Aktualitātes
01.02.2019

LTV1 atgriežas raidījums "Adreses"

Komentē
0

Pēc vairāk nekā gadu ilgas pauzes 7. februārī Latvijas Televīzija sāks demonstrēt jaunas arhitektūras, dizaina un pilsētvides tematikai veltītā raidījuma "Adreses" sērijas.

Kā ierasts, ik nedēļu ceturtdienu vakaros "Adrešu" autors Mārtiņš Ķibilds ar kādu savu ceļabiedru salīdzinās divas adreses – divus objektus, no kuriem tikai vienu atzīs par labu. Pirmās sērijas tēma – kaimiņu būšana. Kā pilsētā "sadzīvo" divi kaimiņu gruntsgabali ar dažādu laikmetu un mērogu mājām? Un kā ir ar īpašnieku dažādu rocību, gaumi, ambīcijām, kā arī ar dažādu izpratni par to, kā veidot attiecības ar pilsētu un tuvākajiem kaimiņiem?

Abas autora izvēlētās adreses ir īsti pretpoli. Viena – Daugavgrīvas iela Pārdaugavā pie Vanšu tilta, kur cieši blakus vecajai Švarcmuižas ēkai slejas divi jauni milzu dvīņu torņi – dzīvojamais projekts "Filozofu rezidences". Otra adrese – klusa, šaura un daudziem nezināma ieliņa Rīgas klusajā centrā – Valkas iela, kur šķietami neuzbāzīgi un harmoniski blakus slejas kāda jauna dzīvojamā māja un topoša viesnīca. Kas "Adrešu" kaimiņu duelī uzvarēs – milzu progress Pārdaugavā vai klusā centra neredzamās kaislības?

"Adrešu" autora ceļabiedrs šajos stāstos – šefpavārs Mārtiņš Sirmais. Kā jau lauku puikam no Dikļiem, viņam par lielpilsētas burzmu un kaimiņu būšanu ir savs viedoklis.

"Adreses" sadarbībā ar LTV veido studijas "VFS Films" radošā komanda, raidījumu līdzfinansē LTV, Valsts kultūrkapitāla fonds un nekustamo īpašumu attīstītājs "Pillar".

Visas iepriekšējās raidījuma epizodes iespējams noskatīties LTV1 arhīvā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!