Aktualitātes
01.06.2018

Nākamnedēļ noslēgsies filmu pieteikšana "Riga IFF" konkursu skatēm

Komentē
0

Nākamnedēļ, 8. jūnijā, noslēdzas pieteikšanās uz Rīgas Starptautiskā kino festivāla ("Riga IFF") konkursiem. Filmu veidotājiem vēl tikai septiņas dienas ir iespēja iesniegt darbus kādā no trīs festivāla konkursiem – "Riga IFF" pilnmetrāžas filmu konkursam, "Riga IFF" - "Short Riga" starptautiskajam konkursam, kā arī "Riga IFF" – "Short Riga" Baltijas mūzikas video konkursam.

"Riga IFF" pilnmetrāžas filmu konkursam ik gadu tiek izraudzīti 8 līdz 10 darbi no Baltijas jūras reģiona valstīm (Dānijas, Igaunijas, Latvijas, Somijas, Lietuvas, Polijas, Krievijas un Zviedrijas). Konkurss nenosaka ne žanra, ne stila ierobežojumus, tādēļ programmā var atrasties gan dokumentālais, gan spēles, gan animācijas, gan starpžanru kino. Šī programma veidota, galvenokārt lūkojoties pēc inovatīvas kino valodas un spēcīga individuālā rokraksta.

"Riga IFF" balvai izvirzītos pretendentus vērtē starptautiska kino profesionāļu žūrija, kuras sastāvā šogad ir Helsinku starptautiskā kino festivāla "Love&Anarchy" vadītāja Anna Metele, Čehijas Kino centra pārstāve Barbora Ligasova, Igaunijas teātra un kino režisors, pagājušā gada "Riga IFF" galvenās balvas ieguvējs Rainers Sarnets, kā arī kino programmu kurators Andrejs Tenesesku, kas pārstāv vienu no vadošajiem kinofestivāliem pasaulē –Toronto starptautisko kinofestivālu (TIFF). Konkursa laureātiem tiks pasniegta "Riga IFF" galvenā balva – sadarbībā ar mākslinieku Ervīnu Broku veidotā Rīgas gaiļa bronzas skulptūra, kas sastāv no 8 daļām, - kā arī naudas balva 2000 eiro apmērā.

"Short Riga" starptautiskā konkursa ietvaros žūrija izvērtēs 30 interesantākos īsfilmu pieteikumus. Tās sastāvā – animācijas filmu režisore un māksliniece Kintisa Lundgrēna, kas uzaugusi Igaunijā, bet nu strādā Horvātijā, filmu programmu konsultants un veidotājs no Itālijas – Enriko Vannuči, rakstniece un kinokritiķe Ieva Viese-Vigula, kino režisors un pētnieks Jānis Putniņš, kā arī Norvēģijas īsfilmu festivāla Minimalen direktors Pērs Fikse. Šī konkursa uzvarētājs tikas apbalvots ar Sudraba zalkti (sudraba piespraudi ar zalkša zīmi, kas ir visas "Short Riga" programmas simbols), kā arī saņems naudas balvu 1000 eiro apmērā.

Savukārt "Short Riga" Baltijas mūzikas video konkursa ietvaros tiks vērtēti labākie Baltijas valstu mūzikas video. Šogad žūrijas sastāvā būs vairāku Vācijas festivālu Mūzikas video un īsfilmu programmu kuratore Džesika Manštetena, dziesmu autors, vairāku grupu un projektu līderis un dalībnieks, andergraunda mūziķis Juris Simanovičs un audiovizuālo mediju māksliniece Inese Vēriņa-Lubiņa. Konkursa uzvarētājam žūrija pasniegs Sudraba zalkti "Riga IFF" Apbalvošanas ceremonijā.

"Riga IFF", kas šogad norisināsies no 18. līdz 31. oktobrim, top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, ES programmas „Radošā Eiropa – Media”, Nacionālā Kino centra un Rīgas domes atbalstu.

Plašāka informācija par konkursiem festivāla mājas lapā: konkursu sadaļā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!