Andis Kalviskis
pirms 4 gadiem
Tiešām labam humoram nepieciešama intelekta deva vai piederība zināmai tautībai, kura spējīga ironiski paskatīties uz sevi

Sunflower W
pirms 4 gadiem
Šai sakarā atminos Džeroma K.Džeroma Trīs vīrus laivā, kad puiši uzjautrinājās, nezinādami, par ko tiek dziedāts. Tāpēc, no vienas puses, esmu pret smiešanos par lietām, ko nesaprotam, jo tas liecina par kaut kādu aprobežotību. Bet, no otras puses, ļoti daudzās situācijās man ir līdzējusi humora izjūta un pašironija.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
sarežģīti. Vai tad vispār var pasmieties, ja neizproti joku?
Spilgtā atmiņā man ir izrāde par Kasparu Hauzeru. Citi smējās , man nāca raudiens. Citi klusēja, es uzjautrināta iespurdzos .
Uz Latgola.lv NT no laba prāta nebūtu gājusi, bet apsolīju aizvest mammu. Visi smejas, es sēžu sapīkusi un nikna. Staprbrīdī izdzēru glāzi šampanieša un pēkšņi viss bija tikpat jautri un līksmi kā citiem tiem, kas uz skatuves un tiem, kas zālē un pat žēl, ka tik ātri beidzās.
Sirsnīgākie smiekli man ir nevis par Simpsoniem, bet par padomju laika filmām. Simpsonus lēni uztveru, ja vispār uztveru. Cita paaudze, cita domāšana.
Par ko man sen vairs nenāk smiekli - par rupjībām.
Aiz gara laika skatos jūtjūbī dažādus šovus , salīdzinu ar mūsu Skuteli un mans secinājums - kad latviešiem būs tie laiki ....

Sunflower W
pirms 4 gadiem
Vai tiešām Trīs vīrus laivā neesi lasījusi? Tur viņi pārsmējās par dziesmu, kuras saturu nepārzināja. Šeit varu vilkt paralēli ar izrādi Kas ir Silvija?, kuru arī lielākā daļa apsmēja, kaut arī nebija sapratuši, par ko tā ir.
Kaut kur nesen lasīju, ka teātris nedrīkst būt augstprātīgs, bet nu smieties par primitivizētu un nonivelētu klasiku, tādējādi to pataisot par plaša patēriņa zemas kvalitātes preci, jo režisors uzskata, ka skatītājiem intelekta par maz, lai saprastu klasiķu dziļās domas, man kaut kā šķiet galīgi aplam.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
neatceros to konkrēto epziodi no 3 vīriem, tapēc nevaru to komentēt. Bet grāmata, protams, ir tāda ļoti gaiša humora pilna.
Tāpat Silviju, nevaru komentēt. Nu Latgola mani šausmināja. Es domāju - nu kā var tik zemu krist, ka par tādām stulbībām var smieties, bet redzi - glāze šampanieša un var gan smieties.
Vispār gribu uzrakstīt par Pūt vējiņi - kāpēc tā bija slikta izrāde. Pēc tam vēlreiz izlasīju S.Radzobes recenziju tepat Satori un sapratu, ka esam bijušas 2 dažādās izrādēs.
Savukārt, par to pēdējo - teātris nedrīkst būt augstprātīgs - piekrītu par 101% un vēl es domāju, ka par to normāla sabiedrība diskutētu. Profesionāļi savā starpā un pēc tam iesaistot sabiedrību. Bet tā kā neesam normāla sabiedrība - tad ir normāli kā ir ...

Sunflower W
pirms 4 gadiem
Par
augstprātību bija domāts, ka teātris nedrīkst būt gudrāks par kaut kādā ziņā ierobežotu intelektu. Es gan biju domājusi, ka teātrim vairāk tāda izglītojoša funkcija un tam jārosina skatītājs mainīties uz augšu...

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
godīgi - es uz Ulda Tīrona izrādēm vairs neeju un neiešu. Viņa intelekts un tas, ko viņš ar savām izrādēm grib pateikt ..... vidusmēra skatītajam nav saprotams, un ja tik gudri - pārgudri - būtu visi režisori - tad es uz teātri patiešām neietu.
Mana tante vienmēr lepni saka, ka nekad nelasa un neietekmējas no recenzijām, es tieši otrādi. Es lasu un spriežu - vai tas man derētu, būtu saprotams, vai nē.
Man ir ļoti maza starptautiska teātru apmeklēšanas pieredze. Bet pirms gada biju Frankfurtē Angļu teātrī un tur es sapratu - paldies Tam Kungam Debesīs - vienkārši un skaidri, ar humoru, ar pārsteigumu, ar vardarbību un ar aktualitāti - izstāstīts stāsts - - var gūt pasaules līmeņa atzinību. Citādi - cenšoties sekot līdzi notiekošajam - mēdz rasties tā sajūta, ka vairs neko nesaproti.
Un vēl - skatītājs ir jāaudzina , nu ir.

Sunflower W
pirms 4 gadiem
Labi, tad atļaušos arī es pajokot - ja pie izrāžu anotācijām būtu norādīts, ir vai nav vajadzīga intelekta piepūle, jau laicīgi tiktu novērstas potenciālās nesaprašanas :)

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
protams, ja Tu pērc produktu - Tu taču izlasi vai tas ir salds vai sāļš, vai gatavs lietošanai vai pusfabrikāts, vai vispār tikai izejviela - piemēram, milti.
Uldis Tīrons ir firmas zīme - intelektuālis, tomēr - vai tas automātiski nozīmē intelektuālas izrādes viņa režijā- es to apšaubu.
Hermani uzskatu par ģeniālu režisoru, jo sarežģītas , smagas utt. lietas, viņš spēj pansiegt viegli saprotamā, humora caurvītā teātra valodā. Kāda ir sajūta, kad smejies , ir jautri un smeldzīgi vielaicīgi?
Es domāju, ka tieši šīs īpašās sajūtas dēļ Balto helikopteri izpirka 4 minūtēs un es nedabūju.
Tīrona Ļeņina eglīte bija pārbāzta ar kultūrvēstures citātiem, visādiem simboliem utt utjprj - bet - sausais atlikums kāds ?
Zini - es savulaik izlasīju visas RLaika intervijas ar fiziķiem. Elle un indija - gandrīz neko nesapratu un to pašu stīgu teoriju nez vai pusaudžiem es ņemtos izskaidrot. Bet manu centību Tu ieskaitītu par intelektuālu piepūli jeb vienkārši eksotisku laika pavadīšanu? Ar šābrīža intervijām ar filosofie jau neiet daudz košāk, tomēr nedaudz drošāk.

Tā kā - jā - noteikti vajag anotācijas un noteikti viedokļus

Sunflower W
pirms 4 gadiem
Jā, nav noslēpums, ka man patīk intelektuālas izrādes, arī Tīrona izrādes. Taču atšķirība ir tajā, ka es nesaucu par augstprātīgu, muļķīgu vai neveiksmīgu to, ko nesaprotu vai kas nav manā gaumē.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
es vēlreiz izlasīju jrt mājas lapā skatītāju vērtējumu - manuprāt. vērtīgi ir visi tie, kuri pamato, kas patika un kas nepatika. Nav pareizi paziņot, ka visi, kuriem nepatika ir sliktie.
Atkārtošos , bet vasaras sākumā man uz tilta no mugurpuses uzrbauca jauna meitene. Nekas briesmīgs - man izbailes un netīras drēbes. Es tai meitenei saku- kāpēc jums nav sign als, lai pabrīdinātu gājēju. Viņa man saka, ka neesot labi satraukt cilvēkus uzkāpj uz riteņa un aizbrauc. Forši - viņa cēli aizbrauc domādama, ka mani nesatrauca - es pukstēdama kā ežu māte gāju mainīt drēbes un kavēju darbu.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Problēma tā, ka to, ko Tu uzskati par intelektuālu izrādi , es uztvēru kā tādu ākstīšanos - kā groku taisot var pārspīlēt ar garšvielām, tā izrādi taisot var pārspīlēt ar visu, ko zini un ko vēlies pavēstīt citiem.

Esmu lasījusi, ka tai pašā Parīzē Hermaņa izrādi vienlaicīgi gan būbināja, gan novertēja ar ovācijām. Nedomāju, ka būbinātājus kāds kaunināja par viņu viedokli.
Tā ir mūsu kultūra - es saku -čekistu skarbās rokas joprojām kontrolēta, kur prasība ir vai nu tikai labu vai neko - kā par nelaiķi. Tad zini - lai mani saukā un lamā kā vien grib un cik vien grib, bet es sev paturu tiesības paust to, ko domāju.

Sunflower W
pirms 4 gadiem
Noteikti ir arī tādas izrādes, kuras mēs abas uzskatām par intelektuālām :) Nezaudēsim savu humora izjūtu.

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
Nē humoru nezaudēsim - cik tad prieciņa dzīvē vispār ir , izpeldējos Vakarbuļļu jūrā - bija pavēss ūdens. Bet jau mājās ejot - skatos - rāda. ka ūdens temperatūrta 14 grādi. Ja es to būtu izlasījusi pirms iešanas jūrā - nu nebūtu peldējusi , bet - būtiski - ūdensvirsma silta un peldēju vismaz pusstundu. Īsta laime.
Tagad gan groku iedzēru un laikam iešu gulēt.
Kaut kāda līdziba ir ar izrādēm - vispār ar publisko telpu - izlasi un jau tā kā noskaņojies kaut kam, bet ja aizej tīra un balta lapa - tad ierakstās tikai 100% pašas iespaidi



loti skaista jūra un ūdens izcils. Rīt atkal braukšu :)

Skaisle Jatalniece
pirms 4 gadiem
mēdz apgalvot , ka humora izjūta ir inteliģences pazīme

dzimmijs13
pirms 4 gadiem
Bet ne pa velti amerikāņu (un ne tikai) komēdijās fonā skan smiekli - cilvēki taču paši nezin, kad jāsmejas! :)
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!