Mara Beck
pirms 6 gadiem
Pabrinijos, kapec latviesu prese un portali tik maz raksta par so temu, jo skiet, ka pareja Eiropa to vien druka. Nemaz par Vaciju nerunasim, kur gan Stern, Die Zeit, un Spiegel un DWN kops 2 nedelam to vien apspriez un protams, megina skalot vacietim smadzenes, cik grieki ir nepateicigi un ljauni. Man jau liekas, ka Merkele parversas par zinamu bailu rosinatu, tapec vel jo aktivaku, bosieni, kura par visam varem grib lai vel tie 2 gadi kas vinai atveleti, nepaiet grieku pagalam sabendeti (€ krit, Spanija seko grieku dumpinieciskumam). Par to Dombrovski labi uzrakstits.

RūdolfsM
pirms 6 gadiem
Lasot Grieķijas ķezas apskatus, ir viegli aizmirst, ka Grieķija ir suverēna valsts. Tā var pilnībā ignorēt "troikas" prasības. Ja viņi negrib nomaksāt parādu, viņi var to nemaksāt. Ja grib devalvēt savu valūtu, arī to var izdarīt (pametot eirozonu). Un nekādi Vācu/Franču vai citi Eiropas tanki uz Grieķiju nebrauks.

Neviļus var palaist garām arī ECB naudas iepludināšanu, kas ir sava veida eiro vērtības samazināšana. Var nepamanīt arī to, ka troika piedāvā par reformu ieviešanu atlaist daļu parāda procentu maksājumus (rezultāts ir tāds, ka pat milzīgu parādu var atmaksāt, bet daudz ilgākā laikā).

Liekas, ka cilvēki ir aizmirsuši, ka ekonomikai ir dabas stihiju rakstus. Tiem var sagatavoties, pretoties, bet izskatās, ka Grieķijā daudzi ir nolēmuši to nosaukt par pliku politiku un vainot citus. Tāpat kā lietus izraisa plūdus, cilvēki izraisa ekonomiskās krīzes. Bet lietus kritizēšana plūdus neapturēs.

Gundega Šmite
pirms 6 gadiem
Paldies par rakstu.
Dzīvojot Grieķijā un esot jauno politisko vētru tiešā ietekmē, spēcīgi izjūtu "quasi" drošā Eiropas kuģa sašūpošanos SYRIZAS vējos. Skaidrs ir tas, ka patiesības aina ir komplicēta un sarežģīta gan ekonomiski, gan politiski, gan vēsturiski. Skaidrs, ka grieķi nelieks muguras un nepacietīs līdzīgu "veiksmes stāstu", kādu uz savas ādas izjutām Latvijā. Skaidrs arī ir tas, ka "mīļie, labie aizdevēji" pamatīgi iedzīvojas uz ekonomiski novārdzināto perifērijas valstu pleciem. Un skaidrs, ka jaunais ekonomikas ministrs, Atēnu Akadēmijas profesors un ekonomikas zinātņu haizivs Jannis Varufakis nepavisam nebūs ar pliku roku ņemams.

nahimovs
pirms 6 gadiem
mani mulsina, ka rakstā tiek pieminēti parāda lielumi % no IKP. Lielai daļai ekonomiski veiksmīgu valstu ir tas ir liels un pat lielāks nekā Grieķijai, ja skatās %. Skat. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt
Problēma nav parāda % no IKP. Problēma ir nespējā pārfinansēt.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!