"Saule brauca debesīs"
 
Aktualitātes
14.12.2018

"K. Suns" notiks bezmaksas kinoseansi ģimenēm

Komentē
0

18. decembrī kinogalerijā "K. Suns" sāksies bezmaksas kinoseansi, kuros līdz pat janvārim mazie skatītāji kopā ar ģimenēm par brīvu varēs vērot filmas no Vācijas, Dānijas, Latvijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Francijas un Slovākijas.

18. decembrī plkst. 12:00 un 23. decembrī plkst. 14:00 varēs noskatīties dāņu filmu "Kauns tavās acīs" (Skammerensdatter). Tā ir bērnu/jauniešu filma no 13 gadu vecuma.

Dina no mātes ir mantojusi īpašas spējas – ieskatoties cilvēka acīs, viņa var ieraudzīt to, kas no citiem tiek rūpīgi slēpts. Viņa spēj ielūkoties tieši cilvēka dvēselē un likt tam sajust dziļu kaunu un nožēlu par izdarīto. Dinas rokās ir spēja atklāt patiesību par nežēlīgu slepkavību, taču viņa tiek ierauta dramatisku cīņu virpulī un arī viņas pašas dzīvība nu ir briesmās. Sirreālā viduslaiku fantāziju pasaulē, kurā mitinās gan pūķi, gan burvji un alķīmiķi, Dinai un viņas ģimenei ir sācies dzīves lielākais piedzīvojums.

Vēl viena Dānijā tapusi filma būs skatāma 22. decembrī pulksten 12:00 un nākamā gada 6. janvārī plkst. 14:00 – "Anti". Šī filma paredzēta bērniem no 10 gadu vecuma.

Simons un viņa labākais draugs Freds, garlaikojoties no bezdarbības, vada savas dienas kādā mazā pilsētiņā netālu no Kopenhāgenas. Simonam allaž ir paticis zīmēt, un, iepazīstoties tuvāk ar grafiti kultūru, viņš pēkšņi atskārš, ka atklājis savu nišu, ar kuru atstāt paliekošu nospiedumu pasaules vēsturē. Kad populāra grafiti mākslinieku grupa atklāj Simona talantu, abi puiši tiek tajā uzņemti. Pretēji Fredam, Simonu jaunā vide pilnībā aizrauj, bet drīz viņš atklāj, ka viss nav gluži tā, kā sākumā šķitis. Kad Johans pierunā Simonu apzīmēt pasažieru vilcienu, zēns saprot, ka nu uz spēles likta ne vien viņa nākotne, bet arī draudzība ar Fredu.

30. decembrī plkst. 14:00 un nākamā gada 5. janvārī plkst. 14:00 maziem skatītājiem tiks piedāvāts noskatīties Norvēģijā uzņemtu filmu "Liverpūles vārtsargs" (Keeper'ntil Liverpool). Ģimenes filma/sporta komēdija būs piemērota bērniem no 10 gadu vecuma.

"Liverpūles vārtsargs" ir komēdija, kurā gan meitenes, gan zēni spēlē futbolu, pielūdz savus elkus, cenšas tikt galā ar sarežģītām draugu attiecībām, iemīlēšanos un pārāk stingriem futbola treneriem. Notikumu centrā ir divpadsmit gadus vecs zēns Jū, kurš ir pārliecināts, ka dzīve ir bīstama. Ja gribi izdzīvot skolā, izvairies no pāridarītājiem, veselībai kaitīgiem sporta veidiem un no meitenēm! Labāk ir izvēlēties nekaitīgu nodarbošanos, piemēram, vienādojumu risināšanu vai futbola kartīšu krāšanu. Jū izmisīgi cenšas iegūt retu futbola kartīti, kas, viņaprāt, atrisinātu visas problēmas.

26. decembrī plkst. 12:00 un 30. decembrī pulksten 12:00 būs skatāma vēl viena norvēģu filma – "Kurts kļūst neciešams" (Kurt blir grusom). Animācijas filma paredzēta bērniem no septiņu gadu vecuma.

Kurts ir gudrs vīrs un lielisks autokrāvēja vadītājs. Kādu dienu Kurts konstatē, ka cilvēki nenovērtē viņa profesiju. Viņa sieva ir ambicioza arhitekte. Viņa kaimiņš ir ārsts. Pat Kurta bērni, šķiet, nav priecīgi par tēva profesiju. Lai arī Kurts tiek cienīts kolēģu vidū un viņam patīk vadīt autokrāvēju, viņš aiziet no darba, lai kāptu pa karjeras kāpnēm. Kurts vēlas kļūt par ārstu, būt bagāts un svarīgs. Beigās viņš pat vēlas kļūt par premjerministru! Bet viņam diez ko neveicas, un Kurts kļūst neciešams.

22. decembrī plkst. 14:00 un nākamā gada 5. janvārī plkst. 12:00 bērni varēs bez maksas skatīties Vācijā tapušu animācijas filmu "Zvēru konference" (Die Konferenz der Tiere). Šī filmiņa domāta bērniem vecumā no sešiem līdz 10 gadiem.

Tā kā cilvēki acīmredzami nav spējīgi noslēgt mieru, pie lietas ķeras no kāda cirka izglābtie dzīvnieki. Viņi sasauc dzīvnieku konferenci. Tās goda viesi ir bērni, rūpēs par kuriem uzsāktas šīs aktivitātes. Kad konferencē pieņemtais aicinājums uz mieru izskan, neviena nesadzirdēts, dzīvnieki nolemj rīkoties. Vienas nakts laikā pazūd visas pasaules bērni – dzīvnieki viņus ir paslēpuši līdz tam laikam, kamēr pie prāta nāks pie varas esošie pieaugušie.

23. decembrī plkst. 12 un nākamā gada 6. janvārī plkst. 12 bērniem vecumā no sešiem līdz 10 gadiem tiek piedāvāts noskatīties vācu animācijas filmu "Mazais spociņš" (Das kleine Gespenst).

Kad torņa pulkstenis pusnaktī nosit 12 reizes, mazais spociņš mostas no miega un dodas savās spoka gaitās tukšajā apkārtnē. Viedajam ūpim spociņš izstāsta par savu vēlēšanos kādudien pasauli piedzīvot dienas laikā. Tas notiek daudz ātrāk – un arī pavisam citādi, nekā cerēts. Spociņš ar šausmām atklāj, ka tikai tumsā viņš ir balts, bet gaismā – melns un turklāt iedveš cilvēkiem bailes. Mazais spociņš un ar viņu kopā visa pilsēta piedzīvo satraucošus piedzīvojumus, līdz viss atkal sakārtojas un parādās pareizajā gaismā.

25. decembrī plkst. 14:00 un nākamā gada 1. janvārī plkst. 14:00 ģimenēm tiek piedāvāts noskatīties Zviedrijas ražojuma filmu "Tsatsiki, tētis un olīvu karš" (Tsatsiki, farsam och olivkriget). Filma domāta bērniem no astoņu gadu vecuma, un tā ir ģimenes filma/piedzīvojumu komēdija.

Vasaras brīvdienas Tsatsiki pavada pie tēva Krētas salā. Finansiālu problēmu spiests, tēvs grasās pārdot ģimenes olīvu birzi, bet Tsatsiki kopā ar saviem draugiem cenšas palīdzēt tēvam, lai to glābtu. Šī ir ģimenes filma par eksistenciāliem pusaudžu dzīves jautājumiem.

26. decembrī plkst. 14:00 un 31. decembrī plkst. 12:00 bērni aicināti noskatīties latviešu režisores Rozes Stiebras animācijas filmu, kuru iesaka bērniem no sešu gadu vecuma, – "Saule brauca debesīs".

Kad ķekatu jampadracī tiek nozagta Saules un Mēness meitiņa, izmisušie vecāki sauc palīgā cilvēkus, lai bērniņu atgūtu. Nabašnieks kopā ar Meiteni un Brālīti dodas ceļā, lai stātos pretī gan mošķiem un ērmiem, gan pašu bailēm. Palīgiem dotas tikai trīs dienas: ja Saules meitu laikus neatradīs, tā zaudēs savu spēku un kļūs par parastu meiteni. Animācijas klasiķes Rozes Stiebras filma tapusi pēc folkloras motīviem, tās spraigos notikumus apdziedājuši Juris Kaukulis un "Jauno Jāņu orķestris".

29. decembrī plkst. 12:00 un 31. decembrī plkst. 14:00 bērniem piedāvās noskatīties Slovākijā tapušu animācijas filmu programmu. Tā ieteicama kinomīļiem no sešu gadu vecuma.

25. decembrī plkst. 12:00 un 29. decembrī plkst. 14:00 bērni no sešu gadu vecuma aicināti skatīties Francijas ražojuma animācijas filmu "Luīze ziemā" (Louise en hiver).

Luīze ir dāma cienījamos gados. Katru gadu viņa vasaras pavada jaukā kūrorta pilsētiņā jūras krastā. Par pārsteigumu sev, Luīze ir nokavējusi pēdējo vilcienu un palikusi piekrastē viena. Tuvojas ziema. Vienīgais draugs Luīzei kļūst visu pamests suns. Vai jaunais Robinsons spēs izdzīvot šajos apstākļos?

Visas filmas būs oriģinālvalodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā. Ieeja bez maksas. Kolektīvi pieteikumus var pieteikt e-pastā – [email protected].

Tēmas
 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
0

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!