Aktualitātes
02.04.2019

Londonā uzstādīs īso stāstu automātus

Komentē
0

Lai mudinātu steidzīgos pilsētniekus veltīt brīvos brīžus lasīšanai, vienā no Londonas finanšu centriem "Canary Wharf" drīzumā tiks uzstādīti īpaši automāti, kas garāmgājējiem par brīvu izsniegs vienas, triju un piecu minūšu laikā izlasāmus īsos stāstus.

Franču uzņēmuma "Short Edition" ražotie automāti ir viegli lietojami – lasītgribētājiem tikai jāizvēlas, cik minūšu viņi gatavi veltīt lasīšanai, jānospiež poga, un stāsts tiek izdrukāts. Šādi automāti jau atrodas Francijā, Honkongā un ASV, savukārt Londonā tos izlemts uzstādīt pēc pētījuma, kas uzrādīja, ka pieaugušajiem britiem nereti trūkst laika lasīšanai – no 2000 aptaujāto 36% atzina, ka iepriekšējā gadā aizņemtības dēļ nav pabeiguši vismaz vienu grāmatu, savukārt 30% šī paša iemesla dēļ vismaz vienu grāmatu atstājuši neizlasītu pēdējā pusgada laikā.

Automātos atrodamie īsie stāsti pārstāvēs dažādus žanrus – no zinātniskās fantastikas līdz romantiskajai un bērnu literatūrai, savukārt autoru vidū ir tādi rakstnieki kā Virdžīnija Vulfa, Luiss Kerols un Čārlzs Dikenss. Automātam Londonā īpaši pasūtītu stāstu sarakstījis arī latviski tulkotais britu rakstnieks Entonijs Horovics.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!