Aktualitātes
18.12.2012

Kventins Tarantino arī pēc Konektikutas traģēdijas aizstāv vardarbību kinofilmās

Komentē
0

Kopš apšaudes Konektikutas skolā, kurā gāja bojā 26 bērni, ASV televīzija ir ierobežojusi vardarbīgu filmu demostrēšanu ēterā, lai izvairītos no situācijas, ka filmās parādītos epizodes, kas amerikāņiem atgādinātu par traģisko notikumu, ziņo "BBC News"

Tikmēr režisors Kventins Tarantino, kura vesterni ASV nereti tiek nosodīti par pārāk lielu vardarbības atainojumu, aizstāv vardarbību filmās, uzskatot, ka šāda veida piesardzība ir dīvaina. Savas jaunākās filmas "Atsvabinātais Džango" (Django Unchained) preses konferences laikā režisors atgādina, ka traģēdijas vienkārši notiek, pie tām nav vainojami filmu veidotāji, un viņš jau ir noguris par to attaisnoties. "Tas ir vesterns. Lieciet man mieru", medijiem noteicis Tarantino, atgādinot, ka pie noziegumiem jāvaino to paveicēji, nevis filmu veidotāji, kuri attēlo vardarbību.

Tomēr galvenās lomas atveidotājs Džeimijs Fokss pauda uzskatu, ka vardarbība uz lielajiem ekrāniem tomēr atstājot iespaidu uz cilvēkiem. "Mēs nevaram nelikties ne zinis sakot, ka vardarbība filmās vai jebkas cits, ko mēs darām, neatstāj nekādu iespaidu," sacīja Fokss. Fokss gaidāmajā filmā spēlē ASV dienvidos mītošu vergu, kurš dodas glābt savu sievu no nežēlīga plantatora,

Pēc apšaudes Ņūtaunas pamatskolā tika atlikta arī Toma Krūza jaunākās asa sižeta filmas "Jack Reacher" pirmizrāde Pitsburgā un Losandželosā, kā arī komiķa Billija Kristala filma "Parental Guidance". Tāpat atceltas arī jaunākās melnā humora animācijas filmas "Amerikan Dad" un "Family Guy", lai neaizvainotu bojā gājušo tuviniekus.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!