Aktualitātes
01.03.2018

Mākslas centrs "Zuzeum" un "Benji Knewman" izsludina pieteikšanos jauniešu programmai

Komentē
0

Topošais mākslas centrs "Zuzeum" aicina aktīvus jauniešus vecumā no 18 līdz 25 gadiem, kurus interesē mākslas procesi, izstādes un mākslas publicistika, pieteikties jauniešu programmai "Zuzeum 101", informē "Zuzeum" komunikācijas vadītāja Agnese Kleina.

Pirmais programmas kurss ar nosaukumu "Kā uzrakstīt gleznu" sāksies 2018. gada aprīlī un noritēs sadarbībā ar bilingvālā grāmatžurnāla "Benji Knewman" redakciju. Kursa ietvaros jaunieši iepazīsies ar Zuzānu kolekciju, apmeklēs aktuālās izstādes, vērtēs to saturu un iekārtojumu, tiksies ar kuratoriem un izstāžu dizaineriem un kopā ar "Benji Knewman" redakciju izmēģinās roku paši sava drukāta žurnāla veidošanā.

Lai pieteiktu savu kandidatūru, līdz 20. martam jāiesūta īss apraksts par sevi un to, kāpēc vēlētos pievienoties "Zuzeum 101". Klāt jāpievieno mājasdarbs, kurā vizuāli izstāstīta sava mīļākā dziesma (tā var būt fotogrāfija, video, glezna, "Instastory", gifs vai bilde no "Pinterest" – izvēle brīva). Ziņa jāsūta uz "Zuzeum" feisbuka lapu, [email protected] vai +371 26 444 097 ("WhatsApp").

Zuzānu ģimenes dibināto mākslas centru "Zuzeum" atklās pēc dažiem gadiem Rīgā, Lāčplēša ielā 101. Tikmēr mākslas centra ēka jau šobrīd ir atvērta dažādiem publiskiem un privātiem pasākumiem. "Zuzeum" kodolu veidos Zuzānu kolekcija un kolekcijas šībrīža mājvieta, Mūkusalas Mākslas salons, – jau citā veidolā un ar citu nosaukumu.

Zuzānu ģimene akcentē mākslas centra pieejamību plašai publikai un it īpaši jauniem cilvēkiem. Te viņiem būs iespēja izglītoties, nodarboties ar mākslas eksperimentiem un rīkot performances.

Zaigas Gailes biroja izstrādātajā projektā vispirms paredzēts uzcelt jauno apjomu "Zuzeum" aizmugurē – Zuzānu kolekcijas glabātuvi. Tikmēr vecajās bijušās Korķa fabrikas telpās iespējams rīkot izstādes un citus pasākums. Projekta otrajā kārtā notiks vēsturiskās ēkas rekonstrukcija un skulptūru dārza iekārtošana.

Nākotnē mākslas centra "Zuzeum" programma piedāvās gan pastāvīgās mākslas ekspozīcijas un mainīgās izstādes, gan lekcijas, seminārus, koncertus, teātra un kino izrādes. Kamēr rekonstrukcijas projekts tiek izstrādāts, "Zuzeum" jau notiek – pirmo, Izraēlas laikmetīgās mākslas izstādi "Sapņi un drāmas" vēsturiskajā ēkā atklāja 2017. gada oktobrī. Savukārt šā gada jūnijā "Zuzeum" kļūs par vienu no sešām Rīgas starptautiskās laikmetīgās mākslas biennāles norises vietām. Pirmā Rīgas starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle norisināsies no 2. jūnija līdz 28. oktobrim.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!