Aktualitātes
12.02.2019

Martā pirmizrādi piedzīvos Simtgades seriāls "Sarkanais mežs"

Komentē
0

2. martā Latvijas Televīzijā pirmizrādi piedzīvos daudzsēriju filma "Sarkanais mežs", kas stāstīs par spraigiem un līdz šim maz zināmiem notikumiem pēc Otrā pasaules kara Baltijā.

Notikumi risinās 1949. gadā, kad angļu izlūkdienests MI6 cenšas iegūt informāciju par situāciju Padomju Savienības okupētajā Baltijā. Vitolds kopā ar citiem latviešiem ikdienā strādā smagu darbu karjeros, bet Velta ir medmāsa hospitālī. Viņi sapņo doties uz ASV, krāj naudu, plāno kāzas un kārto nepieciešamos dokumentus, jo ASV rūpīgi atlasa emigrantus. Taču Vitolds izlemj piedalīties misijā dzimtenē, cerība mainīt vēsturi maina viņa dzīvi.

"Par angļu izlūkdienesta operāciju ar kodēto nosaukumu "Jungle", kas ir "Sarkanā meža" sižeta pamatā, uzzināju, strādājot pie savas debijas filmas. Šis sižets likās tik interesants un plašākai sabiedrībai nezināms, ka radās ideja to inscenēt daudzsēriju mākslas filmā," stāsta idejas autors, režisors un filmas mākslinieks Normunds Pucis.

Galvenajā – bijušā leģionāra Vitolda Reķa – lomā iejuties jaunais aktieris Jēkabs Reinis, viņa līgavu Veltu atveido Agnese Cīrule, un kopā ar viņiem galvenajās lomās iejūtas arī Dainis Grūbe un Jānis Vimba. Latvijas vēstnieku Lielbritānijā atveido Uldis Dumpis, bet viņa kundzi spēlē Aurēlija Anužīte. Citās lomās iejūtas Jurijs Djakonovs, Elīna Vaska, Uldis Anže, Hermans Skučs, Pāvels Griškovs, Juris Žagars, Juris Kalniņš, Maija Doveika, Kaspars Gods, Imants Strads un citi.

"Lai arī seriāls ir balstīts vēsturiskos notikumos, tā tēma un uzdotie jautājumi ir aktuāli šodien, īpaši atvērto čekas maisu kontekstā," norāda Normunds. "Pirmo reizi Latvijas kino vēsturē ir inscenēta trimdas latviešu pēckara dzīve Anglijā. Tā ļauj skatītājam ne tikai ielūkoties šajās nezināmajās vēstures lappusēs, bet arī šodienas emigrantu acīm uzdot to pašu jautājumu – ko man nozīmē Latvija un ko es tās labā esmu gatavs darīt?" par "Sarkanā meža" nozīmi šodienas Latvijā stāsta idejas autors.

Daudzsēriju filmas "Sarkanais mežs" projekts 2017. gadā uzvarēja LTV izsludinātajā simtgades seriāla projektu konkursā. Filmas idejas autors, režisors un mākslinieciskās koncepcijas autors ir Normunds Pucis, scenārija autori – Ivo Briedis, Matīss Gricmanis, Armands Zvirbulis, režisors inscenētājs – Armands Zvirbulis, galvenais operators – Uldis Jancis, vēstures konsultanti – Zigmārs Turčinskis un Inese Dreimane, mūzikas autors – Zigmārs Liepiņš, tērpu māksliniece – Evija Džonsone, izpildproducente – Kristīne Āboliņa, producente – Arta Ģiga.

"Sarkanais mežs" – no 2. marta, sestdienās plkst. 21. 25 LTV1 un Replay.lv. Savukārt 1. martā plkst. 21.15 ltv1 un "Replay.lv" būs vērojams stāsts par vērienīgās daudzsēriju filmas tapšanu.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!