Aktualitātes
19.07.2018

Ko vērts redzēt un dzirdēt šīgada "Positivus"? Satori iesaka

Komentē
1

Jau šopiektdien Salacgrīvā sākas festivāls "Positivus", kura programmā līdzās tādiem pasaulslaveniem vārdiem kā Niks Keivs un "The Prodigy" atrodami arī interesanti un uzmanības vērti pašmāju mākslinieki. Satori piedāvā izlasi ar 10 notikumiem, ko iesakām nepalaist garām vasaras lielākajā festivālā.

"The Bad Tones" (Latvija). Piektdien, 20. jūlijā, 21.00 uz "Arts and Nature" skatuves.

Apvienība "The Bad Tones" (iepriekš pazīstama kā "The Pink Elephant") spēlē psihedēlisko rokmūziku un sniedz enerģiskus koncertus. Šobrīd Latvijā grupa koncertē reti, jo tās dalībnieki nododas mūzikas studijām Nīderlandē un paralēli strādā pie EP izdošanas.

"ImKa. Shipsea. Nepāriet." (Latvija). Sestdien, 21. jūlijā, 17.30 uz galvenās skatuves.

"ImKa. Shipsea. Nepāriet. " ir Imanta Kalniņa mūzikas programma, kuru izveidojis Jānis Šipkēvics jeb Shipsea kopā ar 12 cilvēku ansambli "Nepāriet". Koncertprogrammas pamats ir 1997. gadā tapušais Ainara Mielava un Imanta Kalniņa kopdarbs "Par lietām, kuras tā ar nekad nepāriet", un projekts iecerēts kā atskats uz šī laika un Imanta Kalniņa mūzikas virsotnēm, izceļot neparastās saturiskās vēsmas, kuras 21. gadsimtā ieguvušas jaunu nozīmi.

"The Barr Brothers" (Kanāda). Sestdien, 21. jūlijā, 19.30 uz galvenās skatuves.

Apvienībā "The Barr Brothers" spēlē brāļi Endrjū un Breds Barri, un arfiste Sāra Peidža, taču koncertos grupai pievienojas vēl vairāki mūziķi ar dažādiem eksotiskiem tautas instrumentiem, piemēram, balafonu vai kādu afrikāņu stīgu instrumentu. Apvienības krāšņajam skanējumam raksturīgi folkmūzikas elementi un atturīgas stoner rock iezīmes.

"The Prodigy" (Lielbritānija). Sestdien, 21. jūlijā, 23.30 uz galvenās skatuves.

Grupa "The Prodigy" jau gandrīz trīsdesmit gadus spēlē neklasificējamu, ekstrēmu elektronisko mūziku, ko raksturo pulsējoši bīti, psihedēliski tehno elementi un pankroka nepieradinātās skaņu šaltis, saņēmuši neskaitāmas balvas un regulāri piepilda pasaules lielākās koncertzāles.

"Spāre" (Latvija). Sestdien, 21. jūlijā, 23.30 uz "Arts and Nature" skatuves.

Psihedēliskā roka grupā "Spāre" apvienojušies trīs pazīstami latviešu džeza mūziķi – Matīss Čudars, Jānis Ruņģis un Artis Orubs. Balstoties uz iepriekš sarakstītām dziesmām, melodiskām līnijām vai dzejoļiem, liels uzsvars tiek likts uz kolektīvo improvizāciju, tādējādi katrs "Spāres" koncerts ir citāds. Šogad izdots grupas debijas albums "Masa".

Satori lasījumi "Kad viss ir slikti". Svētdiena, 22. jūlijs 13:00 uz "Arts and Nature" skatuves

Interneta žurnāls "Satori" svētdien aicinās visus svētlaimīgos un jestros festivāla apmeklētājus uz brīdi ieskatīties literātu dzīves tumšākajos nostūros. Jaunie un vidējās paaudzes autori lasīs savus šovasar tapušos darbus: uz skatuves kāps Svens Kuzmins, Toms Treibergs un Elizabete Lukšo-Ražinska, bet jaunie dzejnieki Marija Luīze Meļķe, E. F. Kuks un Raimonds Ķirķis uzstāsies ar dzejas performanci. Viņus iedrošinās "Satori" galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins.

Satori grāmatžurnāla Nr. 2 atvēršana. Foto: Ģirts Raģelis

"Vladislavs Nastavševs / Ezeri. Lēnās dejas" (Latvija). Svētdien, 22. jūlijā, 16.30 uz "Other" skatuves.

Režisors Vladislavs Nastavševs radījis koncertciklu ar eksperimentālās mūzikas grupu "Ezeri", kurā skan viņa iemīļotās dziesmas no paša režisētajām izrādēm. Šajā projektā izrāžu mūzikai raksturīgās liriskās melodijas ir ieguvušas jaunu dimensiju, pārtopot par ritmiskiem, taču jutekliskiem deju mūzikas skaņdarbiem.

"Confidence Man" (Austrālija). Svētdien, 22. jūlijā, 19.00 uz "Other" skatuves.

Tiem, kas vēlas kārtīgi izdejoties, iesakām apmeklēt apvienības "Confidence Man" uzstāšanos. "Confidence Man" ir jauna deju mūzikas grupa no Austrālijas, kas strauji guvusi atpazīstamību ar savu nebēdnīgo attieksmi un mūzikas biznesa nerakstīto likumu pārkāpšanu. Grupas skanējumu raksturo enerģiskums un spēja sevi un apkārtējos neuztvert pārlieku nopietni. Populārais britu mūzikas žurnāls "NME" apvienību jau nosaucis par šīs vasaras labāko festivālu grupu.

Grupa "Sigma" (Latvija). Svētdien, 22. jūlijā, plkst. 20.00 uz "Piena svētki" skatuves.

"Sigma" ir apvienība no Latvijas, kas dibināta 2005. gadā, taču plašāku uzmanību pirmo reizi izpelnījās 2015. gadā, kad tika izdots debijas albums "Sazaroto taku dārzs". Grupas solists Jānis Ozoliņš ir ne tikai mūziķis, bet arī literatūrzinātnieks, un "Sigma" tiek dēvēta par dzejroka grupu, jo savu skaņdarbu pamatā izmanto ievērojamu mūsdienu latviešu autoru dzejoļus un tieši šie teksti spēlē ļoti nozīmīgu lomu grupas daiļradē. Šogad nāca klajā grupas otrais studijas ieraksts "Mitoloģijas".

"Nick Cave & The Bad Seeds" (Austrālija). Svētdien, 22. jūlijā, plkst. 22.00 uz galvenās skatuves.

Niks Keivs un grupa "The Bad Seeds" jau vairāk nekā 35 gadus spēlē piesātinātu un tumšu rokmūziku, nebaidoties eksperimentēt un pārkāpt žanru robežas. Viņu spēlētā mūzika ir ļoti dažāda – no postpanka līdz teju akadēmiskajam, nosvērtajam pagājušajā gadā albumam "Skeleton Tree" –, taču nemainīgi gaumīga un inteliģenta.

 

Patika šī publikācija? Atbalsti interneta žurnālu “Satori” un ziedo tā darbībai!

SAISTĪTI RAKSTI

Satori

PIESAKIES SATORI JAUNUMIEM!



Satori

Pievienojies Satori - interesantākajam interneta žurnālam pasaulē.

Satori
Satori
Ielogojies
Komentē
1

Sveiks, Satori lasītāj!

Neuzbāzīgu reklāmu izvietošana palīdz Satori iegūt papildu līdzekļus satura radīšanai un dažādo mūsu finanšu avotus, sniedzot lielāku neatkarību, tādēļ priecāsimies, ja šeit atspējosi savu reklāmas bloķēšanas programmu.

Paldies!