Aktualitātes
27.02.2019

Meklē galvenās lomas atveidotāju pirmajā latviešu vesternā

Komentē
0

Studijā "Fenixfilm" šovasar sāksies darbs pie spēlfilmas "Kur vedīs ceļš" uzņemšanas. Filma būs piedzīvojumu stāsts jauniešiem Latvijas pilnmetrāžas kino līdz šim nebijušajā vesterna žanrā. 

Studijas pārstāvji aicina pieteikties meitenes vecumā no 15 līdz 19 gadiem filmas galvenās varones Evas lomai. Eva ir aristokrātiska dienvidnieciska izskata jauniete ar dziļu emocionālo pasauli. Pieteikums ar fotogrāfiju jāsūta uz e-pastu [email protected], iekļaujot nelielu aprakstu par sevi. Iepriekšēja pieredze aktiermākslā nav nepieciešama. Lomai būs nepieciešams apgūt jāšanas prasmes.

Filmas "Kur vedīs ceļš" notikumi risinās 19. gs. beigās. No baltvācu barona muižas īsi pirms paredzētajām kāzām pazūd viņa aizbildniecībā uzaugusi sešpadsmit gadus veca meitene. Aizdomās par nolaupīšanu tur kādu jaunu latviešu zemnieku zēnu, un pazudušos jauniešus sāk meklēt barona rokaspuiši, vietējie žandarmi un citi spēki, katrs savu mērķu vadīti. Filmā par jaunu cilvēku ceļu pretim brīvībai savijas pieaugšanas stāsta romantika, detektīva intriga, vesternam raksturīgie varoņu tipi un mežonīgas dabas tēlojums. Netrūks arī apšaudes, pakaļdzīšanās ainu, dueļu un citu žanram raksturīgo elementu, kas interpretēti un stilizēti 19. gs. Latvijas kontekstā.

"Kur vedīs ceļš" būs režisora un producenta Matīsa Kažas debijas pilnmetrāžas spēlfilma. Līdz šim režisors sevi pierādījis ar starptautiskos festivālos godalgoto dokumentālo filmu "Vienu biļeti, lūdzu!" (2017) un eksperimentālo filmu "Meierholda lidojums" (2018). 2019. gada beigās uz ekrāniem nonāks Kažas otrā pilnmetrāžas dokumentālā filma "Klejotāji".

Filmas "Kur vedīs ceļš" režisors ir Matīss Kaža, scenārija autori Ilze Akmentiņa un Matīss Kaža, operators Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks Jurģis Krāsons, kostīmu māksliniece Līga Krāsone, producenti Una Celma, Dace Siatkovska un Matīss Kaža. Filmas pirmizrāde plānota 2020. gada nogalē, un tā top ar Nacionālā kino centra atbalstu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!