Foto: Krists Luhaers
 
Aktualitātes
26.01.2017

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā izveidota Klusuma un meditācijas istaba

Komentē
0

Šī gada sākumā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) 4. stāvā blakus Audiovizuālā centra lasītavai izveidota Klusuma un meditācijas istaba – vieta pilsētā un bibliotēkā, kur cilvēkiem ikdienas steigā rast mieru iekšējam klusumam un meditācijai. Projektu īsteno LNB sadarbībā ar biedrību "Simboli un Riti". Ieeja bez maksas.

Klusuma un meditācijas istaba LNB darba laikā ir pieejama ikvienam bibliotēkas apmeklētajam, un tajā regulāri tiks rīkoti izglītojoši sarunu cikli, ko papildinās ar meditāciju saistīti tematiskie pasākumi. Vienlaikus šeit būs pieejama literatūra par meditāciju.

"Varētu padomāt, ka Klusuma un meditācijas istaba ir kaut kas ekskluzīvs. Nē, tā ir akūta mūsdienu dzīves nepieciešamība. Mums katram ir nepieciešama sava deva iekšējā  un garīgā klusuma. Ikdienas aizņemtībā biznesā, zinātnē, politikā mēs to aizmirstam. Meditācija ir ceļš uz šo iekšējo klusumu, uz sevis apzināšanos," stāsta Klusuma un meditācijas istabas projekta idejas autori – biedrība "Simboli un riti".

Biedrība "Simboli un riti" pulcē cilvēkus, kuri jūt nepieciešamību savu sabiedriski un ekonomiski aktīvo dzīvi saskaņot ar garīgu pasaules redzējumu un meditāciju. Lai gan biedrības meditācijas prakse ir saistīta ar "VIA Integralis" tradīciju, ko Latvijā vada Juris Rubenis, Klusuma un meditācijas istaba ir atvērta arī citām meditācijas skolām. Šeit meditācijai nav nekādu konkrētu skolu, reliģisku vai konfesionālu saistību un tā uztverama kā garīgo resursu krājums bibliotēkā.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!