Dainis Karklins
pirms 6 gadiem
"Nākotnes eiropeiskā Ukraina, manuprāt, varētu ļoti labi iztikt bez Doņeckas un Luganskas. Arī bez Krimas – pavisam mierīgi."
... pilnībā piekrītu šim autora apgalvojumam. Ukraina ir pārāk liela un ideoloģiski pārāk dažāda valsts. Ir jādod iespēja cilvēkiem izvēlēties - kas grib, lai iet uz rietumiem, kas grib, lai paliek pie austrumiem. Galējo rietumu un galējo austrumu dzīves uztvere, vērtības, reliģiskā un nacionālā identitāte ir tik ļoti nesavienojamas, ka nevajag arī censties tos tagad ar varu savienot zem viena jumta.

Edge
pirms 6 gadiem
Piekrītu; - jo atceros vienu atziņu :"Drīzāk kamielis caur adatas aci izlīdīs, nevis......". Vispār noder pirms centieniem izkļūt jeb, kā te piesaukdams "tautas pašapziņu", tēlaini raksta propagandists I.Ī: " ...nepatīk, ka tai kāds deģenerēts valdnieks ķēza uz galvas" - padomāt par vietu, kurā vēlamies nokļūt. Ukraiņiem tagad spīd nokļūt tādā vietā, kur 1 cara vietā būs 100 valdnieciņi, kas 100x ķēzīs uz galvas t.i., kā viduslaikos pēc Kārļa Lielā, kad Eiropā nebija lielu valstu veidojumu (savienību), bet gan kņazistes, hercogistes, apgabali u.c. skotijas.

Edge
pirms 6 gadiem
Viens no rakstītājiem pat apgalvoja: "Gribējās paskatīties viņam zobos, lai pārliecinātos, ka viņš ir tāds pats cilvēks kā es," iz Imanta Lancmaņa referāta "Latvieši ārzemnieka acīm pirms divsimt gadiem."
http://www.diena.lv/arhivs/latvietis-ir-ka-sene-13111895
Realitāte (patiesība par sabiedrību) nevar būt ne "šausmīga", ne "ideāla"; tikai to ārkārtīgi grūti atklāt, vēl grūtāk - pieņemt. Patīkamāk un vieglāk ķert kaifu (skaistus mirkļus):
"Lai cik tas izklausās smieklīgi tagad, tobrīd, 1990.gada 4.maijā, deviņi no desmit latviešiem cerēja, ka neatkarība pati par sevi atrisinās visas problēmas." Aivars Kļavis, rakstnieks, publicists.
http://www.lvportals.lv/viedokli/262637-4maija-brivibas-un-neatkaribas-sajusma-kur-ta-pazaudeta/

Edge
pirms 6 gadiem
Kā zīmīgi izteicās Jūlija Latiņina: "(..) kurš zaudēs šo karu, tas zaudēs varu."
http://www.ej.ru/?a=note&id=25942
Maidans 500 gadu garumā - cik skaists bija tas sākums, kad Bogdana Hmeļņicka vadītā zemnieku un kazaku armija tiem "eiropeizētājiem", tiem Rečas Pospoļitas šļahtai un tās "lidojošajai kavalērijai" parādīja, kur "vēži ziemo". Uh, tas tik bij' laiks, taču neapjēdza izcilā hetmana pēcteči Perejaslavas Radas vienošanā vēsturisko nozīmi - un sākās "filma par lēcienu vēsturiskā tukšumā" (I.Ījabs), kad regulāri atkātojās, taču nepārriet vienas un tās pašas darbības. "Smadzeņu/prāta" nepietiek, jo dūša jau ukraiņiem ir atliku likām. Kā gan te neatcerēties viena Eiropas līmeņa politiķa, bij. LR Ārlietu ministra atziņu:"Antikomunisms [rusofobija] - ceļš uz tautu iznīcību." (MuntersV. Pārdomas, 1962)
p.s.
Izpumpēja ukraiņa Krimu - un atstāja to bez kādas nožēlas. Sveša manta jau laimi nenes...

Edge
pirms 6 gadiem
"Mēs no Padomju Savienības nemaz neesam izgājuši / ИСТОРИК, ОСНОВАТЕЛЬ РГГУ ЮРИЙ АФАНАСЬЕВ: МЫ И НЕ ВЫХОДИЛИ ИЗ СОВЕТСКОГО СОЮЗА"
http://www.satori.lv/raksts/7949/Ivars_Ijabs/Maidans_muza_garuma

Edge
pirms 6 gadiem
Ja "eiropeiskā" Latvija var iztikt bez Abrenes, rūpniecības un zinātnes, tad arī arī Ukrainā ilgtermiņā visumā "eiropeiski" dzīvos kādi 10-15% . Pārējie, atvainojiet, izdzīvošanas nolūkos būs spiesti vai nu pielāgoties sistēmai, vai dodies dziļāk Europā:
"Meanwhile, Ukraine is suffering from a demographic nightmare that could have serious implications for its future – a staggering shortage of men, which has partially resulted from their poor health, poverty and low life spans. The State Statistics Committee of Ukraine estimates that the country now has a deficit of almost 3.6 million men – with the average life expectancy for men now 62 years,...."
http://www.ibtimes.com/no-country-men-ukraine-facing-grave-demographic-crisis-1402966
P.S.
Starp citu, masu nekārtības Kijevā (nejaukt ar Fergussonu, kas ASV) sākās pēc bij. Ukrainas prezidenta paziņojuma:" Yanukovych confirms refusal to sign deal with EU"
http://www.kyivpost.com/content/politics/yanukovych-confirms-refusal-to-sign-deal-with-eu-332493.html
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!