Ilustratīvs attēls. Autors: John. Avots: Flickr.com
 
Pētījumi
22.01.2016

Latvijas ietekmīgākais domātājs 2016

Komentē
33

2013. gadā mēs veicām lasītāju aptauju, lai noskaidrotu, kurš ir ietekmīgākais Latvijas domātājs. Ir pagājis laiks, un šogad vēlamies atkārtot balsošanu, lai noskaidrotu Latvijas sabiedrībai nozīmīgākos cilvēkus, kuru domas, viedokļi un raksti ietekmē un veido mūsu intelektuālo ainu šobrīd. Kurš, jūsuprāt, ir Latvijas ietekmīgākais domātājs 2016. gadā? Kritēriji ir vienkārši – šim cilvēkam ir jābūt dzīvam un regulāri ar plašsaziņas līdzekļu, savu rakstu vai publisku uzstāšanos starpniecību jāpauž savs viedoklis par Latvijai svarīgiem jautājumiem. Tas var būt zinātnieks, rakstnieks, politiķis, mākslinieks vai televīzijas raidījuma vadītājs, profesijai nav izšķiroša nozīme. Viņš var nedzīvot Latvijā, var nebūt latvietis. Svarīgākais ir tas, cik lielā mērā šī cilvēka teiktais ietekmē mūsu prātu.

Nosauciet kandidātus komentāros vai sūtiet uz [email protected], mēs apkoposim visbiežāk nosauktos un izveidosim interneta balsošanas rīku, lai varētu objektīvi noskaidrot uzvarētāju. Balsošana sāksies pirmdien, 25. janvārī, un noslēgsies 31. janvārī.

Atgādināsim pirms trim gadiem izveidoto ietekmīgāko domātāju sarakstu:

1. Alvis Hermanis
2. Aivars Endziņš
3. Roberts Ķīlis
4. Ivars Ījabs
5. Juris Rubenis
6. Uldis Tīrons
7. Mārcis Auziņš
8. Vita Matīsa
9. Juris Cālītis
10. Vaira Vīķe-Freiberga
11. Zbigņevs Stankēvičs
12. Jānis Stradiņš
13. Imants Lancmanis
14. Pēteris Vasks
15. Klāvs Sedlenieks

Ilmārs Šlāpins

Ilmārs Šlāpins ir latviešu publicists, filozofs, tulkotājs, dramaturgs, dzejnieks un pasaules mūzikas dīdžejs. Brīvajā laikā dara to pašu.

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
33

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!