Redakcijas sleja
31.12.2012

Laika radīšana

Komentē
0

Mums patīk kalendāru cikliskums. Ne velti milzu satraukumi rodas ikreiz, kad kāds no tiem sašķobās vai draud izbeigties. Cilvēks ir pieradis pie tā, ka var ik pēc noteikta laika atsākt visu no jauna, atkārtot jau reiz pieļautās kļūdas un apņemties darīt to vēl labāk. Mēģinājumi mainīt kalendārus un svētkus vienmēr beidzas ar domstarpībām, neizpratni un dažbrīd pat nemieriem. Regulārās bailes un trīsas, ko izraisa "pasaules gala" gaidīšana arī ir saistītas ar to pašu refleksu – cerībām uz kaut ko jaunu un skeptiskām šaubām par to, vai šīm cerībām ir kāds pamats.

Mēs lieliski zinām, ka līdz ar nākamo kalendāro gadu nekas būtisks nemainīsies un arī nevar mainīties, taču labprātīgi aizmirstam par to, lai aizvērtu "pagājušo" kā nolietotu laika plānotāju un atvērtu jaunu – tīru un baltu. Pati daba mūs ir iemācījusi ar savu diennakts un gadalaiku ciklu būt cikliskiem arī kā domājošām, jūtošām un brīžiem pat atbildīgām būtnēm. Novēlot jums laimīgāku nākamo gadu, es gribētu aicināt saglabāt to, ko esat ieguvuši iepriekšējā. Atcerieties, ka tas ir bijis viens no laimīgākajiem gadiem jūsu mūžā, jo īsti laimīgs var būt tikai tas mirklis, ko mēs esam piedzīvojuši un iegaumējuši.

Domājiet par nākamo gadu kā par iespēju nodzīvot to vairākas reizes – tagad, kad jūs par to domājat, tad, kad jūs to piepildīsiet, un pēc tam – kad jūs par to atcerēsieties. Ziniet, ka viens no skaistākajiem paņēmieniem piedzīvot savu laiku ir aprakstīt to – dienasgrāmatā, stāstā, romānā, vēstulēs, dziesmās, 140 tvitera zīmēs vai 365 fotogrāfijās, ko ievietot albumā draugiem. Saprotiet, ka grāmatas, gleznas, fotogrāfijas un skaņdarbi nav un nevar būt tikai profesionālu rakstnieku, mākslinieku, fotogrāfu vai mūziķu cienīga nodarbe, kuras mērķis ir nopelnīt naudu. Radoša un piepildīta dzīve ir ikviena cilvēka tiesības un iespēja. Radiet savu nākamo, 2013. gadu paši, lai tas nebūtu tikai populāru daiļdarbu tops, bet arī jūsu izdzīvots mākslas darbs. Un nesakiet, ka jums tam nav laika. Arī laiku radām mēs paši.

Ilmārs Šlāpins

autora profils...

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!