Publicitātes foto
 
Aktualitātes
17.07.2019

Liepājā atklās jauno mākslinieku izstādi "Kāds sakars"

Komentē
0

No 26. jūlija līdz 13. septembrim Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" būs skatāma septiņu jauno latviešu mākslinieku grupas izstāde "Kāds sakars". Tā iecerēta kā atšķirīgu autoru darbu parāde un vienlaikus arī centiens meklēt kopsaucējus šo mākslinieku rokrakstos. Uz izstādes atklāšanu interesenti aicināti piektdien, 26. jūlijā, plkst. 18.00 koncertzāles mākslas telpā "Civita Nova".

"Vietējie mākslas aprakstnieki un profesionāļi nereti viens otram pārmet nespēju skaidri definēt pēdējā laika tendences, kas novērojamas latviešu laikmetīgajā mākslā, formulējumu vietā dodot priekšroku kriptiskām, žargoniskām frāzēm un atrunām. Izstāžu recenzijās brīžam pavīd kāds vērtīgs vai procesus izgaismojošs teikums, bet ar to vien nepietiek. Izstādē "Kāds sakars" tiks apskatīts virziens, kas pēdējo gadu laikā iezīmējies jauno latviešu mākslinieku interešu lokā, — apkārt esošu banalitāšu un ikdienišķu parādību romantizācija," par izstādes ieceri stāsta tās kurators, mākslas kritiķis Tomass Pārups.

"Izstādes dalībnieki – Elza Sīle, Vika Eksta, "GolfClayderman", "Subspatial.xyz" un Katrīna Čemme – vai nu pastarpināti, vai tiešā veidā atsaucas uz masu kultūras fenomeniem. Caur priekšmetiem, teksta fragmentiem, tēliem un asociāciju uzlādētām zīmēm viņi koķetē ar banālo, radot daudznozīmīgas asprātības, kas nebūt nav raksturojamas kā banālas," teikts izstādes anotācijā.

Ar padziļinātu izstādes koncepcijas aprakstu varēs iepazīties tās katalogā, kas būs pieejams izstādes atklāšanas datumā, 26. jūlijā.

Izstādes darba laiks: no pirmdienas līdz sestdienai plkst. 10.00–19.00, svētdienās – plkst. 10.00–15.00. Ieeja – bezmaksas.   

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!