Aktualitātes
03.05.2018

Maskavas forštatē durvis ver jauns kultūras centrs "Līksnas Dārzs"

Komentē
0

27. aprīlī Līksnas ielā 26 Rīgā durvis vēris vaļā jauns kultūras centrs un starpvalstu mākslas rezidence "Līksnas Dārzs", informē tā vadītāja, māksliniece Valērija Kravale.

"Līksnas Dārzs" ir kultūras centrs, mākslas rezidence un āra dārzs Maskavas forštatē, piecu minūšu gājienā no Latvijas Kultūras akadēmijas. Šogad ar Ziemeļvalstu fondu atbalstu "Līksnas Dārzs" veido sadarbību ar Dānijas, Īslandes un Zviedrijas valstu māksliniekiem, kas, sākot ar 2018. gada vasaru, brauks uz rezidenci Latvijā. Sadarbojoties ar vietējiem māksliniekiem un kultūras organizācijām, "Līksnas Dārzā" tapusi arī jaunā kultūras pasākumu programma. Maija programmā ietilpst eksperimentāls kinovakars ar Haralda Elcera filmām, kā arī krāmu tirgus, kas būs veltīts izglītības tēmai.

Tomēr lielākais maija pasākums ir pirmā rezidences viesa – Budhaditya Chattopadhyay – koncerts un meistarklases, pirmais no kuriem notiks jau 18. maijā. Sadarbībā ar citām kultūras iestādēm Rīgā, Budhaditya savas vizītes laikā veidos pasākumus arī ārpus "Līksnas Dārza" – 24. maijā un 7. jūnijā viņš viesosies "Autentikā", savukārt 30. maijā kopā ar "Riharda Lībieša orķestri" sniegs koncertu mākslas galerijā "Noass".

Pirmais pasākums, kas tika rīkots Līksnas Dārzā, bija “Psihedēliskais Vakars”. Vakaru uzsāka grupa "Mur", kas pirms pāris mēnešiem izdeva savu debijas albumu. Programmu turpināja jaunā grupa "Čuhani", kuru būs iespējams dzirdēt Latvijas koncerttūres laikā augustā. Pusnakti "Līksnas Dārzā" iezīmēja Latvijā pazīstamā psihedēliskā roka trio "Spāre", kuras sastāvā spēlē Matīss Čudars, Jānis Ruņģis un Artis Orubs. Pasākumu atbalstīja "Kokmuižas alus", "Burn" enerģijas dzērieni un alus veikali "Miestiņš", apmeklētājiem dodot iespēju baudīt šos dzērienus bezmaksas.

Sekot "Līksnas Dārza" jaunumiem iespējams feisbukā.

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!