Aktualitātes
24.11.2017

Labdarībai izsolīs Paula Bankovska akvareļus

Komentē
0

Trešdien, 29. novembrī, plkst. 18.00 "NicePlace telpā" Krišjāņa Barona ielā 21a notiks Paula Bankovska grāmatas "Kur pazuda saimnieks?" atvēršanas svētki un ilustrāciju izsole. Iegūtie līdzekļi tiks ziedoti dzīvnieku labestības namam "Dzīvnieku draugs".

Paula Bankovska "Kur pazuda saimnieks?" ir trīspadsmit īsstāstu krājums, kas vēsta par dzīvniekiem, kuri 20. gadsimta vēstures notikumu līkločos palikuši bez saimnieka. Šis ir emocionāls un skaudrs darbs, kas vērš uzmanību uz pārdzīvojumiem, kuri pārsvarā paliek ārpus vēstures grāmatām.

Bankovskis ir ne tikai stāstu, bet arī krājuma ilustrāciju autors, un tieši viņam radās ideja, ka grāmatas atvēršanas svētki jāpārvērš par labdarības akciju, izsolot grāmatas 13 ilustrāciju oriģinālus – A3 izmēra akvareļus (297x420 mm) –, bet iegūto naudu ziedojot dzīvnieku labestības namam "Dzīvnieku draugs".

Konkrētā organizācija izvēlēta, jo tieši viņu patversmē Bankovskis atradis un kļuvis par saimnieku savai kaķenei Grietai: "Kāds viņu kopā ar diviem kaķēniem un pamatīgu rētu uz deguna bija atnesis un naktī kartona kastē atstājis pie patversmes durvīm. Kad ieradāmies mēs, kaķēniem jau bija uzradušies saimnieki, bet Grieta, kas tobrīd vēl nemaz nasaucās Grieta, bet patvertnes darbinieku dotā vārdā par Marselu, uzreiz mūs uzrunāja un visādi izrādīja, ka mēs varētu kļūt par viņas saimniekiem."

Ilustrāciju izsole jau sākusies un šobrīd notiek tiešsaitē, solīšana internetā turpināsies līdz grāmatas atklāšanas pasākuma sākumam "NicePlace telpā" 29. novembrī plkst. 18.00, kad būs iespējams jau klātienē vēl reizi mēģināt cenas pārsolīt un tikt pie A3 izmēra akvareļiem. Pauls Bankovskis aicina lasītājus iesaistīties izsolē, lai patversmes dzīvniekiem sarūpētu siltus un gaišus Ziemassvētkus.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies gan grāmatas autors Pauls Bankovskis, gan redaktore Inese Zandere. "Kur pazuda saimnieks?" jau izpelnījusies lasītāju un kritiķu atzinību, ko apliecina grāmatas iekļūšana balvas "Kilograms kultūras" spilgtāko rudens notikumu sarakstā.

Grāmatas "Kur pazuda saimnieks?" izdošanu atbalstījusi Rīgas dome un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Izdevniecības "Liels un mazs" grāmatas par vislabāko cenu iespējams iegādāties izdevniecības birojā Tērbatas ielā 49/51-12 un mājaslapā, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos, galerijā "Istaba", veikalā "M50", kultūrpreču mājā "NicePlace telpa", grāmatnīcā "MrPage" un citviet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!