Foto: Pēteris Vīksna
 
Aktualitātes
24.01.2019

Mākslas akadēmijas karnevāls "Sumpurņa pils" izsludina programmu

Komentē
0

2019. gada 1. februārī norisināsies 81. leģendārais Latvijas Mākslas akadēmijas karnevāls. Šogad programma sasniegs festivāla mērogus – tajā piedalīsies ap 200 dalībnieku.

Festivālā rībinās grupa "Pērkons", kājām pašām cilāties liks grupa "Oranžās brīvdienas", savukārt dziedāt līdzi varēs grupām "Pienvedēja piedzīvojumi", "Sudden lights", "Martas asinis" un daudzām citām. Līdzās pieredzējušām mūziķu apvienībām uz skatuves kāps arī jaunās grupas, kā arī īpašie viesi no Igaunijas "Bedless Bones".

"Sumpurņa pils" par godu Latvijas Mākslas akadēmijas simtgadei būs līdz šim plašākais karnevāls, atverot pasākumam vēl divas telpas – akadēmijas aulu jeb "Latvijas Valsts mežu" zāli, kur darbosies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas "JAZZ Stage", un jauno korpusu, sauktu arī par "Sumpurņa alu", kur patiesības vārdus teiks hiphopa pārstāvji "ansis" un "VIŅA", kā arī uzstāsies "Gas of Latvia" un talantīgi dīdžeji.

9 stundu garumā jāspēj sadalīties pa 11 vietām, jo karnevālā būs kino, ko nodrošina kinofestivāls "2Annas", improvizācijas teātri, laikmetīgās dejas, mākslinieku performances, kā arī Karaokes telpa, kuru vadīs leģendārais Frīdis. Īpašs pārsteigums būs Industriālā telpa izsmalcinātiem industriālās mūzikas cienītājiem. Savukārt telpa "Laika mašīna" būs īpašs veltījums akadēmijas 100 gadiem, tur varēs baudīt mūziku no 20. gadsimta 20. gadiem līdz mūsdienām.

Karnevāla atklāšana notiks plkst. 20.00, kad "Sumpurņa pili" ieskandinās folkloras grupa "Banga" un pirmie viesi tiks pie Sumpurņa cienastiem un īpašiem pārsteigumiem. Tie, kas pārāk tīrīgi pēc skata, tiks nosūtīti uz Grima darbnīcu, kas darbosies pirmajās karnevāla stundās.

Lai Sumpurnim būtu cienīga pils, jau vairākas nedēļas darbojas 200 jaunie mākslinieki, kas no karnevāla draugu sarūpētajiem materiāliem darina mākslas instalācijas un īpašu vizuālo noformējumu.  

Biļetes nopērkamas mākslas preču veikalā "Vilhelms" Kr. Valdemāra ielā 9, Rīgā. Ieeja karnevālā no 18 gadu vecuma – pie ieejas tiks pārbaudīti personu apliecinoši dokumenti.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!