Andra Grinberga akcija "Modelis un citi" (foto: Andrejs Grants).
 
Aktualitātes
30.08.2017

MVT Vasaras mājā atklās "Andra istabu"

Komentē
0

Mākslai vajag telpu Vasaras mājas šī gada programmas noslēgumā, no 7. līdz 10 septembrim, būs apskatāma "Andra istaba".

Tā darbojusies no programmas sākuma kā autonoma izstāžu telpa ar ieeju no pagalma puses. Sākumā tajā bija eksponēta tikai Andra Grinberga trešā filma "Laiks" (2015, kamera un montāža – Renārs Horsts) ar bezgalīgu debesu filmējumu. Taču katra programmas norise tajā atstāja savu nospiedumu, to ar kaut ko papildināja. Tagad šī telpa ir aizaugusi, kļuvusi par šīs sezonas relikvāriju un visas programmas kopsavilkumu.

Kopizstādē "Andra istaba" būs eksponēti darbi no Andreja Granta, Ināras Eglītes (sadarbībā ar Mariju Luīzi Meļķi un reperi Abra), Ivara Grāvleja, Andra Eglīša, Helēnas Heinrihsones un izstādes "Kopā" (Kristīnes Madjares, Bruno Birmaņa, Andra Grinberga). Līdzšinējā "Andra istabā" atkal paliks tikai Andra Grinberga trešā filma.

Savukārt sestdien, 10. septembrī plkst. 18:00 izstādes "Andra istaba" ietvaros notiks svinības – visas Mākslai vajag telpu Vasaras mājas 2017. gada sezonas "Ārup. Andris Grinbergs" noslēguma pasākums. Tajā aicināti piedalīties visi programmas mākslinieki un organizatori.

Vakara īpašais viesis būs mūziķis Andrejs Jahimovičs un rokgrupa "Cements". Grupa radusies 1984. gadā Rīgas rokmūzikas pagrīdē, vienā periodā ar leģendārajām padomju rokgrupām "Kino" un "Zoopark". Vēl 1983. gadā Andrejs Jahimovičs komjaunatnes komitejas paspārnē dibināja neformālā Rīgas rokkluba priekšvēstnesi. Toreiz mūzikas grupām, kuras nebija valsts filharmonijas, vai kāda kolhoza paspārnē, nebija iespējas publiski uzstāties. Komjaunatnes komiteja no vienas puses deva iespēju legālizēt koncertdarbību, no otras – ļāva varai kontrolēt vai vismaz radīt iespaidu par šādu procesa kontroli. Grupas "Cements" un Rīgas rokkluba koncerti notika kinoteātrī "Dzintarpils", rūpnīcas "Straume" kultūras namā u.c. Vasaras mājas noslēguma pasākumā skanēs grupas "Cements" agrīnā – 80. gadu mūzikas programma.

Visos pasākumos ieeja ir bez maksas.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!