Aktualitātes
24.01.2019

Kultūras ministre arī turpmāk būs Dace Melbārde

Komentē
0

Saeima trešdien, 23. janvārī, ārkārtas sēdē izteica uzticību Krišjāņa Kariņa izveidotajam Ministru kabinetam, kurā kultūras ministra amatu turpinās ieņemt Dace Melbārde.

Dace Melbārde ir Nacionālās apvienības biedre un par kultūras ministri strādā kopš 2013. gada. Līdz tam viņa pārstāvējusi Latviju UNESCO, vadījusi Latvijas Nacionālo kultūras centru, Britu padomi, kā arī strādājusi Kultūras ministrijā par valsts sekretāra vietnieci kultūrpolitikas jautājumos. Dace Melbārde ieguvusi vēstures zinātņu bakalaura grādu, savukārt maģistra grādus sabiedrības vadībā un kultūras teorijā, administrācijā un vēsturē.

Jaunās valdības deklarācijā solīts nodrošināt vidējo atalgojumu valsts kultūras iestādēs ne mazāku par vidējo atalgojumu sabiedriskajā sektorā, kas saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem par 2018. gada 2. ceturksni ir 1035 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Tāpat valdība ir apņēmusies attīstīt kultūrizglītību Latvijā, īpašu uzmanību pievēršot Nacionālās Mākslu vidusskolas infrastruktūras modernizācijai un Latvijas kultūras augstskolu piedāvājuma uzlabošanai.

Plānots arī palielināt Valsts kultūrkapitāla fonda finansējumu, uzsākt Nacionālās koncertzāles projekta īstenošanu, vienoties par Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja veidošanas modeli un nodrošināt pastāvīgu Latvijas laikmetīgās mākslas kolekcijas veidošanu, kā arī pakāpeniski ieviest latgaliešu rakstu valodas apguvi Latgales reģionā.

Ar pilnu jaunās valdības deklarācijas tekstu iespējams iepazīties šeit.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!