ir gatavs interesēties par politiskajiem procesiem valstī, lai viņš to dara, izmantojot valsts valodu," intervijā "NRA.lv" atzina Puntulis.

Tikmēr jautājumā par Nacionālo koncertzāli Puntulis paudis gatavību turpināt iesākto Kultūras ministrijas kursu un norādījis, ka, viņaprāt, koncertzālei piemērotākā vieta būtu Daugavas akvatorijā.

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!