latvianinexile
pirms 6 gadiem
Vēl viena ļoti izplatīta nelaime ir saīsināta vārda/uzvārda rakstīšāna bez atstarpes aiz punkta. Piem., P.Bankovskis vietā jābūt P. Bankovskis.

Žanna Kafele
pirms 6 gadiem
Mazliet neiet kopā - vai arī nē, ļoti labi iet kopā - ar Paula iepriekšējo rakstu par to, ka šodienas rakstība nav tā pati, kas pirmsinterneta rakstība. Ja tas, kas notiek šodienas virtuālajā sarakstē, ir jancīgs atkritiens mutvārdu vai primitīvu piktogrammu kultūrā, tad šādi grēki nav nekāds brīnums.
Bet kopumā ļoti interesanti. Cik daudz vispār ir tādu, kas šodien domā par tipogrāfiskām niansēm. (Es - reti.) Ienāca prātā Ronalda Brieža atsaukšanās (tepat blakus kaut kur) uz Rokpelni, kurš esot teicis, ka labu tekstu spējot pamanīt jau pēc tā, kā tas izskatās. Un vēl arī tā vieta kāda latīņamarikāņa grāmatiņā Papīra nams, man liekas, kur kungi runā par to, ka labas literatūras pazīme ir tie vertikālie nepārtrauktie "strautiņi", ko veido atstarpes teksta audumā. Bet tas tā.

ko_neko
pirms 6 gadiem
Un tā arī NESAPRATU, kāpēc to visu nedarīt? atcerēsimies, ka sensenos laikos ļaudis vispār rakstīja katrs ar savu roku (katrs ar savu fontu) un, kā stāsta, ārstiem vispār esot bijis s u p e r f o n t s, kuru izņemot viņus pašus citi nekad neesot varējuši uz-lasīt.
20tā gadsimta 20tajos gados jautri dzejnieki rakstīja grafisko dzeju īpašās formās - laikam jau ar to pašu rakstāmmašīnu vai roku. Bija ineteresanti.
tad - par ko satraukties 21-ajā gadsimtā - par lieku atstarpi vai kādu citu "dīvainību", kuru es piemēram, pat nebūtu pamanījis (tomēr reizēm ievēroju, ka daudzpunktēs daži radoši ļaudis nesit trīs punktus ... bet tikai divus ..)
Nu un? jautri.

Wolfs
pirms 6 gadiem
Datorprogrammām tiešām ir daudz iespēju, kā rezultātā teksts dažkārt "perd un kratās" - kā mēdza teikt kāds mans draugs - dizaineris.

Tomēr ir lietas, kuras es vēlētos paturēt - piemēram, rakstīt 60-tie. Tas ir parocīgi, un tā es mēdzu runāt.

Kas mani pašu kaitina (kā neprofesionāli)? Sīkumi. Man patīk, ja saka, piemēram, "decembra 4. dienā", nevis "decembra mēneša 4. datumā". Vārds "mēnesis", manuprāt šeit ir lieks, jo decembris nekas cits nevar būt.


Patricija
pirms 6 gadiem
vēl neliela nianse. daudzpunkte, kurā trīs punktu vietā ir divi, ka arī iztrūkstoša atstarpe aiz teikumu noslēdzošā punkta ir ieradumi no īsziņu rakstīšanas. agrāk mobilo sakaru operatori nepiedāvāja tik daudz dažādu variantu un pakešu. 160 zīmju sms izmaksāja konkrētu summu un katras nākošās 160 zīmes cenu dubultoja vai daudzkāršoja. īsinājām kā vien mācējām. savukārt mazais burts teikuma sākumā ir tieši sms un datora iespaidā. jo tur, ieliekot punktu un atstarpi, lielākoties lielais burts uzlec pats. ja te tā nav, neiešu taču pārpūlēties. :) tas arī traucē, rakstot 1. Decembris, nevis 1.decembris. nepamatots lielais burts.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!