Foto: instagram.com/latvianliterature/
 
Aktualitātes
11.04.2018

Latvija Londonas grāmatu tirgū saņem trīs "Starptautiskās izcilības balvas"

Komentē
0

Otrdien, 10. aprīlī sākās Londonas grāmatu tirgus – viens no lielākajiem grāmatniecības notikumiem Eiropā, kurā ar panākumiem piedalās arī Latvijas delegācija – pirmajā tirgus dienā Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB), kā arī izdevniecības "Dienas grāmata" un "Zvaigzne ABC" katra savā kategorijā saņēma "Starptautisko izcilības balvu 2018".

LNB tika atzīta par "Gada bibliotēku", pārspējot konkurentus no Norvēģijas, Dānijas un Brazīlijas. "Dienas grāmata" "Starptautisko izcilības balvu" saņēma kategorijā "Baltijas valstu pieaugušo literatūras izdevējs", konkurējot ar "Zvaigzni ABC" un "Alma Littera" no Lietuvas. Savukārt "Zvaigzne ABC", kura bija nominēta divās balvas kategorijās, tika pie titula "Baltijas valsts mācību grāmatu izdevējs", apsteidzot izdevniecības "Avita Publishing" no Igaunijas un "Sviesa" no Lietuvas.

"Starptautiskajai izcilības balvai" no Latvijas bija nominēts arī apgāds "Liels un mazs" kategorijā "Baltijas valstu bērnu literatūras izdevējs".

No 10. līdz 12. aprīlim norisināsies Londonas grāmatu tirgus, kurā par goda viesu valstīm (Market Focus Countries) šogad izvēlētas Latvija, Lietuva un Igaunija. Pateicoties šim notikumam, grāmatu tirgū un citur Londonā aprīlī notiks vairāk nekā 40 ar Latvijas literatūru saistīti pasākumi.

Latvijas dalība Londonas grāmatu tirgū ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas valsts simtgades starptautiskās programmas notikumiem, kura mērķis ir attīstīt Latvijas literatūras eksportu uz Lielbritāniju un citām valstīm. Londonas grāmatu tirgus kultūras programmā Latviju pārstāvēs četri rakstnieki – Nora Ikstena kā "Dienas autore" (Author of the Day), Kārlis Vērdiņš, Inga Ābele un Luīze Pastore. Savukārt profesionālās programmas ietvaros Latviju pārstāvēs Juta Pīrāga (eksporta platforma "Latvian Literature"), Silvija Tretjakova (LNB Bērnu Literatūras centrs), Ģirts Karlsons ("Jelgavas Tipogrāfija"), Sintija Buhanovska (izdevniecība "Zvaigzne ABC"), Renāte Punka (Latvijas Grāmatizdevēju asociācija), Sanita Muižniece ("Kuš! Komikss"), Alīse Nīgale (izdevniecība "Liels un Mazs") un fonds "Viegli"

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!