pirms 1 gada
Laba diena,
Esmu Juris Grišins, vēlos godprātīgi ieguldīt Jūsu biznesā. Man ir pamatkapitāls ienesīgai investīcijai. Es piedāvāju arī privātus komerciālus un personiskus aizdevumus ar ļoti zemām gada procentu likmēm līdz 3% gada atmaksas perioda jebkurai pasaules daļai. Maksimālā finansējuma summa ir 100 miljoni USD.
Jūs varat sazināties ar māmiņām: https://www.ortexfinance.com/
E-pasts: [email protected]
Ortex Finance

jurniece
pirms 5 gadiem
Tas viss ir skaisti, bet šķiet nedaudz demagoģiski. Pēdējā laika dzīvnieku aizstāvības uzjundījums vispār šķiet nedaudz liekulīgs. Pirmkārt, piemēram es uzskatu, ka tie, kas patiešām mīl dzīvniekus ar tādu mīlestību kā cilvēkus, tos vispār nepadara par mājdzīvniekiem. Bet visas tās dažādu dzīvnieku selekcijas ceļā veidotās šķirnes radītas ar noteiktu mērķi un tikai un vienīgi cilvēka vajadzībām(vai tas būtu skaistumam, medībām, izklaidei, aizsardzībai, glābšanai, lauku darbiem, pārtikas vai materiālu iegūšanai, sportam utt.)un tā nav pašu dzīvnieku izvēle. Tāpēc tagad mesties aizstāvēt šīs dzīvnieku grupas pret darbībām, kuru dēļ tās ir radītas, šķiet liekulīgi. Cita lieta ir dzīvnieku labturības noteikumi. Un šajā brīdī iestājas atbildība par tiem, ko esam pieradinājuši. Bet te vairāk laikam runa par darba drošības, produktu kvalitātes, higiēnas, resursu racionālas izmantošanas jautājumiem. Ja uzskatām, ka dzīvnieku izmantošana cilvēka vajadzību apmierināšanai principā nav pieņemama, tad mēs cīnāmies nevis tikai pret gaļas ēšanu vai izmantošanu cirkā, bet pret dzīvnieku izmantošanu visās jomās, tajā skaitā izmantošanu draudzībai. Manuprāt, pieprasījums pret tādām suņu, kaķu šķirnēm, kuras pēc būtības ir invalīdi, kas radīti cilvēka iegribai( maziņš augums, īsas kājas, saplacināts purns, bezspalvainums u.c.) ir vairāk nosodāms kā dzīvnieku audzēšana gaļai. Otrkārt, cilvēks tomēr arī ir dzīvnieks un kaut arī nav tik ļoti atkarīgs no dabiskās barības ķēdes kā savvaļas dzīvnieki, viņš tomēr ir tās sastāvdaļa. Tāpēc agresīva nostāja, ka gaļas ēšana pārtraucama visiem un pilnībā, manuprāt, arī ir liekulīga un varbūt pat brīžiem kaitnieciska pret cilvēka veselību. Tas, protams, neizslēdz situāciju, kad nokaušanai domāto dzīvnieku pasaudzē, ja kāds no ģimenes locekļiem tam ir īpaši pieķēries. Bet, manuprāt, te tomēr ir stāsts par pavisam, ko citu, nevis dzīvnieku aizsardzību ideju kā tādu. Treškārt, dzīvnieku aizstāvību balstīt uz pozīciju, ka dzīvnieks ir draugs ir liekulīga savā būtībā. Kad dzīvnieks kļūst par draugu cilvēkam, viņš ir zaudējis savu patieso dabu un kļuvis par cilvēka iegribu apmierinātāju. Un te vairs nav runa par aizsardzību, bet labturību.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!