Aktualitātes
20.11.2019

Notiks pirmā Latvijas Universitātes studentu zinātniskā konference

Komentē
0

21. līdz 22. novembrī "Microsoft Inovāciju centrā" (Kalpaka bulvāris 4) pirmo reizi norisināsies Latvijas Universitātes Studentu zinātniskā konference "Homo et", kurā divu dienu garumā sekcijās savstarpēji mijiedarbosies un satiksies 20 jauni pētījumi zinātnes nozarēs, kas aptver plašu pētniecības nozaru areālu.

Konferences galvenais tematiskais fokuss būs vērsts uz cilvēku un tā daudzveidīgajām attiecībām ar apkārtējo pasauli un sevi pašu. Konceptuālajā konferences ievadreferātā, runājot par nāvi, kas kā sarunas temats modernajā kultūrā ir novirzījies apziņas nomalē, LU Vēstures un filozofijas fakultātes asociētais profesors Andris Levāns klausītājus ievedīs 600 gadus senās sarunās par nāvi, kas tika pielīdzinātas mākslai ars moriendi. Paralēli konferences sekcijām notiks darbnīcas pie atzītiem nozares speciālistiem, meklējot atbildes uz jautājumiem: Kā izskatās starpdisciplinārs pētījums? Kā līdz tādam nonākt? Kā, izmantojot dizaina domāšanas principus, nonākt līdz inovatīva produkta izstrādei?  Kā orientēties un kā meklēt datus, kas jau internetā ir pieejami?  Kā izmantot sava pētījuma gaitā iegūtās zināšanas un rezultātus industrijas darbības uzlabošanā? 

Ceturtdien, 21. novembrī, no plkst. 14:00 līdz 20:00 paralēli konferences sekcijām homo et persona un homo et societas notiks darbnīca "Zinātne kā karjera", kur LU Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātes doktorants un pētnieks Aigars Kokins dalīsies ar klausītājiem savā pieredzes stāstā par to, kā attīstīt pētniecisko karjeru, laika gaitā to padarot par savu galveno nodarbošanos. Savukārt SEB banka interesentiem piedāvās iespēju iepazīties tuvāk ar dizaina domāšanas principiem, kas kā rīks tiek izmantots, lai risinātu uz cilvēku orientētas problēmas, tām meklējot piemērotus risinājumus Didža Sprūda, UX dizainera vadībā. Plkst. 19:00 konferences programmas ietvaros notiks paneļdiskusija "Zinātnes mijiedarbība Latvijā un pasaulē", kurā piedalīsies Uģis Gruntmanis, ārsts un profesors Teksasas universitātē Dalasā un LĀZA vadītājs, Baiba Bela, vadošā pētniece LU Diasporas pētījumu centrā un Laila Kundziņa, vēsturniece un nodibinājuma "Latvijas Universitātes fonds" izpilddirektore. Diskusijas laikā tās dalībnieki centīsies rast atbildes uz jautājumiem, vai zinātnes diasporai ir sadarbības potenciāls un kā to īstenot, kāda ir šodienas reālā situācija tepat Latvijā un kā izmantot tās priekšrocības un kāds ir "globālais latvietis" un viņa iespējas ārvalstīs? 

Piektdien, 22. novembrī jeb konferences otrajā dienā, kas sāksies plkst. 14:00, uzsvars tiks likts uz dabas zinātnēm un inovācijām. Jaunie pētnieki prezentēs dažādus veidus, kā tehnoloģiskas inovācijas var pielietot medicīnā un apkārtējās vides uzlabošanā. Konferences noslēgumā tiks apbalvoti labākie jaunie pētnieki- sadarbībā ar SEB banku augstāko punktu ieguvējs katrā no konferences sekcijām saņems 200 EUR naudas balvu, kā arī sadarbībā ar kultūras un patstāvīgas domas interneta žurnālu Satori, konferences gaitā tiks izraudzīts viens no nolasītajiem referātiem, kuru būs iespēja publicēt žurnāla digitālajā versijā. Pēc konferences tiks izdots zinātniskais rakstu krājums, kura izdošanu finansiāli atbalsta Latvijas Pediatru asociācija. 

Pilna konferences programma pieejama šeit.

Konferenci organizē Latvijas Universitātes Studentu padome. Dalība konferencē ir bez maksas. Pieteiktie un programmā iekļautie referāti ir  recenzēti. Plašāka informācija par konferences norisi meklējama konferences mājaslapā homoet.lv.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!