Aktualitātes
18.12.2018

Laura Groza-Ķibere iestudē "Salemas raganas"

Komentē
0

Dailes teātra Lielajā zālē 1. februārī pirmizrādi piedzīvos Lauras Grozas-Ķiberes izrāde "Salemas raganas".

Topošās izrādes pamatā ir amerikāņu dramaturga Artūra Millera luga ar oriģinālo nosaukumu "Smags pārbaudījums", kura 1953. gadā ieguvusi Tonija balvu kā gada labākā luga un nu jau kļuvusi par dramaturģijas klasiku.

Tā vēsta par notikumiem 17. gadsimta beigās Salemā – liekulības pārpilnā Amerikas pilsētiņā, kurā dzīvo tikumīgas sievas un uzticīgi vīri, taču zem ārējās piedienības valda kaislības, iekāre un atriebība. Kad vairākas jaunas meitenes sāk apsūdzēt vietējos iedzīvotājus sakaros ar pārdabiskiem spēkiem, mazās kopienas dzīve tiek sagrauta. Tagad daudziem paveras lieliska iespēja izrēķināties ar saviem pretiniekiem. Nav šaubu, ka tumsas spēki ir aplenkuši šo vietu. Pats nelabais sarīko dzīres Salemā un dejo uz savu upuru kapiem. Vietējiem varasvīriem ir jātiek skaidrībā, kas izraisījis šo katastrofu.

"Kopš tiem laikiem nekas daudz nav mainījies – cilvēki laiku pa laikam sarīko kārtējās raganu medības, lai vērstos pret tiem, kuru uzskati vai dzīvesveids nešķiet pieņemams," topošās Dailes teātra izrādes anotācijā raksta tās veidotāji.

Izrādē lomas atveidos Juris Žagars, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Inga Alsiņa, Gints Grāvelis, Dainis Grūbe, Intars Rešetins, Indra Briķe, Olga Dreģe, Dārta Daneviča, Anta Aizupe, Sarmīte Rubule, Juris Bartkevičs, Mirdza Martinsone, Artis Robežnieks, Mārtiņš Upenieks, Artūrs Dīcis, Andris Bulis, Lauris Subatnieks, Ilze Dzenīte, Elīza Marija Rešetina un Emīlija Paula Andersone.

Iestudējuma scenogrāfs ir Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece – Jolanta Rimkute, horeogrāfs – Rūdolfs Gediņš, gaismu mākslinieks – Jevgeņijs Vinogradovs un video mākslinieks – Jēkabs Vilkārsis. Lugu tulkojis Jānis Elsbergs.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!