Eriks E
pirms 4 gadiem
Visiem cilvēkiem mūsu dzīvēs ir nozīme, un ar to vien jebkurš cilvēks mūsu dzīvēs ir vērtīgs. Autora tēvs parādīja negatīvo piemēru, lai autora ğimenei tagad būtu daudz labāks tēvs. Ieguvējs ir autors, zaudētājs Mr. Kauliņš.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Autoram, protams , žetons ! Stāsts pēc būtības ir miljons reižu dziļāks un plašāks kā varētu domāt.
Ja vērtējam, kas un kā notiek šodienas Latvijā , tad es secinu, ka pirmā problēma - mūsu sabiedrībai nav tā vīrišķā daļa kā tāda. Nevaru nosaukt nevienu !!!! - nu labi - gandrīz nevienu - neatkarīgu, autoritatīvu vīrieti - politiķi, uzņēmēju, sportistu , dzejnieku vai dziedātāju. Ir daži varianti , jā, bet diskutējami.
Ir tāds pētnieks -labi -precīzi neatceros - van Hofstede laikam, viņš saka, ka ir sievišķīgās un vīrišķīgās sabiedrības - viņa teorija ir ar visādiem kritērijiem un tā. Latvieši ir sievišķīgi.
Kaut vai Rīgā - lielveikalu bizness, viesnīcas, pats pilsētas budžets - viss cittautiešu īpašumā un pārvaldījumā.
Vakardien vēlreiz pāršķirstīju Herberta fon Blankenhāgena grāmatu par vācbaltiešiem Vidzemē . Brauksim skatīt vienu muižu - gribēju atsvaidzināt, ko katrs par to raksta.
Lūk, kad bija šīs grāmatas prezentācija, vai kad Kairišs uzveda NT - Baltiešu gredzenu ....ievērojāt to retoriku? - tie , kuri nemīl un neatzīst vācbaltiešu mantojumu - tie ir kremļa troļļi, tie ir putina aģenti , barbari un nelieši utt. utjprj. Tā vietā , lai mēs kā sabiedrība smuki apsēstos pie kamīna un parunātu par to, pastrīdētos - tā vietā tikai šāds imperatīvs - bez variantiem -vai nu vai .... Pat ja vācbaltieši teorētiski gribētu vismaz kādu saknes fragmentiņu senču dzimtenē atdzīvināt - baidītos taču un pamatoti.

Vai šīs Latvijas sievietes - lūk, Helēna Demakova - stāsta LTV1 par savu jauno grāmatu par Bruno Vasiļevski - un sāk ar patosainu uzsvaru - ka latvietim parastajam nav ko cerēt saprast kaut ko tik smalku kā Bruno Vasiļevska māksla. Nu ja tā - tad māt - ko tu lieki mūsu - parasto cilvēku laiku tērē? Nu tad rubinieties par autoru savā pulciņā.
Tas ir tik bieži - šis absolūtais, gar zemi gāzošais dialoga trūkums - un kultūrā tas ir visizteiktākais un tur atkal ir kaut kāds pirmsākums dialoga trūkumam ģimenēs .
Kaut vai LALIGABA - miljoni!!! - tiek tērēti - bet pajautājiet - kā saka uz zemēm - cik ir tādi latvieši , kuri zinās, kas tas vispār ir , nemaz nerunājot, ka nezinās kas ir laureāti un par ko tad šie tādi ir



Kur un kā tas sākas - tā sarunāšanās aizstāšana ar vardarbību - visu veidu - sliecos domāt, ka ģimenēs.

SATORI varētu daudz darīt lai to mainītu

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Mūsu tētis mūs sita. Mamma pēra,bet tētis sita. Labu vārdu -tēta teiktu - kaut vai tādu kā - meitiņ - neatceros, ka būtu dzirdējusi. Par glāstiem vai uzslavām nerunājot. Tieši tāpēc man brīnums bija Esiet sveicinātas skumjas , vai tās daudzās pasakas par tēvu mīlētām karaļmeitām ...
Tādi stāsti ir gauži daudzās ģimenēs un tās sekas jūtam ikdienā

Kaut gan - manas mājas pagalmā dzirdu, k bērnu pieskata papiņi un - biju izstādē LNMM - tā par portretiem - nevarēju vien nobrīnīties un nopriecāties, ka bērniem par gleznām stāstīja papiņi - nu labi - varbūt radinieki - bet katrā ziņā jauni vīrieši ar bērniem - tas tiešām bija liels pārsteigums un secinājums, ka viss jau vēl var vērsties par labu .... vismaz dažām meitenēm

Elīna Badune
pirms 4 gadiem
"Tēva formas caurums dzīvē..." Citāts, ko pierakstīju. Sāpīgi skaudrs skatījums. Paldies, ka tas tika uzrakstīts un publicēts! Mēs bieži nezinām, kas slēpjas aiz skaistām fasādēm. Raksta autoram ir arī talants rakstīšanā. Vismaz - manās acīs.

jurniece
pirms 4 gadiem
Vienmēr izbrīna šis "Mēs bieži nezinām, kas slēpjas aiz skaistām fasādēm". It kā mēs paši savai dzīvei neliktu priekšā skaistās fasādes.Šajā gadījumā nesaprotu , par kādu fasādi un vēl skaistu var runāt. Skaidrs, ka cilvēks nonācis tur, kur nonācis un dara to, ko dara ne nu gluži aiz labas dzīves.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
santa.lv - ir intervija ar Vitu Jermoloviču - lūdzu,Jūrnieces kundze, izlasiet to un pēc tam paskraidiet pa latviskajiem ziņu portāliem un palasiet , ko tagad raksta par Jermoloviču

Vai vēl konkrētāk - - valsts, kurai mēs maksājam milzīgus nodokļus - ko dara ? - Labklājības ministrijai (LM) papildus piešķirtais valsts budžeta finansējuma 619 000 eiro apmērā cita starpā izmaksāts ierēdņiem piemaksās, naudas balvās vai prēmijās par pašsaprotamiem un ikdienā veicamiem uzdevumiem, lai arī sākotnējais pamatojums licis domāt, ka ministrijas un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) darbinieki veiks papildu pienākumus, lai novērstu bērnu un ģimenes tiesību jomas problēmas, 2018.gada finanšu revīzijā konstatējusi Valsts kontrole (VK).

jurniece
pirms 4 gadiem
Atvainojos, laikam sapratu. Jūs acīmredzot šeit domājat par stāsta ekonomisko pusi. Es gan vairāk par to, ko šī raksta autors uzsvēra- ģimenisko pusi.

jurniece
pirms 4 gadiem
Nesapratu, kāds sakars jūsu replikai ar apspriežamo tēmu?

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
par tām fasādēm - par fasādēm
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!