Publicitātes attēls
 
Aktualitātes
05.04.2017

Latvijā top pirmā metālopera "Kurbads. Ķēves dēls" ar grupas "Skyforger" dalību

Komentē
0

Grupa "Skyforger" kopā ar režisori Ingu Tropu, horeogrāfu Gunti Spridzānu un scenogrāfu Uģi Bērziņu strādā pie pirmās metāloperas Latvijā "Kurbads. Ķēves dēls". Vienīgo reizi tā tiks izrādīta 3. jūnijā Limbažu Lielezera amfiteātrī. Projekts iekļauts Latvijas simtgades svinību 2017. gada programmā un ir pirmā šāda mēroga latviešu pasakas par Kurbadu interpretācija.

Par ieceri stāsta "Skyforger" solists Pēteris Kvetkovskis: "Varoņteika par Kurbadu ir ļoti dārgs mūsu kultūras mantojums, kura saknes stiepjas laikmetā, kad mēs visi vēl bijām indoeiropiešu pirmtauta. Laikā, kad pasakas vairs netop un tās gandrīz vairs nelasa, mums ir svarīgi saglabāt šo seno mantojumu. Tāpēc tapa albums "Kurbads", un tādēļ ar lielu atsaucību pieņēmām radošās grupas ideju par metāloperu, kas stāstu ļaus aiznest vēl tālāk. Šī būs vērienīgākā "Skyforger" uzstāšanās grupas pastāvēšanas laikā."

Režisore Inga Tropa stāsta: "Kurbads ir varonis, kurš neapstājas pie pirmajām uzvarām un panākumiem, bet gan bezbailīgi dodas arvien jaunās kaujās un sevis izzināšanas cīniņos. Kurbads mūs rosina uz nepārtrauktu attīstību, cīnoties gan ar ārējiem ienaidniekiem, gan sevi pašu – saviem deviņgalvjiem, atriebības čūskām, melnajiem jātniekiem un ar neizzināto un noliegto sevī."

Lai iedzīvinātu šo stāstu, scenogrāfs Uģis Bērziņš ir radījis neparastu skatuves koncepciju, kurā tiks izmantoti gan uguns un ūdens, gan 21. gadsimta tehnoloģijas, tai skaitā projekcijas, kas ļaus radīt mūsdienīgu šī stāsta interpretāciju. Metāloperā piedalīsies arī vairāki desmiti dejotāji, aktieri un kaskadieri.

Biļetes būs pieejamas "Biļešu servisa" kasēs no 12. aprīļa plkst. 10:00. Pirmās biļetes būs pieejamas par īpašu cenu – 9 eiro.

Metāloperas "Kurbads. Ķēves dēls" producents ir SIA "Story Hub".

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!