Daina Vītola
pirms 6 gadiem
Un neviena vārda par nodokļiem ?! Valdība varētu iz'veidot kārtējo pētījumu un darba grupu...jo šis jau tiešām ir sektors, kurš varētu papildināt budžetu. Vien kā te atkal tās slodzes aprēķinās...

Buuu
pirms 6 gadiem
Es īsti nesaprotu, kādēļ raksta autore uzskata, ka ir kompetentāka spriest par prostitūtu darba apstākļiem Latvijā, nekā jau pieminētie sociālie darbinieki vai nevalstisko organizāciju pārstāvji, kas, iespējams, savā ikdienā daudz drīzāk saskaras ar cilvēkiem, kas ar šo jomu nodarbojas, un redz kopainu, nevis balstās stereotipos no seriāla the secret diary of a call girl.
1. Ja mēs skatāmies LV normatīvo regulējumu prostitūcija ir dekriminalizēta un pēc būtības nekas neliedz šīm personām maksāt nodokļus VID par saimnieciskās darbības veikšanu un rūpēties par savu sociālo nodrošinātību. Vai kāds to dara? Ļoti šaubos.
2. Kādēļ ir aizliegts sutenerisms? Tādēļ, ka, pastāvot pakļautības attiecībām, pieaug cilvēku tirdzniecības riski. Principā katrā reidā lieliskajos, legālajos priekanamos atrodas cilvēku tirdzniecības upuri, kurus iestādes vadītājs "nav pamanījis". Skat, piemēram, šeit: http://www.spiegel.de/international/germany/human-trafficking-persists-despite-legality-of-prostitution-in-germany-a-902533-3.html
Attiecīgi, protams, no malas šie valsts noteiktie ierobežojumi var izskatīties aizbildnieciski, taču ne jau morāles apsvērumi ir to pamatā (kā gribas domāt autorei), bet gan centieni pēc iespējas vērsties pret cilvēku tirdzniecību.
3. Vienīgi varu piekrist autorei, ka valstij nudien nav pamata noteikt vecuma ierobežojumu 25+. Bet tas arī aptuveni viss, un es nesaprotu, par ko cilvēki fano šajā rakstā.


Arturs Prieditis
pirms 6 gadiem
Kā tas pieņemts latviešu viepļu populācijā, stulbuma un lamāšanās autors anonīms. Grūti saprast, kāpēc latviešu mēsli ir tik gļēvi? Par latviešu deģenerātiem var runāt arī savā vārdā, neslēpjoties krūmos ar piečurātām biksēm. Faktiski par latviešu deģenerātiem ir jārunā atklāti, nesaudzīgi, droši, assi, bez terminoloģiskās laipošanas, ja vēlamies vēl kaut ko saglabāt latviešu vispārējā pagrimuma ērā.

Arturs Prieditis
pirms 6 gadiem
Citāts: "Kā par brīnumu – klusē tikai viena grupa, proti, paši seksuālo pakalpojumu sniedzēji. Teorētiski tieši prostitūtas ir vienīgie cilvēki, kuriem būtu jābūt tiesībām izlemt, kādus likumus viņas vēlas." Tā var teikt tikai pilnīgs idiots un sociālais nelietis, kas neko nesajēdz no sabiedribas tikumības formēšanas mehānismiem. Satori.lv atkal ir palaidis deģenerāta murgojumu.

Emīlija Fērija
pirms 6 gadiem
Aš tik garu nespēj izlasīt, bet es kā cilvēks no sfairas varu teikt, ka svarīgs ir valsts apmaksāts veselības nodrošinājums.

Lai dāmas var vismaz reizi mēnesī pārbaudīties par valsts naudu profilaktiski.

Circus Maximus
pirms 6 gadiem
Atcerēsimies vienu klasisku teicienu. Ja cilvēks jaunībā nav revolucionārs, viņam nav sirds. Ja uz vecumu viņš nekļūst konservatīvs, viņam nav prāta. Un tagad aizdomāsimies, kāpēc tā. Vai uz vecumu visi jaunie un drosmīgie kļūst garīgi kūtri? Nē, tā nav.. Lielākoties, tie, kas bija radoši jaunībā, ir radoši arī vecumā. Ir cita lieta. Dzīves pieredze akumulējas. Un kādā brīdī cilvēks saprot, ka aiz 99% procentiem jaunu, drosmīgu, nestandarta ideju patiesībā stāv tikai un vienīgi kārtējais vairāk vai mazāk cinisks uzmetiens. T.i., teju visas revolucionārās idejas tiek (un ir tikušas) sludinātas ar mēŗķi kādam kaut ko atņemt, izblēdīt, nokrāpt. Ja ne īstermiņā, tad ilgtermiņā. Ja ne tieši, tad netieši. Un sociālliberālisms šai ziņā šai ziņā nav ne labāks, ne sliktāks par daudziem citiem -ismiem, kas ik pa brīdim ir taisījuši savus uznācienus. Ar revolucionāriem piedāvājumiem vienā rokā un debesu mannas solījumiem otrā. Mēs jaunu pasauli sev celsim...nu, jūs jau ziniet, kas tālāk...Un ar ko tas parasti beidzas. Sabiedrība ir kā pulksteņa mehānisms. Tiesa, sūdīgs. Neprecīzs, dārgs, nelietderīgs. Bet pat visštruntīgāko pulksteni saprātīgs cilvēks nelabo ar āmuru. Ja nu vienīgi jaunības maksimālisma uzplūdos.
Kāds tam visam sakars ar autores rakstu? Šobrīd varbūt teju nekāds. Bet ja autore pēc ceturtdaļgadsimta pati pārlasīs gan rakstu, gan komentārus, varbūt tad sakarība liksies skaidrāka.
P.S. Gandrīz visam rakstā minētajam formāli un teorētiski var piekrist. Bet reālā dzīve ir reālā dzīve...

avral avral
pirms 6 gadiem
Labāks par citiem Ievas rakstiem, manuprāt; mazāk naidpilns, žultains, saprot, kas ir liberālisms, utt. Viedoklim lielā mērā piekrītu.

Bet pēdējo rindkopu nevajadzēja, un tas, ka kāds kaut ko būtu prasījis komentāros, nav arguments. Lepnā nostāja "ar prieku pastrādātu Grīziņkalnā, ja par to maksātu labāk nekā manā profesijā" sašaurina publikācijas vispārinošo, lielāku taisnīgumu un līdztiesību meklējošo vēstījumu. Ko tik neizdarīsi, ja labi samaksās, ne?

Gatis Saulevičs
pirms 6 gadiem
Liels paldies autorei par rakstu, korekts un ļoti saprātīgs vēstījums.

martell
pirms 6 gadiem
Paldies. Skarbi un patiesi. Es tomēr gribu pieķerties pie priekšpēdējās rindiņas. Neko nenosodot, tikai konstatējot.
Franči saka tā: Pat skaistākā sieviete spēj sniegt jums tikai to, kas viņai ir. Ja prostitūciju uzskata tikai par darbu, atmetot grūti definējamo ētikas komponenti, tad atsūkāšana par 2000eur Grīziņkalnā ir karjeras apogeja. Un tas ir interpretācijas jautājums. Tāpat kā zemeņu lasītājam, advokātam vai basketbolistam. Jebkurā profesijā var atrast rīcību, kas iekļaujas likuma rāmjos, bet ir morāli apšaubāma. Tātad, ja kopienā sāk valdīt uzskats, ka viss, ko likums neaizliedz (un var tikt interpretēts), var tikt tirgots un ir atkarīgs tikai no cenas, tad ar laiku pazudīs morāles atskaites punkti un gan personiski gan valstiski kopiena nonāks pie situācijas, ka būs jāsūkā pie aizvien zemākas samaksas un pie aizvien sarūkošas klientu izvēles. Mans uzskats ir, ka principialitātei ir svarīga nozīme. Nepārdoties kā prostitūtai principā. Neliekuļojiet - izņemot augstākā plaukta eskortu (un pat arī ne to), meitenēm pārāk lielas izvēles tiesības netiek dotas. Var jau teikt, ka, piemēram, arhitekts arī ir prostitūta, jo izpilda klienta vēlmes, taču no morāles viedokļa mēs visi labi saprotam, ka tā ir tikai vārdu spēle.
Un otrkārt - higiēna. Cilvēki daudzas reizes ir nonākuši strupceļā ne jau tāpēc, ka bordeļi būtu slikti, bet gan tāpēc, ka sekas ir ļoti nepatīkamas, ļoti dārgas un dažkārt ļoti letālas. Un nevajag stāstīt, ka ir 21.gadsimts un prezervatīvs ir tikpat pašsaprotams kā aifons un sekss ir prasta parīvēšanās ar ādiņām.

martell
pirms 6 gadiem
... priekšpēdējās rindkopas ...

Liene Linde
pirms 6 gadiem
Sociāla nelieša-deģenerāta murgojums man savukārt šķiet frāze "sabiedrības tikumības formēšanas mehānisms".

Liene Linde
pirms 6 gadiem
Mani lietotājvārda dati ir mani inciāļi un publiskais darba e-pasts - mana identitāte ir pieejama ikvienam divu klikšķu laikā. Īpašu jaunu lietotājvārdu katrai komentēšanas reizei nebiju iedomājusies, ka jāuztaisa, lai paaugstinātu diskusijas kvalitāti ar cilvēku, kurš pats piesauc stulbumu un lamāšanos attiecībā uz komentāru, kurā... citēti viņa paša vārdi. Es domāju, ka Jums taisnība - Jūs ļoti labi ilustrējat "latviešu vispārējā pagrimuma ēru": ļaunumu, paštaisnumu, izplūdušu lozungveida domāšanu ("tikumības formēšanas mehānisms"), agresivitāti. Ir gluži saprotami, ka pagrimušai morālei neinteresē nevienas sabiedrības grupas labklājība, kas nav tieši saistīta ar Jums. Mani gan nudien izbrīna vēlme ar to publiski lepoties. Jēdziena "tikums" pamatnozīme ir "krietnums". Šī raksta kontekstā tikumu pārstāv raksta autore, kas izvērsti iztirzā problēmu, kurai līdz šim nav pievērsta uzmanība, jo prostitūtas pārstāv stigmatizētu profesiju, nedibina arodbiedrības un neiet protesta mītiņos, līdz ar to viņas būtu jāaizstāv pārējai sabiedrības daļai. Paldies viņai par iniciatīvu.

dzimmijs13
pirms 6 gadiem
Jā, abstrahējoties no "Latvijā jāievieš Jaunzēlandes modelis", jo nav nekādas jēgas steigā formulēt viedokli - reizēm nākas aizdomāties, kāpēc ielas meitas, vai prostitūtas darbu uztveram ar nicinājumu, savukārt izlūka, vai spiega darbu atkal esam romantizējuši bezmaz vai kā "cēli bruņniecisku". Mūsu uztvere.

malva
pirms 6 gadiem
Ak, Ieva, Ieva, priecīgā meita! Ko Jūs te esat sabuldurējusi!? Ja par seksu var rakstīt tik gari un tik maz pateikt, tad citādāk Jums nevar pajautāt. Nevar tarkšķēt par seksu, apejot galveno - bērnus, un apejot tēva un mātes lomu bērnam. Jo visi seksi agri vai vēlu beidzas ar bērnu. Ja vien aiz negausības pēc seksa jau nav piemeklējusi ālavība. Arī prostitūtām. JAU pilna pasaule ir ar negribētiem bērniem, un prostitūtu ciešanas, par ko te tāds cepiens, salīdzinot ar bērnu ciešanām, ierodoties šai pasaulē negribētiem, ir pupu mizas. Vārdam ``priekamāja`` ir sinonīms ``maukumāja``, un cilvēcei (un Jums arī) vajadzētu cepties par likumiem, kas nodrošina katram un ikvienam iztikas iespējas bez šīm mājām. Es esmu ornitologs - pa laikam pavēroju tiešraides no ērgļu vai stārķu ligzdām. Tur ar seksu viss ir kārtībā. Bērni dzimst un vecāki aprūpē bērnus. Un vienā mierā iztiek bez maukumājām.
 ATGRIEZTIES UZ RAKSTU

PĒC TĒMAS SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!