Aktualitātes
12.04.2022

Latvijā nopērkamas krievu grāmatas, kas kurina naidu pret Ukrainu

Komentē
1

Ukrainas kultūras un grāmatniecības žurnāls "Chytomo" publicējis sarakstu ar 50 Krievijā izdotām grāmatām, kuras kurina naidu pret Ukrainu un kuru izplatīšana valstī ir aizliegta. Tomēr vairākas no šīm grāmatām ir nopērkamas arī Latvijas grāmatnīcās.

Kā norādīts "Chytomo" paziņojumā: "Kopš 2009. gada Krievija ir aktīvi publicējusi grāmatas par Krievijas un Ukrainas karu gan fantāzijas, gan vēsturiskajā žanrā, tāpat arī non-fiction literatūru par "Ukrainas projekta sabrukumu", izsmējusi "neeksistējošo" ukraiņu neatkarību un "mākslīgo" ukraiņu valodu. [..] Turklāt bērnu grāmatās bija lasāms arvien vairāk un vairāk dzejoļu par "vareno Krievijas armiju", kas nāk visus atbrīvot."

Naidu kurinošu Krievijas grāmatu izplatīšanu Ukrainā ierobežoja 2017. gadā, uzraudzīt šo procesu tika uzticēts Ukrainas Valsts radio un televīzijas apraides komitejai. Kopš tā laika izsniegtas 39 416 atļaujas ārvalstīs publicētu grāmatu izplatīšanai, noteikti 5275 izplatīšanas aizliegumi un atceltas 2227 iepriekš izsniegtas atļaujas.

"Satori" noskaidroja, ka vairākas no grāmatām, kas iekļautas "Chytomo" publicētajā 50 Ukrainai naidīgo Krievijas izdevumu sarakstā, nopērkamas arī Latvijā. Tā, piemēram, grāmatnīcā "Polaris" nopērkama grāmata "Krima. Apvienošanās", bet grāmatnīcā "Intelektuālā grāmata" nopērkamas grāmatas "Slepenais poligons" un "Apokalipses ceļi". "Satori" aicina šīs grāmatas izņemt no apgrozības. Ar pilnu naidu kurinošo grāmatu sarakstu var iepazīties šeit.

Kā medijiem izplatītajā vēstulē norādījusi "Chytomo" līdzdibinātāja Irina Batureviča: "Katra Ukrainā aizliegtā krievu grāmata ir tīra kultūras diversija. Šādu grāmatu ir simtiem, un tās tiek publicētas miljonu tirāžās. Šīs grāmatas un asiņainais karš Ukrainā nav fikcija, tā ir Buča. Irpiņa. Hostomeļa. Harkiva. Volnovaha. Mariupole – tūkstošiem mirušo, izvarotas sievietes un bērni, spīdzināti civiliedzīvotāji. Tāpēc ir jārīkojas. Krievijas boikotam ir jābūt totālam."

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!