Aktualitātes
29.04.2016

Kultūras akadēmija rīko "Vikipēdijas" darbnīcu, kurā veidos šķirkļus par mākslu

Komentē
0

Trešdien, 11. maijā, plkst. 14:00 Latvijas Kultūras akadēmijas bibliotēkā, Ludzas ielā 24, notiks Latvijas Kultūras akadēmijas un Latvijas "Vikipēdijas" kopienas rīkota "Vikipēdijas" rakstu darbnīca.

Darbnīca norisināsies "Europeana 280" mākslas vēstures izaicinājuma ietvaros, ar mērķi popularizēt Eiropas mākslu un veicināt drošticamas informācijas pieejamību. "Europeana 280" kampaņā ES dalībvalstis un Norvēģija tika aicinātas nominēt 10 mākslas darbus, kas ir nozīmīgi katras valsts kultūrā, to iekļaušanai "Europeana" mākslas katalogā. Lai izceltu šo notikumu, "Vikipēdija" aicina piedalīties mākslas vēstures izaicinājumā, radot par šiem darbiem šķirkļus pēc iespējas vairāk valodās. Ar nominēto mākslas darbu sarakstu iespējams iepazīties šeit.

Darbnīcas dalībnieki apgūs "Vikipēdijas" rakstu veidošanu un rediģēšanu, tas ļaus papildināt un uzlabot lielāko bezmaksas interneta enciklopēdiju latviešu valodā. Studenti akadēmiskajā procesā izmanto ievērojamu informācijas daudzumu par mākslu un kultūru latviešu valodā un apgūst dažādas zināšanas, kas bieži vien paliek neizmantotas. Darbnīcā apgūtās prasmes ļaus šo informāciju padarīt pieejamu citiem, dalībniekiem būs iespēja popularizēt to, mākslu un kultūru: to, kas patīk un interesē. Lai piedalītos darbnīcā, līdzi jāņem savs portatīvais dators, kā arī dalībniekam iepriekš jāreģistrē savs "Vikipēdijas" lietotājvārds.

Dalība darbnīcā ir bez maksas. Pieteikties darbnīcai aicināt ikviens interesents. Pieteikšanās darbnīcai, aizpildot reģistrācijas anketu līdz 5. maijam. Darbnīcas dalībnieku skaits ir ierobežots. Aktīvākajiem mākslas vēstures izaicinājuma dalībniekiem no 15. aprīļa līdz 30. maijam ir iespēja cīnīties par vērtīgām balvām.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!