HakerisHakeris
pirms 6 gadiem
Latvijas vēlētājs ir iekritis kārtējo saukli - krievi nāķ, mums draud valstiskās neatkarības zaudēšana! Bet kā vienmēr sanāķ cušs!
Vērtējo pēdējo dienu notikumus, nav īsti korekti salidzināt Saskaņas centru ar Putina partiju, ņemot vērā, kā esošā varasp partija - Vienotība, lai tiktu iekšā Saeimā ir uzpirkusi vēlētāju balsis, tātad kur ir demokrātija?
Tālāk par saukli - krievi nāk - vēlēšanas ir pagājušās, un krievi vairs nenāk, Saskaņa vairs neapdraud neatkarību.
Un nav īsti korekti salidzināt Krieviju un Latviju, jo viena ir lielvalsts, otra mini pundur valsts. Un kārtējo reizi pārliecinos, ka autors ir izteikts rusofobs, kuram tuvāķ ir liberālā eiropa ar praidiem, geju tiesībām utt,,

Reinis Lazda
pirms 6 gadiem
Labrīt, kuģi!

Tā kā paredzu, ka līdzīgi domās vēl daļa citu lasītāju, atbildēšu. Nacionālās apvienības uzsvari un metodes ir tādi paši kā Putinam, atšķiras tikai vēsturiskā situācija un tas, ka latviešu un krievu nacionālistiem ar autoritārisma iezīmēm mērķi ir savstarpēji izslēdzoši. Vilksim paralēles:
1. čekas maisu atvēršana un padomju drazu izravēšana - vispārinot sanāk, ka vēlme ir atbrīvoties no negribēta svešu varu uzslāņojuma. Līdzīgi arī Putins par svešu varu uzslāņojumu uzskata, piemēram, demokrātiju, no kuras ir jāatbrīvojas, tāpat arī, piemēram, amerikāņu kultūras ietekmi.
2. Pāreja uz latviešu valodu valsts skolās jeb stiprināt nacionālās pozīcijas. Krievu skolas Krievijā ir pašsaprotamas, šis mērķis tur vairs nav aktuāls. Tomēr Putins stiprina nacionālās pozīcijas, okupējot un anektējot Krimu, kā arī veidojot t.s. "Krievu pasauli" (Русский мир).
3. Valstsmācība - Krievijā pašlaik tiek ieviestas politinformācijas stundas skolās, tātad tieši tas pats.
4. Uzsvars uz laukiem un reģioniem jeb nacionālā mantojuma stiprināšana. Krievijas gadījumā nacionālo mantojumu simbolizē pareizticīgā baznīca, kuru Putins stiprina un nostāda priviliģētās pozīcijās pret citām ticībām un ateismu.

Lūk, visi nosauktie punkti ir arī Putina politikas pamatā, vien ar to atšķirību, ka Krievija ir daudz lielāka un tai ir atomieroči. Nākas skatīties patiesībai acīs, kas, atzīstu, daudziem varētu būt ļoti nepatīkami.

kuģis
pirms 6 gadiem
izvēršot ASV gadījumu - kur vēlētājam pārsvarā jāpieslejas vienai no divām megapartijām. cik bēdīgi, cik bipolāri, cik nabadzīgi.

kuģis
pirms 6 gadiem
neticami, atvainojiet, stulbs viedoklis par NA. t.i., neko nezinošs. kārtējo reizi Vienotības skatpunkts. kā arī kārtējo reizi tiražēts, konstruēts 'rietumu atvērtības' un blā mīts. NA nav nedz par rietumiem, nedz austrumiem, bet par Latviju.
piemēram, man kā balsotājam ir daži principiāli svarīgi punkti:
- čekas maisu atvēršana (+turpmāka padomju drazu izravēšana)
- pāreja uz latviešu valodu valsts skolās
- valstsmācība
- uzsvars uz laukiem un reģioniem
un, piemēram, uzskatu, ka NA man šos tik svarīgos punktus var realizēt. tāpēc pielīdzināt NA putinistiem ir vairāk nekā zemisks un netīrs, populistisks solis. NA nebūt nav radikāla partija. viņi ir pārāk mēreni.

kuģis
pirms 6 gadiem
tātad britu konservatīvie, Skotu nacionālā partija, igauņu Pro Patria, uttuttjpr daudzas citas partijas Eiropā nodarbojas ar putinistiku. skaidrs. un es domāju, ka 'mēs' - atšķirībā no valsts uz austrumiem no ES - esam kaut cik labāki par viņiem, jo mums nav tikai viena 'pareizā izvēle', bet gan vairākas.
man liekas, ir ļoti jauki, ja pastāv zināms viedokļu plurālisms (nevis kā ASV vai UK), jo no malas jau izskatās jauki, re, tur viena partija pārstāv zaļi noskaņotos vēlētājus, citi zemniekus (ha ha, ja tā būtu, protams), citi savukārt nacionālāk noskaņotus (kas, piemēram, risina man saistošas problēmas, valoda, etniskums, identitāti, utt.), citi - uz ES tendentākus, brīvības, geji, utt. tas viss kopā ir ļoti labi. nav tā, ka visiem būtu tikai vienas un tās pašas saistošās problēmas un sasāpējušie jautājumi. no austrumu kaimiņa atšķiramies tieši ar to, ka mums ir telpa, kur šim visam būt un ņudzēt. tāpēc bēdīgi, ka Latvijas krievvalodīgajiem nav diferencētāka viedokļa un intereses.

Marī
pirms 6 gadiem
Pilnībā pievienojos Kuģim.
Vienīgais patiesais, ka raksta autors sevi piesaka kā cilvēku ar cieņas trūkumu pret neapstrīdamām patiesībām. Tas, kā dažs intelektuālis apšauba pats sevi un savu valsti, brīžam liek domat, ka, arī mājās pārnācis, tāds neticīgi sakatās uz saviem bērniem, vecākiem, sievu vai vīru un uzdod viņiem uzvedinošus jautājumus, lai mēģinātu pārliecināties, vai nokļuvis pareizajās mājās un vai pareizāk nebūtu savākt zem šī jumta citu kompāniju, bet savējos izmest uz ielas.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!