Rūdolfs Elksniņš
pirms 6 gadiem
Es parasti nelasu satori, jo mana galva nav miskaste, bet tā kā šogad neaizbraucu uz Z&L gribējās izlasīt kādu recenziju un uzdūros uz šīs. Pašpasludinātais dzejnieks nudien nav iepazinies ar to, kas ir folklora, mitoloģija un, manuprāt, kultūra kopumā. Pieskaršanās dzimumu pārstāvniecībai pasākumā ir kas tāds, ko laikam tikai šī portāla publika spēj akcentēt. Lai arī autors vēlas izrādīt savu verbālā diapozona plašumu, lietojot tādus neoloģismus kā "mizogīnisms" (ārzemēs nestudējošiem aprobežotajiem etnogrāfiskā muzeja eksponātiem iztulkošu no angļu val. "misogyny" jeb naids pret sievietēm), mani visvairāk samulsināja vārdu salikums "vēsturiskā folklora".

Folkloriste Daina
pirms 6 gadiem
Redzams, ka autors maz ko zina par folkloru un folkloristiku. Nākamreiz rakstot par tēmu, kuru ne pārāk labi zina, būtu vērts pārbaudīt, ko grib rakstīt.
Kas ir "vēsturiskā folklora"? Lokšaušana un zobenu cīņas gluži nebūtu saistāmas ar folkloru. Folklora būtībā ir mutvārdu tradīcija, līdz ar to minētās darbības neiekļaujas folklorā.
"Divi pazīstamākie mitoloģijas tēli" arī ir ļoti apšaubāms apgalvojums. Liekas, ka Laima vai Dēkla, Dievs, raganas, lietuvēns un daudz kas cits ir pazīstamāki tēli nekā minētie teiku varoņi.
Un kā tautasdziesmas un nostāsti mūs vieno?
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!