Ieva Kauliņa
 
Aktualitātes
23.06.2018

Londonā pirmizrādi piedzīvos Kristas Burānes projekts "Noktirne"

Komentē
0

No 27. līdz 29. jūnijam Londonas starptautiskajā teātra festivālā notiks teātra mākslinieku Kristas Burānes (Latvija) un Endija Fīlda (Lielbritānija) projekta "Noktirne" pirmizrādes, informē Latvijas Jaunā teātra institūts.

"Noktirne" ir starptautisks sadarbības projekts, kas tiks izrādīts trīs dažādās Eiropas pilsētās – Londonā, Rīgā un Reikjavīkā, pielāgojot to vietējai pilsētas ainavai un specifikai. Savu pirmizrādi tas piedzīvos prestižajā Londonas Starptautiskajā teātra festivālā (LiFT), kas Lielbritānijas galvaspilsētā notiek jau vairāk nekā 35 gadus.

""Noktirne" ir izrāde-ceļojums pa naksnīgo pilsētu, piedāvājot atklāt tās nepieradināto pusi un iemītniekus. Iestājoties tumsai, skatītāji tiks aicināti pamest elektrības un betona urbāno ainavu, doties prom no ielu apgaismojuma un supermārketu neoniem un ienirt citā pasaulē, kas pastāvīgi ir mums līdzās, bet kļūst redzama tikai tad, kad ieslēdzam citas maņas," raksta izrādes veidotāji.

"Reizē izrāde, ekskursija un darbnīca, "Noktirne" ir citādāks teātra piedzīvojums, kas aizvedīs uz vietu, kur beidzas pilsēta. Tapusi iedvesmojoties no sarunām ar dabas pētniekiem, rituālu pazinējiem un nakts maiņās strādājošajiem, "Noktirne" ir dziesma naktij un tiem, kas tajā dzīvo."

Izrādes autori ir teātra mākslinieki Krista Burāne un Endijs Fīlds, scenogrāfe Ieva Kauliņa un horeogrāfs Ēriks Ēriksons.

Krista Burāne ir starpdisciplināra māksliniece - dramaturģe, fotogrāfe, kā arī teātra un kino režisore. Ar šo izrādi Krista Burāne turpina iesākto vides teātra virzienu, kura spilgti piemēri pēdējos gados bijušas izrādes "Cietoksnis" Daugavgrīvas cietoksnī (2017) un "Robežas" (2016).

Endijs Fīlds ir mākslas kurators, kas nodarbojas ar performances mākslu kopš 2007.gada.

Abi mākslinieki savā daiļradē prioritizē sadarbību un attiecības ar skatītājiem. "Es radu neparasta formāta, interaktīvus darbus, kas mudina mūs pārdomāt savas attiecības ar telpu, kurā dzīvojam, un cilvēkiem, kas mums ir apkārt," raksta Fīlds.

Projekts ir teātra festivālu platformas "Urban Heat" iniciatīva un notiek ar Eiropas Savienības programmas "Radošā Eiropa" atbalstu.

Vairāk par izrādi un festivālu iespējams lasīt šeit

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!