Aktualitātes
12.03.2019

Latvija turpina veiksmīgo kampaņu #iamintrovert arī šīgada Londonas grāmatu tirgū

Komentē
0

Laikā no 12. līdz 14. martam norisināsies Londonas grāmatu tirgus (The London Book Fair), kurā sesto gadu pēc kārtas ar nacionālo stendu tiks pārstāvēta arī Latvijas literatūras nozare, informē Latvijas literatūras eksporta platforma "Latvian Literature".

Latvijas delegāciju Londonā veidos pārstāvji no platformas "Latvian Literature", Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA), izdevniecībām "Jāņa Rozes apgāds", "Pētergailis" un "Liels un mazs", kā arī tipogrāfijām "Dardedze", "Jelgavas tipogrāfija" un "Veiters".

Latvijas programma Lielbritānijā tiks atklāta 11. martā ar pieņemšanu Daugavas Vanagu fonda kultūras centrā. Pieņemšanā uzstāsies Lielbritānijas un Latvijas (Ausma Perons, Elvīra Bloma, Lauris Veips un Raimonds Ķirķis) dzejnieki, kuri tikko piedalījās atdzejas darbnīcā, kas sadarbībā ar Britu padomi Lielbritānijā tika organizēta Rīgā.

Londonas grāmatu tirgū 12. martā pulksten 11.30 norisināsies seminārs "Uzlecošās zvaigznes: bērnu autori un ilustratori no Baltijas", kurā piedalīsies starptautiski atzītā grāmatu ilustratore Elīna Brasliņa. 13. martā pulksten 14.30 notiks seminārs "Sievietes izdevējdarbībā: viedokļi no Baltijas un Lielbritānijas", kurā piedalīsies izdevniecības "Zvaigzne ABC" vadītāja Vija Kilbloka. 13. martā pulksten 17.00 visu triju Baltijas valstu stendos norisināsies pieņemšana. 14. martā pulksten 13.00 tiek organizēts seminārs "Literatūra tulkojumā: Baltijas grāmatas Lielbritānijā", kurā diskutēs Lielbritānijas izdevēji, kas izdevuši Baltijas literatūras tulkojumus angļu valodā.

Latvijas nacionālajā stendā (5D135c), kura uzbūvi nodrošina LIAA, tiks turpinātas literatūras eksporta kampaņas #iamintrovert aktivitātes. Šogad apmeklētājiem tiks sniegta iespēja atpūtināt ausis no tirgus trokšņa kosmiskās noskaņās veidotajā klusuma telpā ar pilnīgu skaņas izolāciju, kam dots nosaukums "The Silent Space".

Kampaņa "#iamintrovert" tika aizsākta 2017. gada sākumā ar mērķi popularizēt Latvijas dalību Londonas grāmatu tirgū. Jau vēstīts, ka pagājušā gada aprīlī Latvija kopā ar pārējām Baltijas valstīm bija Londonas grāmatu tirgus galvenie viesi, un tas Latvijas literatūrai pavēra vēl nebijušas iespējas angliski runājošajās zemēs. Kampaņas ietvaros tika radīta introvertu garderobe Latvijas stendā Londonā, komiksu sērija par introvertajiem rakstniekiem, kas apkopota arī grāmatā "Life of I.", alus #iamintrovert, akcija "Introvertās pusdienas" Rīgas kafejnīcās, kā arī īpaša dizaina krekli u.c produkti. Kampaņa tika pamanīta un novērtēta Lielbritānijā, izpelnoties ne tikai atzinību sociālajos tīklos, bet arī tādos britu medijos kā BBC.

Pēc dalības Londonas grāmatu tirgū Latvija laikā no 21. līdz 24. martam ar nacionālo stendu tiks pārstāvēta Leipcigas grāmatu tirgū (Leipziger Buchmesse), kura ietvaros norisināsies arī dzejnieka Arvja Vigula grāmatas prezentācija. No 1. līdz 4. aprīlim Latvija ar nacionālo stendu piedalīsies arī Boloņas Bērnu grāmatu tirgū (La fiera del libro per ragazzi).

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!